хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Ненависна робота: піти чи залишитися

Конфуцій говорив: «Знайди улюблену справу, і тоді до кінця життя тобі не потрібно буде працювати». Однак далеко не всі можуть знайти собі роботу до душі, а за звичкою займаються нелюбою справою і сприймають роботу виключно як спосіб заробітку на життя.
 
Так що ж робити при ненависній роботі: звільнитися або триматися за робоче місце? Насамперед прислухайтеся до себе - ваша робота просто перестала вас задовольняти чи набридла гірше гіркої редьки? Незадоволеність роботою - це корисний стан, який допомагає визначити професійні цілі і спланувати шлях свого розвитку. Якщо вас щось не влаштовує на поточному місці - проаналізуйте, що вас тримає і що викликає стійке небажання працювати. Складіть список позитивних і негативних сторін. І перша, і друга категорія списку покаже, куди вам рухатися і що змінити в поточній ситуації.
 
Часто ми продовжуємо працювати у ненависній компанії виключно унаслідок власної нерішучості й небажання виходити із зони комфорту. Не варто витрачати життя на негативні емоції від роботи. Знайти найкращі умови та кращу роботу можна, навіть в умовах кризи на ринку праці.
 
Важлива частина процесу змін ситуації на краще - це психологічний настрій і послідовні дії до своєї мети. Складіть план пошуку роботи мрії. Реалізація кожного пункту повинна залежати тільки від вас. Розуміння того, що ситуація знаходиться під контролем, вселить у вас впевненість. Однак враховуйте обставини на ринку праці. Будьте готові до того, що ви зустрінетеся з труднощами на шляху до своєї мети.
 
Позитивна новина для тих, хто боявся міняти роботу в період кризи, - з травня ринок праці в Україні почав оживати. Щомісяця додається 5-10% нових вакансій. Конкуренція на робоче місце стала знижуватися.
 
Якщо ви зважилися звільнятися, бо нинішня робота перестала приносити вам радість, подумайте ще раз. Напевно є якийсь компенсуючий фактор. Можливість професійного росту, безкоштовне навчання в компанії, приваблива зарплата - все це привід затриматися. Можливо, ви просто втомилися і вам допоможе повноцінний відпочинок?
 
У кожному разі - вирішіть ви залишатися на нинішньому місці чи шукатимете нову роботу, проявляйте активність і зберігайте впевненість у собі. Ви, і тільки ви - господар свого життя.


7381АК
0

Коментарі