Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Як навчитисякількість речей, з якою ви в змозі впоратись

6 порад з управління кількістю речей

1. Грати в «як ще можна викрутитися?» Якщо нам раптово і на один раз знадобилася річ, то до покупки можна подумати, чим її замінити. Наші жінки мають величезний досвід хитрувань по заміні потрібного наявними, але мова не про виживання в умовах дефіциту. Це саме гра, як пошук заміни інгредієнта в рецепті, що перетворює його в створення свого, унікального досвіду і рецепта. У вік Інтернету знайти тисячу порад як вивести пляму без спеціального плямовивідника саме для цього типу плям - не така вже проблема. Якщо майбутня покупка не очевидно потрібна, спробуйте спочатку подумати і пошукати аналоги цієї покупки.
2. Піклуватися про стан хороших і улюблених речей. Якщо ми цінуємо і любимо обрані речі, то за ними потрібно доглядати. Замшеві туфлі краще чистити щіткою після кожного використання, ніж через кілька разів викинути через непривабливий вигляд. Трикотаж потрібно очищати від катишків, а шкіряну сумку - протирати злегка вологою ганчірочкою від пилу. Мікрохвильову піч необхідно регулярно протирати, поки жир і бруд не в'їлися намертво. Загалом, тут працює аналогія з системою флайледі - прибирати по чистому.
3. Цінувати спогади більше речей. З приводу численних сувенірів з поїздок Юкіко Канеко радить завжди задаватися питанням: для чого мені це? Купити, щоб купити? Досить безглуздо. Ми купуємо сувеніри, щоб залишити пам'ять про поїздку, щоб цінні спогади не розчинилися в потоці днів. Але об'ємні фотоальбоми і тонни сувенірів, навпаки, не викликають бажання перебирати їх,  відновлювати в пам'яті минулі моменти. Тому чи не краще свідомо обмежити кількість «предметів-спогадів», замінивши їх досвідом, можливістю відчути і розповісти щось? Замість сувенірів з поїздки привезіть розповіді про незвичайні і цікаві місця. Замість десятків однотипних фотографій - десятеро найкращих,що викликають щирий захват і захоплення. Навіть всього одна фотографія / листівка / запис у щоденнику пожвавить Ваші спогади не гірше кілограма статуеточек та брелоків.
4. Цінувати порожнечу простору. У нас можуть бути різні уявлення про інтер'єр, хтось віддає перевагу мінімалізму, а хтось затишку милих серцю подушечок і вазочок. Але якщо речами заставлені всі поверхні, на жаль, затишок пропадає, залишається лише відчуття візуального сміття. До того ж, в будинку, що не має вільного простору, важко наводити чистоту, мити, протирати, пилососити.  Вони є у всіх, але практично ніхто не виділяє для цих предметів окремого місця. Це пульти дистанційного керування і недочитані книги / газети / журнали.

5. Не ставити основною пріоритету низьку ціну.Мова йде про те, що ми називаємо ємним  словом «халява», безкоштовні або дуже дешеві речі. При покупці, звичайно, ми всі дуже цікавимося ціною товару, але не варто купувати що-небудь тільки через низьку ціни. Якби Ви не захотіли купити цей предмет дорожче, з високою часткою ймовірності він Вам абсолютно не потрібний. Ця порада особливо актуальна тим, хто отримують величезне задоволення від придбання товарів зі знижкою, оптом або на розпродажі. Знову ж таки - нічого поганого в бажанні заощадити немає, варто лише тримати в голові, що придбання непотрібного - це не економія, а якраз зовсім навпаки, зайва трата. Навіть якщо Вам пропонують що-небудь непотрібне безкоштовно, це все одно трата Ваших ресурсів, простору Вашого будинку, Вашого часу на прибирання і т.д.

6. Заздалегідь позначити зону «провалу».Остання стратегія не заперечує всі попередні, але констатує факт: тільки дуже стійкі люди можуть зовсім не купувати всякої нісенітниці. Більшість з нас,  все-таки всього лише слабкі люди, для яких процес покупок - значне задоволення. Тому якщо душа вимагає  прямо тут і зараз, автор «Життя без речей» радить не перетворювати «Хочу що-небудь купити» в «Ай, ладно, гуляти так гуляти». Зробіть кілька глибоких вдихів-видихів, подивіться на небо, розслабтеся. І заздалегідь позначте собі ліміти майбутнього буйства. Якщо це величезний книжковий магазин - нехай це буде не більше однієї книги. Якщо це магазин посуду - нехай це буде маленьке блюдце для подачі на стіл маринадів. Якщо це сувенірна крамниця - не треба брати метрову дерев'яну скульптуру, купіть маленьку лялечку кишенькового розміру. Загалом, постарайтеся заздалегідь окреслити собі межі дозволеного в розмірах речей або їх кількості. Пам'ятайте при цьому попередню пораду? Обмеження краще не проводити по параметру вартості, при підході «купити не більше, ніж на таку-то суму» набагато вище ризик набрати багато некорисних, зате дешевих дрібниць.

Головна філософія організаторів простору - це жити з осмисленим вибором матеріальних благ, з іншим ставленням до своїх покупок, до предметного світу навколо. Шлях до отримання більшого задоволення від власного будинку.
0

Коментарі