Хлопці винні у тому, що не дозволяють контрабанди

Матіос оприлюднив інформацію щодо злочинів у батальйоні МВС "Торнадо"Четвер, 18 червня 2015, 00:30 
відео
Версія для друкуКоментарі13

За словами військового прокурора Анатолія Матіоса, горе-міліціонери з батальйону "Торнадо" знущалися над незаконнно затриманими особами.

Про це йдеться у повідомленні Радіо Свобода.

Зокрема, Матіос наголосив, що в підвальному приміщенні Лисичанської школи було облаштовано катівню.

"Слідство має докази, що за безпосередньої присутності командира роти Оніщенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого", - заявивив він.

Він також зазначив, що частина складу батальйону сформована з раніше судимих осіб.

Водночас Матіос закликав міністра внутрішніх справ негайно вжити заходів щодо врегулювання конфлікту.

"Торнадо" відмовляється скласти зброю. Наразі командир "Торнадо" перебуває під арештом.

Як повідомляє прес-служба МВС окрім Онищенка затримано ще сім осіб, серед яких були як діючі, так і колишні працівники міліції. Вказані особи обґрунтовано підозрюються у вчиненні низки тяжких злочинів на території Луганської області.

У Головній військовій прокуратурі повідомили, що в.о. командира батальйону відмовився допустити слідчих до проведення обшуків території батальйону "Торнадо".

Водночас в.о. командира батальйону у коментарі Радіо Свобода відкидає всі звинувачення і пов'язує ситуацію, яка склалась, з діяльністю батальйону по затриманню потягів, які, на думку бійців, систематично возять контрабанду з окупованої території.

москальський патріархат = зондеркоманда фсб в Україні

УПЦ МП попросила Яценюка не вести торги с КонстантинополемПереговоры украинской власти по объединению церквей, говорят в МП, ни к чему не приведут
 17 июня | 17:31 

Председатель Синодального информационного отдела УПЦ МП епископ Ирпенский Климент назвал бесперспективными переговоры украинской власти с Константинопольским Патриархатом о церковном будущем страны.

«Представители УАПЦ неоднократно заявляли, что на них осуществляется давление со стороны госчиновников. Каждый должен заниматься своей сферой, определенной Конституцией. Поскольку у нас церковь отделена от государства, выглядят странными новости о том, что премьер-министр или другие чиновники ведут кулуарные переговоры с Константинопольским патриархом о церковном будущем Украины. Эти переговоры не имеют перспективы, поскольку в них не учитываются законы, по которым живет мировое православие», - цитирует его Центр информации УПЦ МП.

По мнению Климента, глава УПЦ КП Филарет не устраивает УАПЦ, Константинополь и многих в самой УПЦ КП: «Внутри Киевского патриархата нет гарантий того, что в случае объединительного собора с УАПЦ главой новой церкви будет избран Филарет. Поэтому он блокирует соборный дух диалога с УАПЦ и пытается все свести к диктату и принуждению, в частности - с помощью политических факторов».

Церковник утверждает, что иерархи Константинопольского патриархата «пытаются показать свою значимость в церковной жизни Украины и не готовы подарить канонический статус УПЦ КП и УАПЦ».

Неделей ранее высокопоставленные иерархи АПЦ и УПЦ КП подписали декларацию о намерении объединиться. Дата окончательного решения — 14 сентября. «Объединение вероятно только на совместном Объединительном Соборе. Созыв его предлагается в день церковного новолетия (14 сентября. — Авт.), место — Святая София Киевская», — говорится в документе. Подробнее...

Перед этим представитель Киевской патриархии архиепископ Евстратий заявил, что после объединения Единая поместная украинская церковь будет признана Константинопольским патриархатом.


Дцуже слушне зауваження

Віктор УколовПолітолог, журналіст
Чому звинувачення у корупції від Голови СБУ прозвучали тільки тепер?17 червня 2015, 17:07

   Я надто багато не розумію, останням часом.

Наприклад, чому про підозру в корупції заступнику генерального прокурора треба заявляти не повісткою у рамках слідчої справи СБУ, а через телекамери на всю країну? Щоб той мав час утекти?

Але чи варто йому втікати?

Чому про цю підозру Голова Служби мовчав майже рік?

Чому він не заявив про це принципово тоді, коли Даниленко ще був на посаді, а лише через півроку після його звільнення з ГПУ?

Я не розумію, чому така демонстративна боротьба з корупцією у вищому ешелоні влади почалася лише після оголошення рішення про звільнення?

