Таки боїться.

Порошенко боїться появи в парламенті справжньої національної опозиції - Мосійчук
Соня Войченко 06 вересня 2015, 21:30
 
Порошенко боїться появи в парламенті справжньої національної опозиції - Мосійчук


Таку думку висловив нардеп від РДЛ Ігор Мосійчук, новину повідомляє «Преса України.
Президент України Петро Порошенко намагається перекласти відповідальність за кровопролиття на площі Конституції перед парламентом 31-го серпня на організаторів мирного мітингу. А це демонструє, що він не на жарт боїться появи справжньої національної опозиції в українському парламенті.

«Сьогодні Президент Петро Порошенко виправдовуючи національну ганьбу і зраду, яка мала місце 31-го серпня в стінах українського парламенту у вигляді спільного голосування його однойменного блоку разом зі "Злодійським блоком" та Народним фронтом за зміни до Конституції, які передбачають особливий статус Донбасу, вирішив дати інтерв'ю трьом українським каналам», - пише нардеп.

За його словами, одним із головних меседжів Порошенка була заява про те, що Радикальна партія Олега Ляшка вийшла з коаліції, щоб заважати йому боротися з олігархами.

«Ну, по-перше, шановний Петро Олексійович мабуть забув, що він є найбільшим і найголовнішим олігархом в країні в класичному розумінні цього слова. По-друге, пан Порошенко мабуть також призабув, що всі канали, яким він давав інтерв'ю - також належать олігархам. 5-й канал - йому самому, ICTV - Віктору Пінчуку, а Інтер - Дмитру Фірташу, Сергію Льовочкіну, а можливо навіть Кремлю», - підкреслив Мосійчук.

Окрім того, радикал відзначив, що з'являється все більше і більше доказів, що гранату в нацгвардійців кинули не учасники мітингу, а агенти спецлужб, можливо навіть іноземних.

«І вигідно це було саме Петру Порошенку, щоб прикрити кров'ю ганебний вчинок по протягуванню зрадницьких змін до Конституції в українському парламенті», - наголошує він.

Мосійчук упевнений, що поява сьогоднішнього інтерв'ю Президента Порошенка демонструє, що він боїться появи справжньої національної опозиції в парламенті України. Боїться, а тому намагається будь-якими засобами її очорнити. 

«Не вийде. Українці змінилися. Україна змінилася. І шоколадну локшину від Президента ніхто вже не сприймає», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, Порошенко звинуватив політиків та олігархів у трагедії під Радою.

За його словами, за події, які відбулись 31 серпня, є відповідальність виконавців, які кидали гранати і петарди з цвяхами, та відповідальність керівництва політичних сил, які організували, сприяли і давали команди і, в тому числі, узгоджували присутність там людей із зброєю.

Побачимо...

Путін планує «зачистити» бойовиків «ДНР» і «ЛНР» на війні в Сирії
Іра Бондар 06 вересня 2015, 20:14
 2361
Путін планує «зачистити» бойовиків «ДНР» і «ЛНР» на війні в Сирії


У колах терористів самопроголошених «республік» розпочали роботу вербувальники. Бойовиків «припрошують» на війну в Сирію обіцяючи при цьому кращі умови ніж на Донбасі та хорошу заробітну плату. Як повідомив Олександр Бригинець, посилаючись на власні джерела, таким чином Путін хоче «зачистити» бойовиків, оскільки лідер Росії позбавляється усіх, хто йому заважає.

Таку думку висловив позаштатний радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець на своїй сторінці в соціальній мережі. Новину передає «Преса України».

За словами Бригинця, вербувальники активно «опрацьовують» терористів обіцяючи російським найманцям «золоті гори».

«Ось що сорока на хвості принесла: серед терористів активно працюють вербувальники в Сірію. «Замоложують» як місцевих так і росфедів - умови пропагують значно кращі, ніж на війну з нами. Мотивація: тут скоро усе закінчиться і що робитимете? Тут як не чужі так свої застрелять - ні грошей, ні статусу, ні слави. А там, мовляв, і гроші, і слава, і статус, і робота на довго. Чи це сакційовані Кремлем вербування чи «самодіяльність» - не знаю»,- написав радник міністра.

Як інформує джерело Брегинця, бойовики «ЛНР» і «ДНР» свідки провалу «Новороссії» та особистої поразки Путіна на Сході України.

 «Моє джерело так прокоментувало ці новини: «Наберуть хлопців у Сірію і розстріляють десь по дорозі, бо Путін завжди зачищає усіх, хто йому заважає. А вони тепер йому заважаємо, бо вони - це санкції, військові провали, потенційна небезпека...»»,- написав Бригинець.

Він зазначив, що таке вирішення «проблеми» з небажаними свідками пішло б для Путіна лише на користь.

«Я теж думаю, що Путіну вигідніше перелаштувати асоціативний ряд: не вбивця українців, не нищівник Боінгів, не окупант-терорист, а захисник світу (а заразом і Асада) від Іділу, миротворець, гуманіст»,- підкреслив позаштатний радник міністра інформаційної політики.

Нагадаємо, попри заперечення влади Російської Федерації, у Мережі продовжують публікувати фото та відео, які підтверджують присутність російських військ на території Сирії. Один із пунктів відправки - окупований Севастопіль.

Дані статистики щодо чисельності населення України

Чисельність населення України зменшилася майже на 1 млн
Юра Бриж 06 вересня 2015, 11:21

Чисельність населення України зменшилася майже на 1 млн


Новину повідомляє «Преса України».
Населення України за п’ять років зменшилося на 794 тисячі осіб.

Згідно з офіційними даними державної служби статистики України, «чисельність населення України (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення АТО) станом на 1 липня 2015 р. склала 42 млн 823 тис. осіб» 

Лише за червень 2015 року населення України зменшилося на 17 184 тис.

Зазначимо, що експерти Організації Об'єднаних Націй вважають, що протягом наступних 35 років чисельність населення планети збільшиться на 2,4 мільярда людей. До 2100 року, імовірно, цей показник може зрости до понад 11,2 млрд.

Чисельність населення світу до 2050 року досягне 9,7 млрд, а Індія протягом семи років стане найбільш густонаселеною країною світу. Через 35 років, внаслідок високої народжуваності, в окремих країнах, кількість жителів у всьому світі збільшиться на 2,4 мільярда людей. В період з 2015 по 2050 рр. половина цього зростання припаде на Індію, Нігерію, Пакистан, Демократичну Республіку Конго, Ефіопію, Об'єднану Республіку Танзанія, Сполучені Штати Америки, Індонезію та Уганду.

Нагадаємо, що на сьогодні головна турбота з демографічною ситуацією для багатьох країн, а можливо для більшості країн у довгостроковій перспективі, буде пов'язана зі старінням населення, а не його зростанням. У Європі до середини століття старше 60 років буде кожний третій – 34%. Зараз літніх європейців – четверта частина (24%).

хуй-ло1 виконує мінськ-2

На Донеччині бойовики вщент розбили блокпост «Айдару»
Наталія Світанок 06 вересня 2015, 09:15
 
На Донеччині бойовики вщент розбили блокпост «Айдару»


Сьогодні, 6 вересня, російсько-терористичні формування вщент розбили блокпост «Айдару» під Опитним. Бойовики застосовували всі види зброї - від міномету до танків. Внаслідок бою загинуло троє українських захисників, а також багатьох поранено.


Про це розповіла активістка та волонтер Наталія Іванова, новину повідомляє «Преса України».

«Сьогодні під Опитним терористами був вщент розбитий блокпост Айдару. Троє загиблих - Буржуй, Білий, Малий... поранених поки невідомо скільки, але багато. Стріляли зі всіх видів зброї - від міномету до танків. Хлопці закопувалися в землю прямо в бліндажах. Малий - на війні всього три тижні з Харкова, кулеметник, виповнилося 19 років», - каже волонтер.

За словами Наталії, на допомогу бійцям «Айдару» прийшли військовослужбовці 93-ї механізованої бригади.

«Хлопці вдячні 93-ій за те, що вони допомогли. Там зараз воює наш Днєпр - з ним все добре», - додала активістка.

Нагадаємо, минулої доби російсько-терористичні формування 14 разів порушили перемир’я. Зокрема, з гранатометів бойовики обстріляли позиції сил АТО у Мар’їнці та поблизу Авдіївки, а в Зайцево та Луганському терористи вели вогонь зі стрілецької зброї
.

Давно пора

В Умані демонтували огорожу наметового містечка для хасидів, яке вважають незаконним
05.09.2015 18:53

Сьогодні в Умані, Черкаської області, місцеві жителі демонтували огорожу наметового містечка, в якому щороку проживають близько 4-5 тис. паломників хасидів, повідомляє УНН.

За даними видання, ще з минулого року невирішене питання наметового містечка для хасидів, яке рішенням Уманського виконкому від 26 квітня 2014 року повинно було бути демонтоване.

«Власник цього наметового містечка іноземець, якого не раз попереджали, щоб він узаконив це містечко. Минулого року ми теж демонтували огорожу, але хасиди попросили дати їм поселити паломників і пообіцяли за рік узаконити це наметове містечко. Так як пройшов рік і хасиди не узаконили і не демонтували незаконну будівлю, то громада вирішила в цьому допомогти. Ми, як і минулого року обережно почали демонтувати огорожу», — розповів член Ради Майдану м.Умані Сергій Алексєєв.

За його словами, уманчани вимагають узаконити це наметове містечко, щоб з кожного паломника платився податок, щоб за лічильниками рахувалась електроенергія та вода.

Як відомо, в Умані традиційно відзначатимуть Рош-га-Шана в Умані — місці поховання духовного батька руху брацлавських хасидів — цадика Нахмана. Зустрічатимуть Новий 5776-й рік хасиди з 13 на 14 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

Не ображайте Орду порівнюючи її із кацапстаном

Олег Панфилов: Не оскорбляйте Орду сравнением с Россией!


Олег ПанфиловОлег Панфилов


Опубликовано 02.09.2015

Специально для Крым.Реалии, рубрика «Мнение»

Молодой монгол с тибетским именем Нити почти не говорит по-русски. Мы дружим уже несколько лет с моей первой поездки в Улан-Батор лет десять назад. Он и его коллеги долго присматривались ко мне, а потом стали объяснять, как им не нравится, что в России до сих пор говорят о Монголии как о дикой стране. Они не отрицают, что в 13-14 веках Чингизхан и его потомки создали огромную империю. «Любое завоевание – плохо, – говорили они. –Но России тогда не было, а монголы научили будущих русских создавать государство, научили военному делу». Вместо благодарности мы постоянно слышим упреки и ложь.

Я ездил в Монголию несколько лет – проводил тренинги, помогал создавать журналистскую организацию. В первый раз, лет десять назад, я сделал для себя много открытий, увидел свободную демократическую страну со свободой слова, которую трудно представить хоть в одной стране постсоветского пространства. 70 лет советской власти прошли не даром, и проблемы с остаточным советским мышлении монголов сохраняются до сих пор. Но стремлением к свободе и отношением к демократии монголы превзошли многих по бывшему социалистическому лагерю.

Современная история Монголии опутана липкой паутиной советской историографии, которая во многом определяла отношение населения СССР к стране, которую в шутку называли 16-й республикой. Но не шуткой было то, что Монголия все советское время жила под пристальным наблюдением Кремля. В 1921 году у монголов была попытка стать самостоятельным государством под руководством видного деятеля Белого движения на Дальнем Востоке генерала фон Унгерн-Штернберг. Генерал страдал идеей фикс – восстановлением империи Чингизхана, в 1919 году начав войну с китайцами за независимость Монголии. Через два года большевики заключили с верховным правителем Богдо-гэгэном «клятвенный договор», ограничив его власть. А 1924 году осле смерти Богдо-гэгэна большевики полностью захватили власть.

Как и везде, где большевики устанавливали свой режим, начались репрессии. Главным врагом социалистических идеалов стали буддийские священники и монахи, которых в Монголии было 120 тысяч, то есть, каждый пятый житель страны, а также 747 монастырей. В первые годы большевики пытались контролировать монахов и священников, но в 30-е годы решили, что буддизм мешает «светлому будущему». К тому времени в Монголии насчитывалось 843 главных буддистских монастыря, около 3000 храмов и часовен и 6000 других строений, принадлежащих монастырям. Монахи составляли 48 процентов взрослого мужского населения. Массовые репрессии и расстрелы привели к тому, все буддистские здания был переданы государству, кроме единственного монастыря Гандан в Улан-Баторе.

В 1989 году в Монголии начались выступления молодежных организаций. Весной 1990 года новые лидеры добились роспуска Монгольской Народно-революционной партии, аналога КПСС, а еще через два года была принята новая Конституция, закрепившая независимость и демократию в стране

В 1989 году в Монголии начались выступления молодежных организаций. Весной 1990 года новые лидеры добились роспуска Монгольской Народно-революционной партии, аналога КПСС, а еще через два года была принята новая Конституция, закрепившая независимость и демократию в стране, о которой на постсоветском пространстве до сих пор почти ничего не знают. Но почему-то любят говорить и писать об Орде, самой большой империи за всю историю человечества. Достойны ли монголы такого отношения к себе? Если бы такую неприязнь высказывали греки или персы, то можно было бы заняться сравнительным анализом империй Александра Великого или царя Дария, но со стороны России и россиян, чрезвычайно плохо знающих свою историю, претензии и оскорбления выглядят нелепо.

До Чингизхана на территории современной Монголии было несколько государственных образований – Хунну в 3 веке до нашей эры, Сяньбийское государство в первые века нашей эры, Жужаньский, Тюркский, Уйгурский и Киданьский каганат, пока в середине 12 века у Есугэя-багатура не родился Тэмуджин. Получив титул Чингизхан, он покорил Китай, Центральную Азию, Кавказ, Восточную Европу. К тому времени на территории Центральной России было несколько княжеств, которые периодически воевали друг с другом. Так называемые «русские княжества» находились на территориях Московской, Владимирской, Рязанской, Новгородской, Псковской и Смоленской областей. Орда лишь граничила с «русскими княжествами», обложив их оброком и регулируя отношения между князьями – кого приближала к себе, кого отдаляла. Те же по старой традиции друг друга подсиживали, устраивали мятежи, предавали. Отцы убивали детей, дети – отцов и братьев.

Самый известный герой того времени – Александр Ярославович, Невский. После смерти отца, в 1247 году Александр поехал в Орду к Батыю. Вслед за ранее уехавшим братом Андреем он отправился к великому хану в Монголию. В итоге решением правителей Монгольской империи Александр получил в княжение Киев и «Всю Русскую землю». Он еще дважды ездил в Каракорум на аудиенцию к правителям империи, в результате чего в 1251 году Великое княжение Владимирское после бегства Андрея в Швецию перешло к Александру. Исследователи полагают, что Александр во время своей поездки в Орду способствовал организации карательного похода против своего брата. В 1262 году Александр вновь поехал в Орду, но вскоре заболел и умер.

Многие историки недоумевают по поводу «чудского побоища» в 1242 году

Многие историки недоумевают по поводу «чудского побоища» в 1242 году, прославленного в фильме Сергея Эйзенштейна «Александр Невский», снятого в 1938 году по персональному заказу Сталина. На самом деле, «битва» была незначительным военным столкновением, в котором участвовали 4-5 тысяч суздальцев и новгородцев, 400-500 человек отряда, состоящего из немцев, наемных эстов и чуди. Лев Гумилев утверждал, что в 1251 году «Александр приехал в орду Батыя, подружился, а потом побратался с его сыном Сартаком, вследствие чего стал сыном хана и в 1252 году привел на Русь татарский корпус с опытным нойоном Неврюем». Другой крупный исследователь, академикВалентин Янин считает, что «Александр Невский, заключив союз с Ордой, подчинил Новгород ордынскому влиянию. Он распространил татарскую власть на Новгород, который никогда не был завоеван татарами. Причем выкалывал глаза несогласным новгородцам, и много за ним грехов всяких».

В цитате академика Янина кроется часть тайны своеобразной оценки так называемого «татаро-монгольского ига», придуманного историками в 16 веке и с удовольствием подхваченного советскими историографами. Нужна была версия, благодаря которой можно было объяснить бездействие и провал в развитии «средневековой России». Сам термин – «татаро-монгольское» довольно странный: монголы были только в управлении империи, а «татарский» – из-за того, что в те времена распространенными были тюркские языки, которые в России почему-то называли татарскими и к современным татарам тот термин не имеет никакого отношения.

