хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

25 цікавих фактів про країни (частина 3)

  • 19.03.13, 13:49
19. Країна з найбільшою кількістю громадян, які проживають не в ній: Мальта. Після декількох економічних криз у поєднанні з підвищеним рівнем народжуваності Мальта пережила кілька хвиль еміграції, що призвело до того, що на даний момент за межами Мальти проживає більше її громадян, ніж у ній самій.

20. Найбільш різноманітна країна в світі: Індія. Майже в кожному плані: культурному, економічному, кліматичному, расовим, мовним, етнічним і релігійному Індія являє собою саме велике розмаїття в світі, або займає 2-е місце.

21.Росія - єдина в світі країна, що омивається 12 морями.

22.Якщо порвати будь-яку українську купюру на дві частини, вона буде законним платіжним засобом, тільки будучи склеєної. Інші правила в Австралії: вартість частини будь-якої купюри, площа якої не менше 20% і не більше 80% від оригінальної купюри, пропорційна вартості оригінальної купюри. Іншими словами, якщо розірвати 10 австралійських доларів навпіл, то кожну половину можна законно використовувати як 5 доларів.

23.У більшості мов відповіддю на чхання служить побажання здоров'я, довгих років життя або, як в англійській, фраза «благослови тебе Господь» («bless you»). У Японії і Кореї бажати нічого не прийнято, а сам чхнувшій повинен вибачитися. Найскладніше припис етикету при чханні існує у французів. Коли людина чхає, їй потрібно сказати: « tes souhaits» («нехай здійсняться твої бажання»), при повторному чханні хто-небудь може додати: « tes amours» («любові тобі»), а якщо людина чхає втретє, вона сама може сказати у відповідь: «que les tiennes durent toujours», що означає «та твої нехай тривають вічно».

24.Кримінальний кодекс РФ передбачає додаткові тюремні терміни для осіб, які вчинили або зробили спробу здійснити втечу з місць позбавлення волі. А ось в Німеччині сам акт втечі ніяк не карається, оскільки ще в 1880 році суд порахував, що його виправдовує прагнення до свободи - один з головних інстинктів людини. Правда, спійманих втікачів в більшості випадків чекає додаткове покарання по суміжних статтях: заподіяння шкоди майну (наприклад, розпилювання грат), крадіжка (так як утікач забирає на себе тюремний одяг), насильство (якщо в процесі втечі укладений напав на охоронців) або хабарництво

25.На кордоні Іспанії та Франції, що проходить по річці Бідасоа, розташований невеликий острів Фазанів. У 1659 році тут був підписаний мирний договір між цими державами, що поклав кінець тривалої війни. З тих пір острів має статус кондомініуму, тобто знаходиться під управлінням одночасно двох країн, причому зміна фактичного адміністратора відбувається періодично. Шість місяців островом завідує муніципалітет іспанського міста Ірун, інші шість місяців - влада французького міста Анда. На самому острові ніхто не живе, відвідувачі сюди теж не допускаються.


0

Коментарі