Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Геть дерслужбовців від офшорів !!!

 Всім держслужбовцям, …  вже в 2013 році, можливо, доведеться розлучитися із зарубіжною нерухомістю та рахунками в іноземних банках. Автори ідеї сподіваються повернути в країну мільярди доларів !!! 

ВР України готується серйозно посилити антикорупційні вимоги до українських чиновників і парламентаріїв усіх рівнів. У середу на розгляд ВР внесено радикальний законопроект, що передбачає накладення вето на володіння держслужбовцями зарубіжною нерухомістю та рахунками в іноземних банках.

Авторами документа стали представники всіх чотирьох фракцій. Від ПР в ролі законотворців виступили видатні постаті ПР - знаменитий Єфремов і колишній захисник прав автомобілістів Чечетов.

Законопроект передбачає, що чиновники не зможуть мати нерухомість і рахунки за кордоном. Заборона стосуватиметься також подружжя та неповнолітніх дітей держслужбовців і поширюватися на трирічний період після звільнення зі служби.

Винятки передбачаються щодо випадків, коли чиновникові або його близькому родичеві, згідно з медичним висновком, потрібно пройти курс лікування за кордоном.

Якщо держслужбовець отримає спадщину у вигляді будинку або квартири за кордоном, то протягом року він повинен буде відмовитися від нього або продати, а гроші перевести в український банк.

Якщо законопроект буде прийнятий в осінню сесію ВР, то він вступить в силу вже з 2013 року. Чиновникам, які до того моменту виявляться власниками заборонених активів, автори документу пропонують дати своєрідну амністію - шестимісячний строк на позбавлення від ветованих нерухомості  і  рахунків.

Порушникам нових принципів службової етики загрожує покарання у діапазоні штрафу в 5-10 млн грн. Аж до тюремного ув'язнення на строк до п'яти років. Жорсткі правила дозволять повернути в Україну сотні мільярдів доларів, сподіваються депутати.

Наскільки високі у законопроекту шанси на затвердження, поки судити складно, зазначив у розмові з Forbes заступник секретаря президії генради Сергій Зелезняк. Минулого тижня він разом з депутатом Кармазіним вніс на розгляд колег менш радикальний варіант посилення відповідальності за приховування даних про зарубіжні активи. Законопроект Залізняка - Кармазіна передбачає лише зобов'язати держслужбовців повідомляти про всю нерухомості та рахунках в іноземних банках і карати їх за приховування інформації.

Пропозиція депутата Колісниченка крок у вірному напрямку в боротьбі з корупцією, але вона потребує доопрацювання: не можна допустити поразки окремої категорії громадян в правах, говорить співрозмовник Forbes. На думку Колісниченка, в тексті документа слід прописати всі винятки, щоб уникнути  так званого «полювання на відьом».

Сумнівною ідеєю є радикальна  заборона на володіння нерухомістю і рахунками за кордоном в розмові з Forbes сказав комуніст  Мартинюк. Від більш докладних коментарів законопроекту він утримався до вивчення тексту документа,  єхидно усміхнувшись … . (Ініціатива популістська: важливий не сам факт наявності власності за кордоном, а питання походження коштів, на які нерухомість була придбана, міркує заступник директора «Transparency International - Україна» Іван Кірченко).

На думку експерта, першочерговим завданням депутатів повинно стати прийняття закону про контроль над витратами чиновників. Внесений же в середу законопроект не просто не вирішує проблем корупції, але і, наприклад, закриває дорогу на держслужбу заможним бізнесменам, які бажають реалізувати себе на новому терені.

Депутати активізували зусилля по боротьбі з чиновницькими офшорами якраз після скандалу, що розгорівся навколо фігури голови Слідчого комітету України Олексія Онищука. Минулого тижня засновник проекту «УКРП» А. Німезін опублікував документи, що свідчать про наявність у глави СК виду на проживання і квартири в Чехії, державі - члені НАТО. Сам Онищук всі звинувачення на свою адресу відкинув. Німезін, втім, спростування опонента визнав неспроможними.

Forbes вивчив, кому з високопоставлених чиновників і відомих парламентаріїв доведеться розлучитися з нерухомістю за кордоном у разі прийняття закону

Серед тих, хто в минулому році задекларував будинки, квартири та інші об'єкти за кордоном, виявилися  і  учасники рейтингу 100 найбагатших бізнесменів України за версією Forbes. Так, дружина, премьер-міністра Азарова має статок -  в $ 1,2 млрд, володіє будинком на Кіпрі, а дружина  Суркіса за № 164, -  маэ $ 600 млн, - і їй також належать квартира у Франції і кілька ділянок і будинків в екзотичному Конго, ...! !!!

23

Коментарі

12.08.12, 21:50

анекдот року щоб наші чинуші та перестали користуватися офшорами та бути такого не може

    Гість: БСН

    22.08.12, 22:11

    БРЕД

      Гість: lyo Dnepr

      32.08.12, 22:50

      Чего не придумаешь перед выборами

        42.08.12, 22:54

        Работают у нас только те законы, которые обогащают чиновников.
        Остальные простая декларация....

          53.08.12, 10:57

          „...А щоб збудить Хиренну волю, треба миром,
          Громадою обух сталить
          Та добре вигострить сокиру
          Та й заходиться вже будить.”
          46 000 000

            Гість: Премьер_Я

            63.08.12, 12:13

            а чого ??? якби дійсно таке сталося припустимо , віртуально

              Гість: друг 71

              73.08.12, 19:24

                83.08.12, 19:39

                класний прикольчик

                  93.08.12, 20:59

                  Нет! Это не прикольник. Это ещё один выстрел по двум зайцам одновременно с предвыборным прицелом.
                  Во первых - конечно такая "мера борьбы с коррупцией" понравится нищему народу и может быть даже поднимет рейтинг полностью обанкротившейся партии власти.
                  Во вторых - такой уже принятый закон (если это всё же случится) позволит расправляться со всеми инакомыслящими клерками и держать весь админ ресурс в кулаке. Этот закон будет работать также как и многие другие законы - выборочно.
                  Нашим депутатам видите ли легче новый закон придумать, "показать свою работу", чем заставить работать и выполнять уже созданные законы. При их выполнении и соблюдении не было бы этого вопиющего беспридела и не было бы этой самой махровой коррупции!!!
                  Чего бы они теперь не говорили ВЕРИТЬ ИМ УЖЕ НЕЛЬЗЯ!!!

                    103.08.12, 23:37

                    Ответ на комент № 1 - этт ТТоочно ... !

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна