Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Co2 - на продаж

Изображение
Изображение
Фірма Climeworks, компанія Федеральної вищої технічної школи Цюриха, будує у швейцарському Хінвілі першу промислову установку з фільтрації СО2 із повітря.
З середини 2016 року Climeworks буде відфільтровувати із атмосфери 900 тонн СО2 на рік у місцевості Цюрхер Оберланд. Обсяг парникового газу відповідає середнім викидам діоксиду вуглецю близько 180 швейцарців.

Фірма має намір вперше у світі продавати клієнтам атмосферний СО2. Парниковий газ має на 20% прискорити ріст таких рослин, як томати, огірки або салат, у розташованій поблизу теплиці Primanatura AG.
У планах компанії постачання СО2 із ще однієї установки виробникам напоїв. Як повідомляє компанія, 900 тонн СО2 можна перетворити на майже 100 млн літрів мінеральної води з вугільною кислотою. Climeworks вже налагодив співпрацю з німецьким автоконцерном Audi, щоб застосовувати відфільтрований з повітря СО2 для виробництва синтетичного палива.
Пілотний і демонстраційний проект отримав фінансову підтримку Федерального відомства з енергетики Швейцарії. Витрати на розробку та будівництво установки сягають 3-4 мільйони євро.
0

Коментарі