хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Будь-який навик за 20 годин

Навіть сильного бажання навчитися чомусь іноді новому буває недостатньо. Часто на це просто не вистачає часу. У таку ситуацію потрапив підприємець, автор відомого бестселера «Сам собі МВА» Джош Кауфман. У своїй лекції на TED він розповів, як після появи дитини, він почав відчувати катастрофічний дефіцит вільного часу, щоб вчити щось нове, і як він знайшов вихід з цієї ситуації.
Пролиставши масу літератури Кауфман зіткнувся з теорією 10 тисяч годин. Відповідно до цієї теорії, людина може стати фахівцем в якійсь області, якщо буде займатися цією справою 10 тисяч годин.
«Я читав це в кожній книзі і на кожному сайті і мій інтелект просто кричав:« Нііііі! У мене немає 10-ти тисяч годин! Я ніколи більше ніколи не вивчу нічого нового! »  Але ж це не так. 10 тисяч годин - це повноцінна робота протягом 5 років. Але ж ми всі вчилися робити щось нове і витрачений час не був навіть близько таким. Значить щось не так, дослідження і наш власний досвід не сходяться. І ось що я з'ясував - правило 10 тисяч годин прийшло з дослідження, в якому брали участь топ-фахівці своєї справи », - розповідає Кауфман.

Експерт вивів іншу цифру, необхідну для того, щоб освоїти якісь знання або навички на базовому рівні.
Изображение
Його рецепт - 20 годин практики. При цьому експерт пояснює свою методику.

1. Розберіть цей навик
Кауфман рекомендує, перш за все, зрозуміти, чого саме ви хочете досягти, коли ви закінчите цей «цикл», розібрати вашу мету на дрібні елементи та зрозуміти, над якими з цих елементів необхідно найбільш активно працювати.
«Більшість великих навичок - це, по суті, набір окремих навичок. Чим краще ви зможете їх розібрати на деталі, тим краще розберетеся, який з цих елементів допоможе дістатися до мети. І тоді ви зможете тренувати їх в першу чергу », - говорить він.

2. Вивчіть досить, щоб самому себе коригувати
Знайдіть декілька джерел інформації, радить експерт. Це можуть бути книги, відео або будь-які інші джерела інформації.
«Але не використовуйте ці речі для прокрастинації перед початком практики. Не потрібно збирати 20 книг з програмування та говорити собі: «Я почну вчитися програмувати, коли прочитаю всі ці 20 книг. Ні, це прокрастинація. Вивчіть досить, щоб ви могли самі себе коригувати, помічати свої помилки і виправляти їх », - зазначає Кауфман.

3. Приберіть будь-які бар'єри для практики
«Телевізор, інтернет - все ті речі, які стоять на шляху до того, щоб ви просто сіли і займалися», - говорить Кауфман.
Експерт підкреслює, що чим більше речей, які заважають вам займатися, ви зможете прибрати з поля зору, тим більше шансів, що ви все таки почнете практикуватися.

4. Практикуйтеся мінімум 20 годин
«Кожен навик має свій« бар'єр фрустрації ». Люди не люблять відчувати себе нерозумно. Це почуття якраз і стає перешкодою до того, щоб почати чимось займатися. Тому якщо ви твердо вирішите займатися чимось 20 годин, ви зможете переступити цей початковий бар'єр і займатися ще і ще. От і все. Це не якась космічна наука », - говорить він.
0

Коментарі