Апокаліпсис сьогодні чи чому помилились з датою кінця світу

  • 23.03.13, 10:03

Теплим весняним вечером рух у Києві зупинився...

Учора пройшов страшенний снігопад, занесло усе, а на дорогах були страшенні затори. Моя сестра зазвичай повертається з роботи півгодини, вчора ж поверталась дві з половиною... Насправді їй страшенно пощастило, деякі додому не потрапили, людям так і прийшлось ночувати в своїх машинах.

В зв'язку з тим, що в мене було багато завдань, я усю ніч просиділа перед вікном. До двох годин був страшенний затор, а потім... а потім пішли люди! Вони й досі йдуть по дорозі, поряд із машинами! Я ніколи раніше такого не бачила!


25 цікавих фактів про країни (частина 3)

  • 19.03.13, 13:49
19. Країна з найбільшою кількістю громадян, які проживають не в ній: Мальта. Після декількох економічних криз у поєднанні з підвищеним рівнем народжуваності Мальта пережила кілька хвиль еміграції, що призвело до того, що на даний момент за межами Мальти проживає більше її громадян, ніж у ній самій.

20. Найбільш різноманітна країна в світі: Індія. Майже в кожному плані: культурному, економічному, кліматичному, расовим, мовним, етнічним і релігійному Індія являє собою саме велике розмаїття в світі, або займає 2-е місце.

21.Росія - єдина в світі країна, що омивається 12 морями.

22.Якщо порвати будь-яку українську купюру на дві частини, вона буде законним платіжним засобом, тільки будучи склеєної. Інші правила в Австралії: вартість частини будь-якої купюри, площа якої не менше 20% і не більше 80% від оригінальної купюри, пропорційна вартості оригінальної купюри. Іншими словами, якщо розірвати 10 австралійських доларів навпіл, то кожну половину можна законно використовувати як 5 доларів.

23.У більшості мов відповіддю на чхання служить побажання здоров'я, довгих років життя або, як в англійській, фраза «благослови тебе Господь» («bless you»). У Японії і Кореї бажати нічого не прийнято, а сам чхнувшій повинен вибачитися. Найскладніше припис етикету при чханні існує у французів. Коли людина чхає, їй потрібно сказати: « tes souhaits» («нехай здійсняться твої бажання»), при повторному чханні хто-небудь може додати: « tes amours» («любові тобі»), а якщо людина чхає втретє, вона сама може сказати у відповідь: «que les tiennes durent toujours», що означає «та твої нехай тривають вічно».

24.Кримінальний кодекс РФ передбачає додаткові тюремні терміни для осіб, які вчинили або зробили спробу здійснити втечу з місць позбавлення волі. А ось в Німеччині сам акт втечі ніяк не карається, оскільки ще в 1880 році суд порахував, що його виправдовує прагнення до свободи - один з головних інстинктів людини. Правда, спійманих втікачів в більшості випадків чекає додаткове покарання по суміжних статтях: заподіяння шкоди майну (наприклад, розпилювання грат), крадіжка (так як утікач забирає на себе тюремний одяг), насильство (якщо в процесі втечі укладений напав на охоронців) або хабарництво

25.На кордоні Іспанії та Франції, що проходить по річці Бідасоа, розташований невеликий острів Фазанів. У 1659 році тут був підписаний мирний договір між цими державами, що поклав кінець тривалої війни. З тих пір острів має статус кондомініуму, тобто знаходиться під управлінням одночасно двох країн, причому зміна фактичного адміністратора відбувається періодично. Шість місяців островом завідує муніципалітет іспанського міста Ірун, інші шість місяців - влада французького міста Анда. На самому острові ніхто не живе, відвідувачі сюди теж не допускаються.


25 цікавих фактів про країни (частина 2)

  • 18.03.13, 16:07
10. Країна з найменшою кількістю лісу: Гаїті. Ліси в Гаїті практично повністю вирубані. Це помітно навіть на знімках з супутника: ви можете визначити, де Гаїті межує з Домініканською республікою, в якій ліси все ще зростають.

