Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Фенікs

попередня
наступна

Мабуть про дитинство)

  • 05.04.24, 14:55
В нинішньому році якось сподобалось мені смакувати аромати, або як ще може це гарно звучати - пахощі. Вперше таке помітила за собою на свій день народження, коли син влаштував мені дегустацію гарних вин. То я вперше не на смак сприймала напої, а на аромат. Бо всього було багато, і якщо все куштувати так, як наливали(ну плюс/мінус 30 грам), то крайнього смаку можна вже було б і не відчути. І я реально відчувала шалене задоволення від аромату, по декілька хвилин то встромляючи носик в бокал, то відводячи його в бік, щоб оновити сприйняття. І кожен наступний експонат був з більш насиченим ароматом(і смаком, звісна річ), ніж попередній, ну дуже вишукано, смачно і вражаюче. В кінці вечора він, таки, мене запитував - "мам, все добре?)", бо я трошки голосно стала коментувати свої враження)) мабуть надихалась) Але ароматний вечір був чудовий) 
               Сьогодні пригадала цю історію, бо вийшовши на вулицю прогулятись, я зависла в садку сусідньої з нашим підприємством садиби. Там ніби все розквітло - абрикоси, сливи, алича та персики, а ще нарциси, фіалки та барвінок. Ясне діло, що далеко ще не все, але біло-рожеві хмари розквітлих шапок дерев не давали шансів для розмірковувань в цьому плані. І до чого ж смачно було затримуватись  на декілька хвилин біля квіточок кожного виду. Вмить відлітала в дитинство, в бабусин садок - то сливи, в сусідський садок - то абрикоси, барвінок - то дорога до маминої батьківської хати, коли ходили поза городи між покинутими хатами, де колись жили мамині родичі, однокласники, де, за давніми розповідями мами, вона й сама бігала малою. Здається, що я раніше і не помічала, як чарівно пахне суцвіття аличі, аж до запаморочення. І знов якісь спогади з дитинства, або з давнього минулого, але такі приємні, такі бажані враження, що хотілось вхопитись за ці спогади і хоч трошки затриматись в тому стані.. 
                 Раптом пригадалось, як ми вже дорослими йшли з подружкою поза городи старою догогою до хатинки моєї бабусі, де я часто проводила з братом літні канікули. Обходячи корову, яка була припнута на довжелезному ціпку до дерева, нам довелось залізти в чужий садок. Там ми й побачили на старенькому тиночку  догори дном декілька глиняних глечиків. Так це колоритно і гарно виглядало, ммм... Нам край їх захотілось..  Зайшли на обістя зі сторони саду подивитись, чи нема там собаки злої чи не злої,  і зрозуміли, що там давно ніхто не живе. Подвір"я заросло бур"яном, шибки в хаті вибиті, тинок від вулиці похилився.. Але там, де колись були квітники, купами росли нарциси та пізні тюльпани, біля хати на всю розквітнув бузок і криниця серед подвір"я була "живою" - на цямрині стояло відро причіплене міцним ціпком до корби. Ніби не живе обістя, але й живе... Води з тієї криниці ми напились, згадавши дитинство, посиділи на ослінчику біля криниці, вмились криничною водичкою... І такий азарт дитячий на нас напав..,  що ми, довго не думаючи зняли два глечики з тиночка - кожній по одному, нам більше не потрібно, і заховали їх в високій траві сусіднього садка, щоб не "спалитись" і не носити важке, а на зворотній дорозі забрати додому. Вкрали, іншими словами кажучи..  Всю дорогу ми обговорювали, яка крута пригода з нами сталась, як ми згадали себе малими, і як ми по-дитячому вкрали чужі глиняні горщики.. Говорили, говорили.. Але ж сумління... Як стали повертатись назад, нам стало соромно забирати ті горщики, хоч вони й вигшлядали зовсім безхозними та нікому не потрібними. Ех.. Назад ми пішли повз це обістя по вулиці. Зайшли до сусідньої хати, познайомились з бабусею, розказали їй про наш бЕшкет, а вона посміхнулась по доброму й каже - "Там жила колись моя мама, але її вже давно нема. Беріть горщики і не вважайте, що взяли їх без дозволу, мені вони не потрібні а вас, як бачу, порадують." От що я згадала, коли сьогодні нюхала аромат сливового цвіту) 
                   А ще пригадалось, як бабуся колись розказувала, що не можна зривати квітки барвінку, якими встелено було схили долини, котра вела до старого кладовища. Не можна і все, бо можна захворіти... То ж я до дорослого віку боялась барвінку, поки не зустріла його в великій кількості в іншій місцевості, де дівчата плели з нього вінки. В голові швиденько розклалось по своїх місцях і я перестала боятись цієї красивезної квітки. То барвінковий запах мені нагадав про бабусю і її піклування про мене..
                 Захотілось про те все написати, зафіксувати) 
                 От до чого спонукають аромати)
8

Коментарі

15.04.24, 15:53

вкусно написано

    25.04.24, 16:38Відповідь на 1 від bagheera

    вкусно написанотак розписалась, що ледве зупинилась)

      35.04.24, 16:45Відповідь на 2 від Фенікs

      вкусно написанотак розписалась, що ледве зупинилась)
      умничка . в последнее время таких заметок почти нет. потому продолжайте пожалуйста .

        45.04.24, 17:17

        Для меня самый крутой аромат, это когда в мае-июне цветёт боярышник на Хортице. И ещё жара начинается. Это полный дурман.

          56.04.24, 01:14

          Як гарно написано! Це не кожному дано - так яскраво описати, що наче сам там побував. Дякую за емоції. Пишіть ще.

            66.04.24, 06:33

            Ниасилила.....

              76.04.24, 07:37Відповідь на 6 від Vivyenn

              Ниасилила.....Могли б цього й не писати) Навіщо це мені знати?..)

                86.04.24, 07:41Відповідь на 5 від nasinynka

                Як гарно написано! Це не кожному дано - так яскраво описати, що наче сам там побував. Дякую за емоції. Пишіть ще.Дякую за відгук)
                Колись записувала свої враження від життя, а потім якось не стало сил.. А сьогодні сама кайфонула, аж так, ніби город перекопала і так легко стало..

                  96.04.24, 07:45Відповідь на 4 від The Martian

                  Для меня самый крутой аромат, это когда в мае-июне цветёт боярышник на Хортице. И ещё жара начинается. Это полный дурман.Бояришнік, то глід?) Так, в нас в лісах його повно, дійсно гарно пахне) І ще терен поряд з ним часто росте)

                    106.04.24, 07:45Відповідь на 3 від bagheera

                    Дякую вам)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна