хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Як зарадити хворому на туберкульоз

  • 14.11.13, 10:29
Щогодини в Україні помирають від туберкульозу двоє людей
Сьогодні говорити на тему туберкульозу легше, ніж у минулі часи, адже маємо могутню офіційну медицину з надійними засобами лікування. А народна медицина виступає як помічник, партнер офіційної.

Хворому, який лікувався офіційними методами 5-7 місяців (декому доводиться лікуватися рік, а то й довше), народна медицина пропонує свою допомогу.
З давних часів найчастіше для лікування туберкульозу застосовували рослину, яка називається живокіст.
Настій з живокосту
40 г подрібненого кореню живокосту залити 1 л гарячого молока, настояти ніч у термосі або в духовці (наші предки настоювали ліки у печі). Пити по півсклянки 4-5 разів на день або по склянці тричі на день.
Ефективні настої робили з плодів черемхи.
Ліки з черемхи
1ст. ложку плодів черемхи залити склянкою окропу, тепло закутати, 2 год. настояти, процідити. Пити по 2 ст. ложки 3-4 рази на день за 20-30 хв. до вживання їжі.
Насіння гірчиці є також дуже добрим засобом для лікування туберкульозу. І навіть ліки не треба готувати.
Лікує насіння гірчиці
Дрібку насіння гірчиці покласти в рот, ретельно пережувати і проковтнути. Робити це тричі на день за 15-20 хв. до вживання їжі.
І апетит посює, і лікує.
У народній медицині для профілактики та лікування туберкульозу готували також повидло з бузини трав’янистої. Це та бузина, яка росте не кущем, а травою - близько метра заввишки. Вона зцілює судини, поліпшує кровообіг, усуває набряки, зміцнює імунітет, заспокоює нервову систему.
Є ще доступніші ліки: бруньки сосни і молоді шишки в рівних пропорціях.
Ліки з бруньок та шишок сосни
Подрібнити 70-75 г бруньок, стільки ж шишок сосни залити 1 л води і покип’ятити на слабенькому вогні 10 хвилин. Потім тепло закутати і настоювати 1 годину.
Пити по півсклянки тричі на день.
Ліки з волоського горіха та меду
Готують їх з таким розрахунком, щоб на 1 частину подрібненого ядра горіха припадало 3 частини меду. Ретельно вимішати. Вживати по 1 ст. ложці вранці та ввечері перед сном упродовж місяця. Можна зробити перерву тиждень-два і далі лікуватися цими смачними ліками.
Ефективні ліки з конюшини лугової рожевої та кореня лопуха.
Настій з конюшини і лопуха
12 ст. ложок подрібненої трави конюшини лугової і кореня лопуха залити 1 л окропу. Настояти впродовж шести годин. Процідити. Пити по півсклянки 4 рази на день за 30 хв. до вживання їжі.
Приготовленим настоєм можна користуватися 2-3 дні, але зберігати в холодильнику. Пити ліки теплими (можна додати трохи окропу). Теплі ліки швидше всмоктуються і краще діють.

Важливість профілактики туберкульозу
Туберкульозові краще запобігти, ніж потім його лікувати. Коли бактерія туберкульозу - паличка Коха - потрапляє в організм, це ще не означає, що людина неодмінно захворіє. Якщо у людини сильний імунітет, якщо вона харчується нормально, не виснажена нервово і фізично, то захворюванню на туберкульоз можна запобігти.
Ця бактерія надзвичайно живуча. У річковій воді вона може жити до пяти місяців, у грунті 1-2 місяці, у рекаліях і пасовищах - понад рік, у молочних продуктах, що зберігаються на холоді, - до 10 місяців.

Харчування хворих на туберкульоз
Якщо вражені лімфатичні вузли черевної порожнини, в харчовому раціоні слід збільшити кількість білка і зменшити кількість вуглеводів.
Можна призначити смажені м’ясо та рибу, яйця, некислий сир, не давати картоплі та незбираного молока. Дозволяється підсушений чорний хліб, свіжі соки, продукти, що містять вітаміни А і В1.
У випадку туберкульозу кишківника дуже важливо збільшити у раціоні кількість білка, тому що посилюється його розпад, і організм виснажується.
Можна призначити посічене м’ясо (напівсмажене) невеликими порціями, суп-пюре з м’яса з вершковим маслом, негострий сир, некислий сир. Корисно давати достатню кількість вітаміну С (смородина, відвар шипшини, лимонний, мандариновий, апельсиновий соки - 50-100 г на один раз). Пивні дріжджі, слизисті супи з пшеничних висівок призначають, щоб поповнити в організмі запас вітамінів групи В.
У разі блювання, проносів хворому треба вживати достатню кількість кухонної солі (20 г на добу). Для цього дають міцний м’ясний бульйон із сіллю, оселедці.
При туберкульозі гортані не можна швидко їсти, споживати тверду їжу, дуже холодні або гарячі страви, алкогольні напої, гострі і солоні продукти, в тому числі підливи і соуси. Хворому давати їжу в рідкому і желеподібному стані і вдосталь вітаміну Д (риб’ячий жир). Щоб запобігти проникненню інфекції до кишківника, бажано за 10-15 хв. до їди полоскати горло слабким розчином соди.


0

Коментарі