хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Лікуймо застуду правильно, щоб не постраждала печінка

  • 14.11.13, 10:23
Надворі – осінь. Дні стають відчутно коротшими, ночі холоднішими, маємо чималий перепад денних і нічних температур, до того ж школярі повертаються за парти, що теж сприяє поширенню вірусних захворювань.

Зазвичай пацієнтам з респіраторними вірусними захворюваннями призначають домашнє лікування. Найперше затямте: ГРВІ чи грип, особливо з температурою, не можна переносити на ногах — постільний режим обов’язковий! При цьому подбайте, аби приміщення, де перебуває хворий, регулярно провітрювалося.
Забезпечте хворого, дитина це чи дорослий, теплим питтям. Найправильніше рішення — це узвар, чай з гілочками або ягодами малини, смородини, квітками липи. Такі напої до того ж допоможуть впоратися з температурою. Намагайтеся не давати хворому жирної, смаженої і солоної їжі. Взагалі, не наполягайте на обов’язковому харчуванні. Не хоче — нехай не їсть.
Із таблетками теж треба бути обережними. Для лікування застуди лікарі, як правило, призначають противірусні, антигістамінні, відхаркувальні засоби. Іноді рекомендують препарати, які зміцнюють судини, або краплі в ніс із судинозвужувальним ефектом (якщо утруднене дихання).
Антибіотики призначають тільки тоді, коли приєдналася бактеріальна інфекція. Зазвичай це трапляється через 5-6 днів після початку основної хвороби. Звичайно, оцінювати стан хворого має лікар.
Медики зі стажем радять знімати жар дідівським методом — обтирати тіло 9-процентним оцтом, розведеним на дві третини водою. Це дозволить організму справитися з температурою самостійно. А ось самопризначені жарознижувальні засоби можуть спровокувати ускладнення.
При грипі не намагайтеся усіма засобами збити температуру, якщо вона не піднімається вище як 38,5 градуса. Це означає, що імунна система бореться з вірусами, і не треба їй заважати це робити. Адже лихоманка — це важлива захисна реакція організму. Але якщо все ж температуру збити необхідно, то в жодному разі не приймайте аспірин. Краще використайте засоби, що мають у своєму складі парацетамол, це безпечніше.
Крім того, досвід показує, що за систематичного приймання жарознижувальних препаратів довше тримаються такі симптоми, як запалення дихальних шляхів і інтоксикація, підвищується і ризик ускладнень.
Найпоширеніші наслідки грипу — бронхіт, пневмонія, риніт, синусит або отит. Річ у тім, що віруси грипу викликають руйнування епітелію (поверхня дихальних шляхів). Тож відкривається доступ інфекції в легені. Часто після грипу та ГРВІ розвиваються запальні захворювання серцево-судинної системи.
До речі, печінка - терплячий орган, але він потребує постійної підтримки, особливо після лікування ГРВІ. Якщо у вас виникли після застуди ускладнення і лікар призначив антибіотикотерапію, обов’язково простежте, щоб він прописав курс лікарських засобів або фітопрепарати для підтримки печінки. Це допоможе їй «вижити» після токсичного удару таблетками.
І навіть якщо ви не приймали таблетокі, можете підтримати свій організм таким народним засобом: до 3 л свіжого молока додаємо 1 кг цукру і 50 г свіжих дріжджів. Закриваємо і тримаємо в теплі 7 днів. Потім знімаємо зверху сирну масу, проціджуємо і ставимо отриману суміш у холодильник. Приймаємо по одній столовій ложці тричі на день за 10 хвилин до їди, не запиваємо. Під час курсу лікування (2-3 тижні) виключаємо з меню копченості, маринади, соління і гостру їжу.

0

Коментарі