Основная бытовая версия отрицательного отношения к «татаро-монголам» – их жестокость. Войны и завоевания другими не бывают, а русские князья в 12-14 веках могут дать фору «варварам» с Востока в жестокости – убийствах, поджогах и грабежах. Но многие политики, журналисты и обычные люди до сих пор приводят сравнения с Ордой как с чем-то ужасным. На самом деле найти информацию и прочесть не составляет особого труда. Узнать, к примеру, что «татаро-монголы» не посылали оккупационные войска в «русские княжества»: их завоевали, но все остальное поручали делать князьям – собирать дань, вершить казни, миловать и наказывать. Почитайте, какие оргии устраивали князья только потому, что им позволяли чингизиды взамен покорности и сохранения земель, с которых монголы собрали оброк.

На самом деле глупо называть «варварским» государство, которое объединяло огромную территорию – от Иртыша до Дуная. На этой территории археологами зафиксированы 110 городских центров, общее же число ордынских городов, по всей видимости, приближалось к 150. Торговля осуществлялась со всеми крупными промышленными центрами Европы и Азии. В Орде чеканились серебряные и медные монеты, признаваемые всеми купцами. Армия Орды была самой могущественной в течении двух веков. Государственное устройство позволяло не только регулировать отношения внутри огромной империи, но стало примером для «русских князей», доселе не знавших более четкого административного механизма. Наконец, монголы никогда не вмешивались в религиозную или культурную жизнь, не меняли языки или письменность, напротив – развивали искусство и науку.

Монгольские друзья все мои поездки в Монголию постоянно спрашивали – зачем российская пропаганда нас унижает? Я не знал, что им отвечать, только приводил в пример отношение россиян к чеченцам или таджикам. Теперь список ненавидимых можно расширить грузинами и украинцами

Отрицательное отношение к «татаро-монгольскому игу» из области пропаганды. Монгольские друзья все мои поездки в Монголию постоянно спрашивали – зачем российская пропаганда нас унижает? Я не знал, что им отвечать, только приводил в пример отношение россиян к чеченцам или таджикам. Теперь список ненавидимых можно расширить грузинами и украинцами. Так как в России ненавидят Украину и все украинское, так когда-то придумали версию несчастной России, пострадавшей от «татаро-монголов». Не стоит поддаваться искусу следовать российской пропаганде.

Олег Панфилов, профессор Государственного университета Илии (Грузия), основатель и директор московского Центра экстремальной журналистики (2000-2010)

Політичні ,методи бандюковича живуть і перемагають

Перед голосуванням про зміни в Конституцію на фракцію «Самопоміч» чинився тиск
Наталка Колошук 05 вересня 2015, 18:12
 
Перед голосуванням про зміни в Конституцію на фракцію «Самопоміч» чинився тиск


На народних депутатів від партії «Самопоміч» перед голосуванням про внесення змін до Конституції чинили тиск.

Про це в інтерв'ю одному з українських видань розповів лідер фракції Олег Березюк, новину своїм читачам передає «Преса України».

«Він (тиск – ред.) відбувався в розмовах, коли просто неможливо було нічого сказати. Я був спочатку збентежений, а потім заспокоївся, коли президент прирівняв двох керівників фракцій, які проти, до лідера країни, яка напала на Україну. Він сказав, що проти Конституції три людини: президент Росії і два керівника фракції, і ми їх переконаємо. Мене не треба переконувати, я переконаюсь сам, почитавши документ. Не просто розмовляти з нашим гарантом. Але ми готові на терплячу дискусію», - розповів Березюк.

За його словами, виключенням з фракції стали п'ять нардепів, які проголосували за зміни до Конституції, і це стало наслідком тиску на партію.

«Я вважаю, що те, що ми були змушені виключити з фракції п'ять чоловік - це елемент тиску і торпедування, як каже наш Президент», - сказав Березюк.

Сьогодні, Генеральною прокуратурою України були викликані на допит п'ять депутатів, яких виключили з «Самопомочі».

Нагадаємо, раніше Ганна Гопко, народний депутат від «Самопомочі» звинуватила фракцію в партійній диктатурі так, як її і ще чотирьох депутатів виключили з партії на засіданні, де вони не були присутні.

