хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Як позбутися бур'янів без гербіцидів та хімії

  • 11.10.15, 09:25

как избавится от сорняков без гербицидов: Органическое земледелие, пермакультура

Цей трюк допоможе очистити вашу ділянку від бур'янів без застосування гербіцидів або токсичних хімічних речовин. Все, що вам знадобиться, це купа старих журналів, трохи води і мульча зі старого листя і тирси.
Цей принцип  запропонував відомий садівник Кевін Джейкобс (Kevin Jacobs), він досить простий в реалізації, а головне покращує якість грунту.
 
Газета в даному випадку, виступає як прошарок, який позбавляє грунт сонячного світла і тим самим запобігає появі бур'янів.
 
Накрийте потрібну вам ділянку газетами.
 
Залиште проміжки там, де у вас посаджені саджанці.
 
Рясно полийте газети водою. Вся зайва вода стече в грунт.
 
Потім привезіть мульчу зі старого листя, тирси та тріски і щільно закладіть всю ділянку. Так щоб бур'яни не могли пробитися.
Висота шару повинна бути не менше 5 сантиметрів.
 
Цей метод дозволяє не тільки очищати ділянку від бур'янів, а й сприяє зростанню корисних мікроорганізмів, які розпушують і збагачують грунт.
Це дуже повільний процес, орієнтований на збільшення біорізноманіття і грунт таким чином поглинає значно більше вуглецю, ніж при перекопуванні.
Звичайно, є питання до чорнила, якими проводиться друк на газетах. Але зараз більшість газетних чорнила випускаються у водному розчині з використанням деревного вугілля, так що ви можете використовувати їх без страху, як для компостування, так і для мульчування.


7381АК
0

Коментарі