11. Сама не мирна країна в світі: Сомалі. Згідно з даними Global Peace Index Сомалі обігнала Ірак і стала самою войовничою країною в світі, постійно нападаючою на сусідні країни. Сомалійці знаходяться як в стані постійної війни, так і в стані безперервної революції. Все це пов'язано з тим, що Сомалі - найбідніша країна, в якій населенню не вистачає навіть їжі.

12. Найосвіченіша країна світі: Канада. 50% населення цієї країни мають освіту не нижче середньої спеціальної. За Канадою слід Ізраїль - 45% та Японія - 44%.

13. Найбільше у світі місто-держава Сінгапур.

14. Країна з найбільшою кількістю язаков: Папуа-Нова Гвінея. Хоча англійська мова є в цій країні офіційним, насправді це чиста формальність: по-англійськи тут говорить не більше 2% населення. Жителі Папуа-Нової Гвінеї використовують більше 820 різних мов, що становить 12% мов світу.

15. Країна з найбільшою кількістю овець на душу населення: Фолклендські острови (Великобританія). Тут проживає 3000 чоловік і 500 000 овець. Не дивно, що експорт вовни приносить основний дохід островам.

16. Найменш густонаселена країна - Монголія. Щільність населення Монголії - 4 людини на 1,5 км кв. Порівняйте це з районом Гонконгу Монг Кок, мають найвищу у світі щільність населення: 340 000 на ті ж півтора квадратних кілометра.

17. Країна з найбільшою кількістю танків: Росія. У Росії налічується 21 000 танків, на другому місці США з 16 000 танками.

18. Країна з самим юним у світі населенням: Нігер. Приблизно половина населення Нігера молодше 15 років. Оскільки 80% території цієї країни покрита пустелею, схоже, єдине, що там залишається робити - це діти.

(далі буде...)

25 цікавих фактів про країни

1. Країна з найбільшим числом людей за гратами: США. Коли справа доходить до того, щоб запроторити когось у в'язницю, цій країні немає рівних. У США проживає 5% від усього населення Землі, і 25% від загальної кількості укладених в світі сидять у тюрмах саме тут -2200000 осіб. Друге місце займає Росія - країна з найнижчим відсотком виправдувальних вироків в цивілізованому світі - 1,5 млн. На третьому місці - Китай, 870 тис.

2. Країна з самими товстими громадянами: Науру. 95% населення цієї маленької острівної держави мають надлишкову вагу. Причина? Нічого особливого, вони просто занадто багато їдять і мало рухаються.

3. Країна, яка з найбільшою ймовірністю скоро опиниться під водою: Мальдіви. Жителі Мальдівських островів мають серйозний привід побоюватися затоплення: через глобальне потепління острова щороку все більше занурюються під воду.

4. Країна, що охоплює максимальну кількість часових поясів: Франція. Якщо врахувати всі території Франції, включаючи заморські, виявиться, що ця країна розташовується на 12 часових поясах. США займає 11 поясів, Росія - 9.

5. Єдина в світі країна з дорогами з коралів: Гуам. У Гуамі немає природного піску, тому там роблять асфальт, використовуючи корали і нафту.

6. Країна з найбільшою кількістю озер: Канада. 60% всіх озер світу знаходяться на території Канади: більше 3 000 000 озер, що займають 9% канадських земель.

7. Сама посушлива країна: Лівія. 99% Лівії покрито пустелею, в деяких регіонах дощів не буває десятиліттями.

8. Країна-найбільший виробник опіуму: Афганістан. Тут виробляється неймовірні 95% від всього опіуму у світі.

9. Країна-найбільший виробник кисню у світі: Росія. У Сибіру росте приблизно 25% світових лісів, які охоплюють площу більше, ніж континентальна частина США, що робить Росію найпотужнішим у світі переробником вуглекислого газу в найцінніший кисень.

(далі буде...))