Виходить майже півтора роки голова СБУ не наважувався зачепити жодного діючого високопосадовця на рівні заступника Генпрокурора.

Слід розуміти, що корупції і контрабанди давно немає? Чи принциповість несподівано віднайшлася тільки після оголошення рішення про відставку?

Дуже сподіваюсь, що наступний голова СБУ корупціонерам і контрабандистам буде висувати звинувачення не на брифінгах і не в останній тиждень на посаді.

Це треба починати робити з першого дня.

ху*ло1 давно очікував на такий розвиток подій

Ляшко каже, що у вівторок Порошенко ініціює звільнення НаливайченкаПонеділок, 15 червня 2015, 18:21

За даними лідера Радикальної партії Олега Ляшка, у вівторок президент Петро Порошенко внесе у Верховну Раду подання на звільнення голови СБУ Валентина Наливайченка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо відставки голови СБУ Валентина Наливайченка. Завтра, очевидно, до парламенту надійде подання Президента Порошенка про його звільнення", – написав він.

За його даними, Порошенко запропонує призначити новим главою відомства нинішнього першого заступника Наливайченка Василя Грицака.

За даними "Української правди", на цю посаду також може претендувати заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов.

Як відомо, 14 червня радник голови СБУ Маркіян Лубківський написав на своїй сторінці в Facebook, що Адміністрація президента не відпустила Наливайченка у США через необхідність піти на допит у Генпрокуратуру.

Предметом допиту стала заява Наливайченка від 12 червня про те, що колишній заступник генпрокурора отримував злочинні доходи від нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де з початку минулого тижня триває ліквідація пожежі, і навіть був фактично її співвласником.

В понеділок перед допитом Наливайченко назвав ім'я цього чиновника – мова йде про колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми Анатолія Даниленка. Глава СБУ також анонсував його затримання у вівторок.

Кішки - це небезпечно і, у першу чергу дітям

Вчені довели: кішки можуть бути причиною шизофренії
Ваня Герман 15 червня 2015, 17:20
 697
Вчені довели: кішки можуть бути причиною шизофренії


Новину повідомляє «Преса України».
Для більшості з нас кішки давно стали повноцінними членами сім'ї, але відтепер над власниками домашніх улюбленців нависла загроза. У Інституті Медичних Досліджень Стенлі вчені виявили, що кішки можуть спричиняти розвиток шизофренії.

Вчені довели, що паразит, який мешкає в організмі у кішок може бути на пряму пов’язаним із розвитком шизофренії. Дані висновки досить схожі на інші, до яких прийшли вчені під час дослідження даного питання.

Під час даного експерименту вчені вивчали данні по 2125 сім'ях і виявили, щ приблизно 51% людей, які страдають на шизофренію мали кота в дитинстві. Але вчені наголошують на тому, що проведені дослідження показують лише, що зв'язок існує, але це ніяк не доводять причинно-наслідковий зв'язок.

Фахівці розповіли, що до вищезгаданого захворювання все ж таки причетний паразит Toxoplasma gondii.

Нагадуємо, що у підсумку спільних наукових робіт експертів з університетів Флориди і Айови встановили, що існує зв'язок між наявністю у домі кішки та успішністю дитини. Вчені вважають, що організм кішок містить мікроорганізми – токсоплазми, завдяки яким діти стають менш уважними і втрачають здібності до навчання.

Читайте також:

Усе для фронту, усе для ПЕРЕМОГИ

Для українських бійців створили «невидимий» камуфляж «ВАРАН ЗСУ» (ФОТО)
Лина Демчук 15 червня 2015, 13:37
 6246
Для українських бійців створили «невидимий» камуфляж «ВАРАН ЗСУ» (ФОТО)



Українські фахівці групи із реформування речового забезпечення Міноборони створили для українських бійців «невидимий» камуфляж «ВАРАН ЗСУ», який не фіксують прилади нічного бачення. При цьому права на розробку, що коштує мільйони доларів, безкоштовно передали Збройним силам України.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив радник президента України, волонтер із позивним «Фенікс» Юрій Бірюков. Новину читачам передає «Преса України».

«Нове забарвлення камуфляжу для нашої армії – «Варан ЗСУ». Так, це українська розробка. І так – це українська тканина. Такі розробки коштують мільйони доларів, а фірми, яким вдалося виготовити вдалий малюнок, можуть потім заможно існувати десятиліттями, передаючи в армію право на використання», – розповів Бірюков.

