Служба Інквізиції повідомляє Urbi et Orbis

  • 16.06.19, 00:28

Світлина від Vindur Guðannar.
Світлина від Vindur Guðannar.
Сьогодні, коли зачиняв хвіртку, то мене без будь-якого оголошення війни вкусила хижа оса. Після дослідження місця злочину, було виявлено свіже гніздо ос у фазі будування.
Служба Інквізиції спрацювала блискавично, бо розслідування злочину та винесення вироку відбулося на протязі однієї хвилини.
За давніми традиціями Ордену гніздо розбіників та крилатих агресорів було спалене разом із мешканцями.
Також Служба Інквізиції дійшла висновку, що в даному інциденті є велика провина новообраного припиздента ЗЕленського, оскільки оси-агресори несли на собі кольори "гєй-оргієвських" стрічок, а якраз після кенгурації вищеозначеної істоти ЗЕ в Україну полізла всіляка коляборантська нечисть, чиїм символом і є "гєй-оргієвська" стрічка.
Керована логікою та Законом, Служба Інквізиції готує петицію до ВР України стосовно оголошення процедури імпічменту ЗЕленському, оскільки його правління вже зараз носить загрозу для життя та здоров'я громадян України.

Яка там падлюка "втомлена війною"?

  • 13.06.19, 11:38
Вчора, близько опівночі, окупанти гасили 152-ми по селу Боровське під Северськодонецьком, поблизу Лисичанська. Приходи стрілен було дуже добре чути в Лисичанську, Видно й спалахи вибухів.

Таким чином окупант відповідає на кучмовську пропозицію "припинити вогонь у відповідь", яку кучмо озвучило з дозволу Великого приЗЕдента Зеленського. Про жертви чи руйнування поки що нічого не відомо, тож сподіватимемось що їх нема. Село Боровське знаходиться на лівому березі Сіверського Дінця і ніякого відношення до військових об'єктів не має.

Порада тим, хто так "втомився від війни" десь там у Кривому Розі, Запоріжжі, Києві чи Станиславі - переїзжайте до нас жити, тут ви від війни якраз відпочинете.

Актори та УБД

  • 10.06.19, 00:28
Навіть поганий актор може отримати УБД за хуйово зіграну роль

Світлина від Vindur Guðannar.

Як мокшанє готують "щьчі"

  • 09.06.19, 18:34

Світлина від Vindur Guðannar.

Ну, мабуть настав час для оприлюднення рецепту національної мокшанської хавки, що її називають "щьчі". Одразу хочу попередити читача, що все те, де присутні картопля та спеції (окрім цибулі та часнику) - то є не "щьчі", а капусняк.

Для приготування щьчєй перш за все потрібна "русская пєчь", бо щьчі не стільки варяться, скільки томляться в печі.
До великого чугунку кидається кілька шматків солонини (рецепт її було оприлюднено вище), закидуються кілька жмень кислої капусти. Капуста зазвичай дуже смердюча та брудна, бо дуже часто її квасять не в барилах, але в глиняних ямах.

Після того додається великими шматками нарізана репа з кожурою, частіше за все - просто трохи відмита від землі, з якої її виколупали. Цибулина чиститься та ріжеться великими шматками і теж кидається до чугунка. Якщо є часник, то поступають з ним так саме.

Естети можуть додати до цього якусь кількість шавлії, петрушки та зеленої цибулі.

Заливши все те водою (якщо є криниця - то криничною, якщо криниці нема - то річковою або навіть болотяною), чугунка закривають кришкою та ставлять на дві - дві з половиною години у піч.

Щьчі готові.

Опаришів, що потрапили до щьчєй з солонини та хробачків з капусти, кожен з їдунів чи то викидає самостійно, чи то їсть щьчі не зважаючи на протеїнові біологічні добавки.

Попередження: якщо хтось з читачів схоче скуштувати смачних та корисних расєскіх щьчєй, то перш за все хай потурбується про заповіт та засоби для термінового лікування шлунку..

На фото - щьчі, оброблені спеціяльною шумовкою для вибирання опаришів.

СМАЧНОГО!

Як мокшанє готують солонину

  • 08.06.19, 23:47

Світлина від Vindur Guðannar.

Як мокшанє готують солонину (підгледено у Мордовії році так у 1983-му)

Одразу ж прошу вибачення перед читачами за те, що змушений дати опис приготування солонини тубільними звичаєвими засобами зі свині. Але сподіваюся, що мокшанські свині до наших мають дуже віддалене відношення, бо ті свині більше схожі на собак (довгоногі, прудкі - бардзо вшисткі - та шар сала на них дуже рідко перевищує два пальці). З корови солонина виготовляється так саме.

отже, береться забита зазвичай сокирою в голову свиня. Кров не збирають, а віддають собакам. Потім зі свинячої тушки здирають шкіру, а саму тушку рубають сокирою ж на дрібні (грамів по 300-400) шматки.

Ті шматки щільно натовкуються в барило та заливаються гарячим розсолом. Барило накривається кришкою, на кришку кладуть гніт і так воно стоїть у підвалі доти, доки зверху жерти нема чого буде. Тоді теє барило відкривають і, трохи промивши шматки солонини від опаришів, готують з них всяку смачну мокшанську хавку по типу "щьчєй" або каші.

Спочатку я хотів тут же привести оригінальну мокшанську рецептуру "щьчєй", але засумнівався і вирішив трохи перечекати, бо нерви та шлунки моїх читачів витончені і можуть не витримати описання процесу мокшанського куховарства.

Якщо хтось таки схоче дізнатися, як у диких мокшанських єбєнях готують те, що вони вважають за їжу - напищіть про це в коментах.

Зазначу, що ці рецепти були автором особисто підгледені, коли він вояжував савєцкім саюзом в молоді літа. І, доречі, можу дати рецепт справжньої стерляжої волзької юшки, яка навіть для нас дуже смачна. Але 90% мокшан навіть не здогадуються, як можна приготувати цю рибу, а 95% мабуть про неї знають стільки ж, скільки середньовічні географи про нарід песиголовців.