Неймовірні збіги (частина 2)

  • 16.03.13, 21:53
Коли американський астронавт Нейл Армстронг ступив на поверхню Місяця, перше, що він вимовив, було: “Бажаю успіху, містер Горскі!”. Фраза означала от що. Дитиною Армстронг випадково підслухав сварку сусідів – сімейної пари на прізвище Горскі. Місіс Горскі допікала чоловіка: “Скоріше сусідський хлопчисько злітає на Місяць, ніж ти задовольниш жінку!”. І от на тобі, збіг! Нейл дійсно полетів на Місяць!


Якось Марчело Мастрояні в розпал гучного дружнього застілля заспівав стародавню пісеньку “Згорів той будинок, де я так щасливий був…”. Не встиг він доспівати куплет, як йому повідомили про пожежу в його особняку.


В 1966 році чотирирічний Роджер Лозьєр ледве не потонув у морі біля американського міста Салем. На щастя, його врятувала жінка по імені Еліс Блейз. В 1974 Роджер, якому було вже 12, відплатив послугою за послугу – на тому ж самому місці він врятував потопаючого чоловіка, що виявився… чоловіком Еліс Блейз.


Лінкольн був обраний президентом в 1860 році. Кеннеді був обраний президентом в 1960 році. Різниця – 100 років.
Обоє були вбиті в п’ятницю.
Спадкоємцем після вбивства Лінкольна став Джонсон.
Спадкоємцем після вбивства Кеннеді став Джонсон.
Джонсон, що займав пост президента після Лінкольна, народився в 1808 році.
Джонсон, що займав пост президента після Кеннеді, народився в 1908 році. Різниця – 100 років.
Убивця Лінкольна народився в 1829 році, передбачуваний убивця Кеннеді народився в 1929 році. Різниця – 100 років.
Обоє вбиті до суду.
Секретар Лінкольна на прізвище Кеннеді(!) наполегливо радив Лінкольну не ходити в театр у вечір убивства.

Секретар Кеннеді на прізвище Лінкольн(!) теж наполегливо вимагав скасування поїздки Кеннеді в Даллас.

(кінець)

Неймовірні збіги (частина 1)

  • 16.03.13, 11:01
Людовику XVІ пророчили, що він помре 21 числа. Переляканий король 21 числа кожного місяця сидів, замкнувшись у своїй спальні, нікого не приймав, не призначав ніяких справ. Але обережності виявилися марні! 21 червня 1791 року Людовика і його дружину Марію-Антуанетту заарештували. 21 вересня 1792 року у Франції була проголошена республіка й скасована королівська влада. А 21 січня 1793 року Людовика XVІ стратили.



Эдгар По написав моторошну розповідь про те, як корабель зазнав аварії і позбавлені їжі моряки з’їли юнгу по імені Річард Паркер. В 1884 році сюжет “жаху” втілився в життя. Шхуна “Мереживо” зазнала катастрофи, а збожеволілі від голоду матроси зжерли юнгу, якого звали… Річард Паркер.



У лондонському Грінберрі-Хіллі були повішені троє вбивць. Їхні прізвища: Грін, Беррі та Хілл!



В 1944 році газета “Дейлі телеграф” надрукувала кросворд, що містить всі кодові назви секретної операції по висадженню союзницьких військ у Нормандії. У кросворді були зашифровані слова: “Нептун”, “Юта”, “Омаха”, “Юпітер”. Розвідка кинулася розслідувати “витік інформації”. Але укладачем кросворда виявився старенький шкільний учитель, здивований настільки неймовірним збігом не менше військовослужбовців.

 

По дивному й страхаючому збігу обставин багато хто з уфологів вмирали в той самий день – 24 червня, щоправда, у різні роки. Так, 24 червня 1964 року помер автор книги “За лаштунками літаючих тарілок” Френк Скаллі. 24 червня 1965 року помер кіноактор та уфолог Джордж Адамський. А 24 червня 1967 року померло відразу двоє дослідників НЛО – Річард Чен і Френк Едвардс.

  

Жителі шотландського села дивилися в місцевому кінотеатрі фільм “Навколо світу за 80 днів”. У момент, коли кіногерої сідали в кошик повітряної кулі і обрубували канат, пролунав дивний тріск. Виявилося, на дах сінематографу впав… точнісінько така ж, як у кіно, повітряна куля! А було це в 1965 році.