Планується, що унікальним камуфляжем наразі забезпечать 79-ту бригаду. До комплекту літньої польової форми в забарвленні «ВАРАН ЗСУ» входить форма, панама,  кепка, чохол на каску. Його вартість становить 960 грн. Крім того, наразі вже отримані мірки 800 осіб. Проте список зростає.

Як зазначив радник глави України, планується, що будуть одягненні 1-й та 2-й батальйони, артдивізіон, управління бригадою, сапери, зенітники, вогнеметчики, зв’язківці, медики і так далі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російських солдатів в Успенці атакували партизани, одягнені в камуфляжі-невидимки.

Читайте також:

Так вважає не тільки Дейдей

У смерті бійців винні непрофесійні керівники АТО – Дейдей
Наталія Світанок 14 червня 2015, 19:39
 1755
У смерті бійців винні непрофесійні керівники АТО – Дейдей


Смерть українських бійців – це не випадковість, а результат непрофесіоналізму людей, які зараз керують антитерористичною операцією.


Про це заявив куратор батальйону «Київ-1», народний депутат України Євген Дейдей. Новину передає «Преса України».

У результаті обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями українських позиції у Мар’їнці загинуло двоє бійців та трьох було поранено.

 «Ми знову втрачаємо найкращих... Така ціна "стратегічних рішень командування"...
Адже це не випадковість, це результат не професіоналізму людей, які зараз керують антитерористичною операцією. Вони ховаються за безглуздими відмовками і відкуповуються від сімей загиблих, вони не визнають своїх помилок і не намагаються їх виправити...», - зазначає куратор батальйону.

Євген Дейдей обурюється бездіяльністю та безвідповідальністю української влади.

«Скільки можна розкидатися життями наших хлопців, сидячи в теплих кабінетах?!?
Хто відповість за смерть і каліцтва цих хлопців? Президент, Генштаб, командування АТО? Або як зазвичай сухе: "Нажаль, 2 бійців загинуло.." в об'єктив камери і пафосне вручення орденів посмертно...Ось тільки гучні фрази і медалі не замінять матерям синів, а дітям батьків... Їх більше не повернути... Ці хлопці віддали життя, захищаючи свою країну. І ми не маємо права забути їх подвиг, забути і пробачити тих, на чиїх руках їхня кров...», - наголошує депутат.

Нагадаємо, бойовики «ДНР» намагаються відвоювати втрачені території у Мар’їнці та здійснюють атаки на позиції сил АТО. Так, минулої ночі бій між противниками тривав понад дві години
.

Генштаб продовжує брехати?

За ніч у Мар'їнці чверть роти виявилася в лікарні
Оля Гузенко 15 червня 2015, 09:01
 374
За ніч у Мар'їнці чверть роти виявилася в лікарні


Про це розповіла медик-волонтер Оксана Чорна в соцмережі, новину передає «Преса України».У ніч з 13 на 14 червня в Мар'їнці один військовослужбовець загинув, 13 отримали поранення і були госпіталізовані. Волонтери кажуть, що ці втрати можна порівняти з тими, які понесли сили АТО 3 червня при штурмі бойовиками позицій ЗСУ. А Генштаб замовчує про втрати, щоб потім хтось «отримав медальки».

«Мар'їнка, 13-14 червня. Я написала довгий пост про те, як же так що чверть роти 20 батальйону опинилися в лікарні. 12-300 і 1-200. Це 13 осіб за одну ніч. Втрати порівнянні з 18 годинним штурмом 28 бригади 3 червня. Штурмом, який підтримувався щільним вогнем російської артилерії і роботою танків прямою наводкою, масштабним підходом піхоти і забороною на відповідь вогонь з нашого боку. А тут один батальйон, так скажемо на рівному місці, так скажемо поряд з двома батальйонами однією з найбільш бойових бригад, так скажемо з підтримкою арти», - пише Чорна.

Медик-волонтер пише далі, що стерла написане, бо правда надто неправдоподібна, адже Генштаб поширює іншу інформацію - про те, що українські військові терплять мінімальні втрати і відстоюють в той же час свої позиції. Останнє досягається нелюдським подвигом солдатів на передовій, за який пізніше хтось «отримає медальки та підвищення».

«Солдати 20ки молодці. Вони вистояли. Вони билися як звірі. Вони вивозили під обстрілами своїх поранених. Вони не відступили. Їх сила духу і віра завжди для мене були чимось позамежним і містичним. Їх щоденне життя - це подвиг. У 3 бата 28 бригади по людях і техніці +. У 2 бата 1 - 200, 3 - 300 », - підсумовує Чорна. 