Кому війна, а кому заробітки

Бійці 81-ї бригади розповіли деталі розстрілу мобільної групи під Щастям
Наталка Колошук 05 вересня 2015, 16:33
 965
Бійці 81-ї бригади розповіли деталі розстрілу мобільної групи під Щастям


Українські військовослужбовці із 81-ої та 92-ої розповіли деталі нападу на мобільну групу на Луганщині.

Про це бійці розповіли журналістам проекту «Накипіло», новину передає «Преса України».

За словами Олега, бійця 81-ої бригади, який забезпечував вогневе прикриття групи, мобільна група із шести чоловік виїхала із Щастя о 5:45 ранку. Напрямок їх руху знав лише водій на ім’я Андрій.

«На Т-подібному перехресті машина була атакована, як тепер відомо, міною, була встановлена МОН, плюс «стрілкотня», стрілецька зброя і ручні гранати», - каже Олег.

З його слів, ДРГ, яка атакувала, знаходилася близько до автомобіля. Спочатку розірвалася міна, яка була схована під капотом, потім у автомобіль почали стріляти зі стрілецького озброєння. Також біля машини розірвались дві гранати, тоді диверсійно-розвідувальна група покинула свої позиції.

Олег розповів, що першими до місця трагедії прибули десантники 92-ої бригади з опорного пункту, який знаходився поблизу. Бійці допомогли евакуювати поранених з автомобіля.

Нагадаємо, що в середу, 2 вересня, вранці під Щастям розстріляли мобільну групу українських військ, яка боролась з контрабандою. Губернатор Луганщини Георгій Тука вважає, що групу розстріляли українські військові.

Знову напівправда від штабу АТО

На Запоріжжі розігрується новий сепаратистський сценарій
Наталія Світанок 05 вересня 2015, 12:20
 3142  1
На Запоріжжі розігрується новий сепаратистський сценарій


Підтвердилася інформація, що по осі декількох стратегічних населених пунктів Донецької і Запорізької області розігрується новий сепаратистський сценарій.  У цьому сценарії ключову роль відіграють не «ватажки ДНР», а український олігарх.


Про це розповів координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук, новину повідомляє «Преса України».

Як відомо, вчора, 4 вересня, штаб АТО повідомив про те, що «за вказівкою ватажків «ДНР» частину бойовиків-вихідців із Запорізької області мають намір провести на території так званої «ДНР» «з'їзд запорізького земляцтва». В залежності від розвитку подій цей захід найманці можуть використовувати для перенесення сепаратистських діяльності в Запорізьку область.

«Волею випадку вчора, 4 вересня, група ІС в рамках нашого проекту «Світлофор отримала остаточні підтвердження (і по нашій мережі, і зі сторонніх джерел) того, що по осі декількох стратегічних населених пунктів Донецької і Запорізької області розігрується новий сепаратистський сценарій. У цьому ми повністю поділяємо тривогу штабу АТО, і намагаємося відстежувати ситуацію», - зазначив Тимчук.

За інформацією групи «Інформаційний опір», у цьому сценарії ключову роль відіграють не «ватажки ДНР», як стверджує штаб АТО, а «український олігарх, який вибудував на системі свого бізнесу по суті, механізм реалізації нового сепаратистського шабашу».

«Той самий олігарх, який не так давно відвідував Донецьк і вів переговори з керівництвом «ДНР», хоча і завзято заперечує цей факт», - додав військовий.

Ця інформація передана відповідним держструктурам.

«При всій повазі, пропонуємо штабу АТО або називати речі (точніше – учасників конкретного путінського сценарію) своїми іменами, або ж не вводити в оману громадськість розповідями про «довгу руку» терористів. Ворог, про якого йде мова – поруч із нами. І поки ми не визнаємо цей факт, ми його не переможемо», - наголосив Дмитро Тимчук.

Як повідомлялося, за оперативною інформацією штабу АТО, російсько-терористичні війська використовують тимчасове затишшя для підготовки до провокацій, щоб дестабілізувати ситуацію у південно-східних областях України. Зокрема, за вказівкою ватажків, частина бойовиків - вихідців із Запорізької області, мають намір провести на території так званої «ДНР» «з’їзд запорізького земляцтва»
.