(далі буде...)

10 найдурніших судових позовів (частина 2)

  • 15.03.13, 16:27
6. В 2006 році чорношкірий американець Аллен Хекард подав у суд на баскетболіста Майкла Джордана і засновника Nіke Філа Найта, зажадавши 832 млн доларів моральної компенсації. Хекард заявив, що зовнішня схожість із розрекламованим Джорданом доставляє йому “біль і страждання”. Через кілька місяців Хекард відмовився від свого позову.

7. В 1991 році аматор пива зі США Річард Овертон подав у суд на пивоварного гіганта Anheuser-Busch, вимагаючи 10 тис. доларів. Позивач заявив, що скільки б він не пив їхнього пива Bud, молоді юнаки й дівчата в бікіні, яких показували в рекламі, так і не з’являлися. Він обвинуватив компанію в недостовірній рекламі й невиконанні обіцянок. Із другої спроби Овертон одержав свої гроші.

8. Один із запрошених на телепередачу Tonіght Show на NBC глядачів подав у суд на канал у зв’язку з тим, що одна з безкоштовних футболок, які вистрілювали в публіку за допомогою пневматичної гармати, потрапила йому в око.

9. В 1999 році канадський турист подав у суд на мережу кав’ярень Starbucks, заявивши, що несправне сидіння в туалеті одного із закладів у Нью-Йорку привело до травми його пеніса. Коли Едварт Скварек потягнувся за туалетним папером, сидіння змістилося, затиснувши його достоїнство між сидінням й унітазом. Скварек зажадав 1 млн доларів за “перманентне ушкодження” статевого члена, а його дружина Шеррі – 500 тис. за те, що залишилася без сексу.

10. Американець безуспішно намагався відсудити у влади міста Сан-Дієго 5,4 млн доларів за “емоційну травму”, яку він отримав на концерті Елтона Джона та Біллі Джоела. Але не через музику, а через споглядання жінок, які користувалися пісуарами в чоловічому туалеті. Боб Глейзер повідомив, що його право на особисту таємницю було порушено цими жінками, які прийшли в чоловічий туалет через занадто довгі черги в жіночий.

(кінець)

10 найдурніших судових позовів (частина 1)

  • 14.03.13, 17:57
1. В 1999 році батьки 27-літнього Деніела Дюкса, який потонув у басейні з косаткою в океанаріумі в Орландо, подали в суд на заклад, вимагаючи кілька мільйонів доларів за те, що небезпечного хижака ті афішували як миле безпечне створіння.

2. Американець, який в 1997 році змінив своє ім’я на Jack Ass (jackass по-англійськи значить “осел”) подав у суд на MTV, заявивши, що в шоу Jackass, що йде на каналі, незаконно використовується його ім’я.

3. В 1995 році Анна Аяла подала в суд на закусочну Wendy’s у Сан-Хосе (Каліфорнія), заявивши, що в соусі вона виявила відрізаний палець. У ході розслідування з’ясувалося, що палець жінка підклала сама. Їй дали дев’ять років в’язниці.

4. В 2000 році серфер з Каліфорнії подав у суд на свого колегу за те, що той “украв у нього хвилю”. Справу заводити відмовилися, обґрунтувавши це тим, що неможливо оцінити “біль і страждання”, доставлені спогляданням того, як хтось піймав хвилю, яка призначалася для тебе.

5. В 1995 році жінка, яка напилася на корпоративній вечірці і розбилася, сівши після цього за кермо, успішно подала в суд на свого роботодавця за те, що він дозволив їй вести машину. 52-літня Лінда Хант із канадського Онтаріо відсудила більше 300 тис. доларів в Sutton Group Realty Ltd, заявивши, що бос не повинен був дозволяти їй їхати додому.

(далі буде...))