Нагадаємо, в районі інтенсивних бойових дій на захід від Донецька один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще 16 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Саме в цьому районі за останню добу йшли запеклі бої.

Трішки релаксації

Самые дорогие в мире собаки! (Фото)

Все знают, что собака – это друг человека. И это действительно так, ведь собаки являются прекрасными защитниками и помощниками по хозяйству, уже не говоря о тех положительных эмоциях, которые они дарят своим хозяевам. Если некоторые любят милых дворняжек, другие заводят только дорогих собак. Самые дорогие собаки фото ТОП-10 показываем. Только учтите – речь пойдет о чистокровной породе, это редкость!!!  

Самые дорогие собаки фото ТОП-5

Цена собаки определяется не только ее внешним видом, но и редкостью, а также ее умениями, кроме того некоторые собаки становятся популярными из-за того, что становятся любимцами какой-либо знаменитости. В данной статье речь пойдет о самых дорогих собаках планеты.

Бородатая колли

Самые дорогие собаки фото - Бородатая колли

Самые дорогие собаки фото – Бородатая колли

Очень древние собаки, выведенные в Великобритании. Образовались они в результате скрещения польской овчарки с английской овчаркой и командором в 1514 году. Колли – прекрасные охотничьи собаки, вес которых достигает 60 фунтов.

Акита-ину

Самые дорогие собаки фото - Акита-ину

Самые дорогие собаки фото – Акита-ину

Собаки были выведены в Японии, а сегодня эта порода входит в семерку национальных японских собак. В Японии утверждают, что эти собаки приносят счастье и уют в дом, они очень добрые, верные и послушные животные.

Фараон

Самые дорогие собаки фото - Фараон

Самые дорогие собаки фото – Фараон

Этой собаке уже около 4000 лет, а такое название она носит из-за того что была приручена в Древнем Египте. После этого фараон стал невероятно популярным, а затем и вовсе был признан национальной собакой Мальты.

Тибетский мастифф

Самые дорогие собаки фото -  Тибетский мастифф

Самые дорогие собаки фото – Тибетский мастифф

Очень добрые и покладистые животные, хотя выглядят довольно грозно.

Ротвейлер

Самые дорогие собаки фото -  Ротвейлер


п"ята колона на марші, а повинна бути на параші

Нардеп Мосийчук: Ниточки от антиукраинской провокации в Конгрессе США ведут в Киев
Народный депутат от "Радикальной партии" Игорь Мосийчук заявил, что лоббированием негативного постановления Конгресса США по Украине занимался политтехнолог Пол Маннафорт, связанный с нардепом Сергеем Левочкиным.

Сегодня 18:55
Мосийчук обвинил одного из лидеров "Оппозиционного блока" в работе против Украины
Мосийчук обвинил одного из лидеров "Оппозиционного блока" в работе против Украины 
Фото: Ігор Мосійчук / Facebook

Поправку Конгресса США, запрещающую предоставлять инструкторов для тренировки бойцов полка "Азов" и поставку Украине современных ПЗРК лоббировали из Киева, заявил в своем Facebook народный депутат от "Радикальной партии" Игорь Мосийчук.

По его словам, наибольший пул американских лоббистов из украинских политиков имеет экс-регионал, один из руководителей "Оппозиционного блока" в парламенте Сергей Левочкин.

"Проведя тщательное расследование этой антиукраинской провокации установлено, что лоббированием негативного постановления конгресса по "Азову" и ПЗРК занимался политтехнолог Пол Маннафорт, который тесно связан с Левочкиным. Он редактировал вместе с конгрессменом Джоном Коньерсом антиукраинскую поправку принятую конгрессом", – написал Мосийчук.

Нардеп подчеркнул, что по его мнению Левочкин работает против Украины и украинцев и должен понести наказание.

10 июня Палата представителей США приняла поправку по инициативе конгрессменов Джона Коньерса и Теда Йохо в законопроект "О расходах на оборону в 2015 году": "Азову" не будет предоставлена тренировочная подготовка, а Украине не дадут ПЗРК. Решение по "Азову" стало возможным после того, как конгрессмены обвинили полк в неонацизме, фашизме и сравнили украинских патриотов с исламскими фундаменталистами.

Ранее пресс-служба конгрессмена-демократа Джона Коньерса привела публикации мировых СМИ, в которых указано, что "Азов" возник из военизированной национал-социалистической группы под названием "Патриот Украины", которая заявляла своими лозунгами превосходство белой расы, расовую чистоту, необходимость авторитарной власти и централизованной национальной экономики.