Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

3d. і шини, і медицина, і викрадення розробок....

Фотография
3D-друковані шини Eagle-360 зроблять безпілотники безпечнішими
3D-друк в автомобілебудуванні використовується для створення корпусу машини. Галузь випускає різного роду конструкції, а з недавніх пір - виготовляє шини.
Зайнялася їх випуском компанія Goodyear, яка спеціалізується на дорожніх шинах. Міжнародний бренд вирішив випускати сферичні шини, які підходять для будь-яких доріг, за допомогою 3D-друку.
Goodyear вважається одним з лідерів галузі. На 49 заводах і двох інноваційних центрах працює більше 66 000 співробітників. Займаючи таку значущу позицію, Goodyearвраховує актуальні тенденції, в числі яких - перехід на автопілотуємі автомобілі. Прогнози обіцяють збільшення продажів до 85 мільйонів через 20 років. Автомобільні компанії враховують це.
Однак споживачі сприймають з побоюваннями і недовірою такі нововведення. Питання безпеки залишається головним. Для вирішення цього завдання і були надруковані сферичні шини Eagle-360.
Джозеф Зекоскі, віце-президент і технічний директор бренду, називає створення шин креативною платформою і можливістю тестувати інноваційні технології.
Eagle-360 мають сферичну форму, яка дозволяє оптимізувати маневреність відповідно до вимог правил автономного руху. Шини допомагають триматися безпечного маршруту, об'їжджаючи перешкоди, але не сходячи при цьому з заданої траєкторії. Також шини дозволяють знижувати ковзання. Повороти на 360 градусів сприяють зменшенню кількості аварій, спрощують паркування.

Фотография
3D-друк допомагає вченим у розробці складних хірургічних інструментів
В останні десятиліття інструменти для хірургії неймовірно змінилися, стали гнучкими, призначені для конкретних завдань.
Але вчені Університету Брігама Янга, штат Юта, збираються працювати над інструментами нового покоління. Хірургія майбутнього - в створенні розрізів, які гояться самі по собі, без накладення швів. Розробників надихала техніка орігамі, а також плоскі вироби NASA. Методом виготовлення вибрали 3D-друк.
Принцип орігамі полягає в складанні фігурок, які дозволяють створити компактну форму інструменту. Інженери-механіки Ларрі Хауелл і Спенсер Мейглбі - майстри в способах складання. Цю методику вони поєднують з 3D-друком інструментів. У цьому проекті також бере участь професор Брайан Дженсен.
Завдання проекту - в створенні технології, що прискорює відновлення після операцій. Розрізи повинні бути максимально малими. Пристрій поміщається в невеликий надріз і розкривається всередині організму. Дослідження вже були проведені і фахівці з роботизованої хірургії Intuitive Surgical отримали ліцензію на пристрій da Vinci Surgical System.
Використання передових методів дозволить виконати нові операції. У майбутньому розробники хочуть побачити апарати не товщі нерва. А концепція орігамі дозволяє спростити інструмент і зробити менше.

Фотография
3D-принтер відтворять по звукових сигналів в процесі друку

3D-друк дозволяє створити фізичні об'єкти з цифрової моделі. Але в такому випадку можливо і порушення прав інтелектуальної власності.
Коли 3D-принтер друкує, механізми і сопло рухаються і видають звуки. УКаліфорнійському університеті в Ірвайні записали їх і провели дослідження. Виявилося, що деталі про проект можна отримати за принципом зворотньої розробки.
Вихідний код захищається шифруванням, але при запуску інформація про принтер виявляється під загрозою і стає доступною.
Команда під керівництвом Мохаммада аль-Фарука, директора лабораторії просунутих інтегрованих кіберфізичних систем, включала смартфон поряд з працюючим пристроєм і записувала звуки. Далі ці дані про рух сопла використовували для відтворення моделі. Відтворити її вдалося на 90%.
На заводах за мобільними телефонами робітників не стежать. Дані можуть бути легко вкрадені, і компанія зазнає серйозних збитків. Якогось способу захисту сьогодні немає. Можливим варіантом є додавання білого шуму.
Експеримент привернув увагу вчених і держави. Результати презентують через місяць у Відні на Міжнародній конференції .
0

Коментарі