10 божевільних марнотратств (частина 3)

  • 14.03.13, 17:03
7. Були великі оригінали і в Росії. На знаменитій нижегородській ярмарці в шинку купці обмивають вдалу операцію. Один із захмелілих гуляк звертає увагу на співаючого в клітці солов’я. Манить пальцем господаря. Той підбігає і догідливо кланяється. «Скільки коштує?» – Запитує купчина. «Сто рубів!» – «Засмажити!» Господар забирає клітку з пташкою на кухню. Через деякий час повертається з соловейком на срібному блюді. Купець, бикуючи, довго намагається зрозуміти, що йому принесли, потім заявляє: «Відріж на копійку».
Мати Нерона Агрипина одного разу заплатила величезну суму за співочого солов’я: їй захотілося дізнатися смак язика цього птаха. З легкої руки імператриці прикрасою столу у багатих римлян став паштет з солов’їних язиків.

8. У 1172 р. в Бекері при блискучому дворі графа Тулузького зібралося ще більш блискуче суспільство з королів Англії і Арагонії. Їм знадобилося обговорити деякі політичні проблеми. У ті часи думати про витрати вважалося поганим тоном. Учасник форуму Вільгельм Мартель, наприклад, привіз з собою 300 лицарів. Ці «качки» прославилися в міжсобойчику, вони були знамениті ще і своїм жахливим апетитом. Щоб краще їх пригостити, господар заборонив топити вогнища на кухнях звичайними дровами. Для благородних рицарських шлунків наказано було готувати їжу на вогні воскових факелів, що було аж ніяк не дешево – в ті часи вони замінювали люстри.

9. Божевільний імператор Геліогабал, який вважав себе живим богом, їв зелений горошок, змішаний з крупинки золота, і рис з перлами. Чи залишилася неперевершеною фантазія римлян в гастрономі, сказати важко. Але деякі їх традиції сприйняли наступні покоління.

10. У Римі було стільки багатих людей, скільки ніколи більше не було в інших столицях. Вони всіляко намагалися перевершити один одного в марнотратстві. «Переможцями» нерідко виявлялися можновладці. Так, імператор Вітелло цілі ночі проводив на бенкетах, приймаючи блювотне вперемішку з їжею. Для одного з бенкетів йому якось знадобилося 2000 птахів і 6000 делікатесних риб. Його кухарі постійно сушили голову над винаходом нових страв. Одна з них коштувала 100000 сестерціїв і була приготована з солодкого м’яса, печених птахів, фазанових і павиних мізків, язиків папуг і т.д.

(кінець)

10 божевільних марнотратств (частина 2)

3. Чоловік, який вміє оригінально витрачати гроші, справляє незабутнє враження на жінок. Це знає кожен донжуан. Але не кожен з них наважиться на те, що зробив герцог де Конті. Незадовго до Великої французької революції, в бесіді з ним придворна пані де Болт зізналася, що хотіла б мати мініатюрне зображення пташки. Через кілька днів вона отримала від герцога золоте кільце з бажаним малюнком… який знаходився під плоским діамантом величезної вартості. Де Болт була задоволена, але діамант відіслала назад. Вона не вважала, що заслуговує такого дорогого подарунка. У відповідному листі герцог де Конті повідомив, що глибоко жалкує про її відмову. І додав: пісок для просушування чорнил, яким була написана його відповідь, виготовлений з того самого діаманта.

4. А посол Франції герцог Рішельє (не кардинал, а його нащадок) у Відні «смітив» срібними підковами, які спеціально погано прибивали до копит його коней.

5. Коханець королеви Анни Австрійської герцог Бекінгем, відомий по роману Дюма «Три мушкетери», якось з’явився на балу в наряді, багато розшитому перлами. Проте перлини були пришиті абияк і раз у раз відривалися. Забувши про танці, учасники балу кинулися їх піднімати. Коли перлини підносили Бекінгему, той чемно просив залишити знахідку собі на згадку про нього.

6. Але всіх перевершив Бертран де Рамбо. Він розпорядився зорати землю навколо замку господаря. У відповідь на здивовані запитання, лицар тільки мовчки посміхався в бороду. Коли оранку закінчили, по борознах пішли люди з торбами через плече. Вони «посіяли» в землю тридцять тисяч важких монет з чистого срібла. Гості ахали, а Рамбо сяяв як начищений п’ятак.

(далі буде...)

Сторінки:
1
2
попередня
наступна