хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Чим приваблює людей віртуальне спілкування?

  • 26.07.07, 17:31

Спілкування в інтернеті зараз є не тільки значною частиною життя багатьох. Я маю на увазі "спілкування заради спілкування", а не ділову переписку, що здійснюється за допомогою інтернету для зручності. Це окремий світ, окрема спільнота, що живе за своїми законами і правилами.

Це дуже специфічне явище, що має величезні відмінності від спілкування в реалі. Так віртуальні "друзі" можуть протягом декількох років обговорювати один з одним всі можливі теми, при цьому, навіть не знаючи, кого як звати. 

На маю думку, віртуальне спілкування, наразі є найвиразнішим проявом концепції вербального спілкування. Майже єдиним джерелом інформації тут виступає текст, тобто не використовується міміка, жести, інтонація, погляди та інші невербальні засоби. Виключенням є додавання в текст смайлів smile, але ж, якщо міміка, інтонація і т. ін. є майже унікальними в кожному випадку, то смайли - це спроба уніфікації, тобто тенденція, до надання чіткої форми нечітким речам (майже перетворення на слова). 

Можна зробити висновок, що віртуальне спілкування є новим еволюційним етапом розвитку соціуму. Відбувається встановлення нової суспільної групи, причому до неї належать дуже різноманітні особи. Спілкуючись на форумах, чатах, блогах люди як правило висловлюються відвертіше ніж в реалі, їх мова стає більш змістовною (бо відсутня "підтримка" з боку невербальних засобів), а можливість у користувача інтернету одночасного доступу до гігантського об'єму інформації робить дискусії більш обгрунтованими.

Таким чином, інтернет є торжеством концепції вербального спілкування.

Можливо саме це приваблює людей більше спілкуватися в інтернеті??

Чи щось інше, ви як вважаєте??

 

   

5

Коментарі

LightKeeper

127.07.07, 10:29

Абсолютная свобода в общении. Возможность побыть тем, кем в жизни не являешься.
Встреча в реале разрушает искуственные образы, а этого частенько не хотят как создатели, так и потребители иллюзий.

Про любовь в сети ничего не скажу. Не сталкивался. Наверное, возможно?!

П.С. Извини, что не на украинском языке. Не хочу портить заметку своей безграмотностью.

    227.07.07, 10:44

    Вы ничем не ограничены общением в виртуале. Пространством, временем. Вы свободны от всех ограничений. Мне никогда не хотелось переводить виртуальные отношения в реальные. Один раз попробовала. Мы "избили" друг друга, потеряв самое дорогое, что у нас было - наше общение. Никогда больше не буду повторять такой эксперимент.

      Гість: key_a

      327.07.07, 10:56

      екстрим и неизвесность.... можешь представить себя кем угодно и как угодно, никогда не знаешь говорят тебе правду или лжут.. потому при обмане никогда не чувствуешь вины.. короче ето другой мир, который я не смешиваю и реалом!!!

        427.07.07, 11:08Відповідь на 1 від LightKeeper

        Нічого, я російську розумію.

          528.07.07, 13:45


          гадаю, це світ іллюзій, але його можна зробити реальністю. (це якщо говорити, наприклад про спілкування... хоча, в принципі, можливо це й не зовсім світ ілюзій. все-таки кожен персонаж (учасник, житель) цього світу проживає тут якесь своє, неповторне життя. для когось воно коротке, для когось -довше. але, однаково - "захворівши один раз", побувавши у цьому світі, так просто ніхто від нього не відмовиться... це вже точно.
          щодо кохання... зі мною таке трапилось... саме завдяки інтернету я знайшла свою другу половинку! хоча і друзів тут також знайшла чимало... ми зустрілися в реалі, і лише зрозуміли, що в житті мабуть отак просто б не познайомились... 2 зовсім різні людини... але в тому й весь прикол. це класно, коли маєш серед друзів

            628.07.07, 13:48Відповідь на 5 від Lara KB

            людей, які на тебе не схожі, які "не продитковані" тобі обставинами (сусід, однокласник, одногрупник, співпрацівник)... а зовсім інша людина. я не шкодую. щодо того, що це певна нація - юзери оцього так званого, інтернет-світу, то цілком згодна.

              728.07.07, 15:09Відповідь на 6 від Lara KB

              мабуть, додам ще одне. тут неллі написала, що в реалі все зруйнувалось... мушу сказати, з досвіду, що таке трапляється... так,... але у тому випадку, якщо ви з самого початку одне одному казали не правду (точніше писали... ). з самого початку показували одне одному себе такими, якими не є насправді... у мене також була схожа зустріч, але ми розставили всі крапки над "і". і врешті, познайомились по справжньому, без усяких умислів.

                828.07.07, 15:14Відповідь на 7 від Lara KB

                мушу також погодитись, що це - певна свобода у спілкуванні. адже багато є таких, як кажуть вони про себе, сором'язливих... і т.п... можливо саме тут вони можуть реалізувати себе у спілкуванні в повній мірі... відкрити себе, свої думки... почути думку оточуючих... і якщо вона позитивна, то тоді можна це відкрити світу реальному...
                ну, у всякому випадку, може я й помиляюсь...
                але це - моя думка.

                  928.07.07, 15:15Відповідь на 8 від Lara KB

                  п.с. соррі,.. мабуть трохи забагато слів....

                    1030.07.07, 17:29Відповідь на 9 від Lara KB

                    п.с. соррі,.. мабуть трохи забагато слів....То не страшно.
                    Дякую, що детально висловила свої думки.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна