Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Як світ бореться зі сміттям.....

Изображение
Школярка з Маріуполя презентувала у Нідерландах інноваційний проект з утилізації пластикових відходів
14-річна дівчина з Маріуполя презентувала інноваційну роботу з утилізації пластикових відходів і посіла друге місце у світі на олімпіаді з біології у Нідерландах.
Катерина Малкіна — учениця 9 класу технічного ліцею міста Маріуполя — щойно повернулася з Нідерландів. Там вона посіла друге місце на міжнародній олімпіаді з біології. Всього в олімпіаді взяли участь понад 200 дітей з різних країн світу. Але саме проект українки найбільше зацікавив суддів і публіку.
Підготовка до міжнародного змагання у Каті зайняла більше півроку. За цей час вона провела низку дослідів і вивчила велику кількість видів личинок і жуків. Наступний етап — втілити її проект в повномасштабне виробництво. Але в Україні утилізація пластикових відходів за допомогою органічних організмів нікому нецікава, тому дівчинка і її викладач з біології В’ячеслав Пономарчук, працюватимуть на зарубіжних інвесторів.


Изображение
Китайці збудують на Закарпатті сміттєпереробний завод, який щодня прийматиме 400 тонн відходів
У Закарпатській області китайська компанія побудує сміттєпереробний завод. 
Китайська компанія China Western Power Industrial Co. готова побудувати сміттєпереробний завод і щодня приймати по 400 тонн твердих побутових відходів, які будуть перероблятися в електроенергію, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу.
Відзначається, що запуск заводу зможе вирішити проблему сміття на Закарпатті.
«Завод перероблятиме не тільки свіжі відходи, а й сміття зі звалищ по всій області, яке збиралося там багато років. Зараз на Закарпатті 79 тільки зареєстрованих полігонів з відходами, а скільки стихійних, – ніхто не знає. Завод здатний переробити все це сміття, а через 30 років експлуатації фірма готова безкоштовно передати його органам влади».

Изображение
Винахідник із Багладеш створює кондиціонери із пластикових пляшок
Винахідник Ashis Paul придумав інноваційний спосіб отримати прохолодне повітря в будинку за допомогою пластикових пляшок. Для мешканців сільської місцевості в Бангладеш його компанія розробила кондиціонери з пластикових пляшок, які не потребують електроенергії. З лютого цього року компанія допомогла встановити їх в понад 25 тис. будинків.
У Раджбарі, в Бангладеш, багато людей живуть без електрики. Будинки жителів в сільській місцевості зроблені з оцинкованої жерсті, а температура повітря влітку сягає 45 градусів за Цельсієм. 
Винахідник Ashis Paul вирішив полегшити життя цих людей і почав експериментувати. 
Щоб вирішити проблему, розробники створили спеціальний щит з прорізаними в ньому круглими отворами. Він вставляється в стіну будинку, як москітна сітка в вікно. В отворах знаходяться розрізані навпіл пластикові пляшки, закріплені розрізаними кришками.
Гаряче повітря, проходячи через пляшки, потрапляє в будинок вже охолодженим. 
За рахунок зміни тиску (коли повітря входить в ширшу частину пляшки і виходить назовні через вузьке місце) повітря в приміщенні охолоджується на 5 градусів за Цельсієм.
Щоб поширити еко-кондиціонери, компанія об'єдналася з Grameen Intel Social Business Ltd., тому що вони працюють у багатьох селах в Бангладеш (Grameen Intel є соціальною бізнес-платформою). До населених пунктів послали команди фахівців, щоб навчити селян робити і встановлювати такі кондиціонери. Виготовлення їх практично безкоштовне і люди отримують негайний результат. Розробники кажуть, що не збираються патентувати свій винахід – скористатися ідеєю може будь-хто. 


Изображение
Світовий банк виділить Харкову на зведення сміттєпереробного заводу $44 млн
Світовий банку виділить Харкову на будівництво сміттєпереробного заводу 44 млн доларів. 

Як зазначив у телепрограмі "Право на владу" міський голова Геннадій Кернес, комплекс з’явиться у обласному центрі протягом трьох років, передає Depo

«Вже розроблений і затверджений проект будівництва комплексу, - говорить мер. - На заводі проводитиметься сортування, переробка сміття, а також видобуток газу і вироблення теплоносія».
Зараз Харків відправляє на полігон твердих побутових відходів понад 1,5 тисячі тонн сміття у день. «Зведення сіттєпереробного заводу – це нагальне питання», - запевняє Геннадій Кернес. 
0

Коментарі