Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

ТОП-5 правил студента-першокурсника: як вдало скласти сесію


Як відомо, кожен бувалий студент готується до складання іспиту останньої ночі, а перед цим проводить декілька днів у відчиненому вікні, вигукуючи традиційну студентську мантру: «Халява, прийди!». Кожен влаштовує мозковий штурм на свій лад: хтось панічно пише шпаргалки, інший сподівається скористатися смартфоном і списати з інтернету, а найбільш відчайдушні старанно зубрять лекції за лічені години до іспиту. Ми можемо поспівчувати і тим, і іншим, бо тяжка доля студентська. Але останнім ми можемо ще й допомогти. Якщо ця зимова сесія перша в вашому житті, то ми підкажемо вам декілька простих правил, які значно спростять процес підготовки до іспиту і допоможуть вдало скласти сесію.

 

Правило 1. Позитивний настрій

Зазвичай, готуючись до іспиту, студент зазубрює інформацію лише заради того, аби «відстрілятися». Спробуйте налаштувати себе на те, що вивчений матеріал знадобиться вам в практичній професійній діяльності. Катування заради балів не вартують безсонних ночей. Краще навчіться знаходити цікаві і корисні аспекти в лекційних матеріалах, принаймні для загального інтелектуального розвитку та підвищення ерудиції. Тоді і процес підготовки принесе більше задоволення, аніж страждань.

 

Правило 2. Розділяй та владарюй, точніше – систематизуй та вчи

Не намагайтеся в останню ніч перед іспитом охопити весь масив інформації, що ви отримали під час лекцій. Спробуйте виділити найголовніші деталі в лекційних матеріалах та максимально систематизувати інформацію у будь-який зручний для вас спосіб. Це можуть бути таблиці та схеми, умовні кольорові позначки та використання тегів. Особливу увагу приділяйте прикладам, вони допоможуть вам глибше розібратися в заданій темі.

 

Правило 3. Терміни і визначення

Маленький лайф-хак від досвідчених студентів: вивчіть максимальну кількість визначень понять, яку тільки зможете, і якомога частіше їх використовуйте в доповіді. Часто викладач, вражений вашим точним знанням і розумінням тих чи інших термінів, не звертає уваги на маленькі неточності та помилки у відповідях.

 

Правило 4. Працює тільки для щасливчиків

Радимо вам під час сесії постійно мати при собі залікову книжку, незалежно від того, в який день у вас іспит. Часто викладачі мають можливість достроково виставити «автомати», не чекаючи офіційної дати проведення іспиту. Тож, якщо вам викладач пропонує раніше зазначеного терміну скласти іспит чи залік, погоджуйтесь – це може бути ваша щаслива можливість!

 

Правило 5. Не гальмуй – горіхи жуй

Порада, здавалося б, банальна, але досить дієва. Намагайтеся в період сесії насичувати організм та підзаряджати мозок корисними речовинами. Вживайте якомога більше волоських горіхів, свіжих яблук та темного шоколаду з натуральних какао-бобів. І заради Бога, ляжте нарешті раніше спати. На свіжу голову набагато простіше буде зорієнтуватися та зосередитися на запитаннях.

Бажаємо вам успіхів та наснаги у підготовці до такого відповідального етапу в житті кожного студента! Впевнені, що першу сесію ви тепер складете на «відмінно»!

0

Коментарі