Про доцільність спорудження пам'ятників...

... в державі, де переважна більшість населення знаходиться за межею бідності.

Я особисто вважаю ненормальним витрачати мільйони (кому б вони не належали - державі, олігархам, простим громадянам) на спорудження пам'ятників, бо зрештою це наші з Вами гроші (наші податки, вкрадені у нас олігархами чи віддані добровільно). Їх можна було б використати корисно.

Адже зараз хронічно не вистачає коштів на медицину, оборону, освіту, та зрештою - на все, на повноцінне фінансування (і звідси - існування) усіх галузей економіки. Немає грошей на повноцінне харчування дітей в школах, солдат в армії, на забезпечення безпеки Чорнобильської АЕС, на ліки хронічно та смертельно хворим в лікарнях, на зарплати бюджетникам. Проте, людей просять якщо не пожертвувати на спорудження чергового пам'ятника (меморіалу), то виділяють на це бюджетні кошти... А потім або не зберуть всієї потрібної суми, або руки з ... виросли, або й не мали на меті взагалі того спорудження, бо все зводилося до банальних відмивання (розкрадання) коштів та піару якоїсь купки псевдо-патріотів...

Приклади:

1. Спорудження меморіалу жертвам голодомору у Києві (сума 750 млн. грн.);
2. спорудження памятника Мазепі в Полтаві (сума приблизно 1,5 млн. грн.);
3. Спорудження меморіалу Бандері у І.Франківську (сума близько 5 млн. грн.).
і т.д....

Хай ці пам'ятники та меморіали на честь дійсно великих людей, патріотів нашої країни, чи загиблих від голодомору і війни... Але. Хай ініціатори такого встановлення роблять це за свій власний кошт (за кошт своєї організації) або шукають тих, хто зробить роботу безкоштовно. А не вишукують по копійці у собою ж обібраного народу.

Ілюстрування моїх доводів тут:
http://gazeta.ua/print.php?&id=268931
http://maidanua.org/static/viol/1234851929.html
http://pravda.if.ua/news-6492.html

58%, 14 голосів

42%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

А ви думали... Або криза зачепила депутатів ))




Кризис заглянул не только в карманы "простых смертных" - затянуть ремешок потуже придется и народным депутатам.

Причем, больше денег придется тратить не на элитные машины, а на банальную еду - в парламентском и правительственном буфетах подорожали продукты питания, пишет "Лига".

В "Еврохате", расположенной в Кабмине, цены поднялись на 10-15%.

Члены правительства могут отведать основные блюда по таким расценкам: шашлык из свинины - 12,60 гривны, телятина под грибным соусом - 11,10 гривны, шашлык из сома - 11,56 гривны, куриное филе с черносливом - 8,40 гривны, отварная рыба - 7,50 гривны, филе жареной рыбы в яйце - 6,95 гривны, домашняя котлета из свинины - 6,45 гривны., куриная котлета - 5,95 гривны.

В качестве первого блюда предлагают борщ за 4,10 гривны. На гарнир подают отварной картофель (3,15 гривны), гречку (2,2 гривны) и кашу ячневую (2,6 гривны).

Зато салатиков в Кабмине просто море. Их стоимость колеблется от 2,95 гривны до 5,1 гривны за салат "Океанский".

Алкоголя в правительственной "Еврохате" нет, зато можно отведать кофе (3,25 гривны), кефира (3 гривны), стаканчик сока  (2,3 гривны) или кваса (2,5 гривны).

В итоге, самый дешёвый "кабминовский" обед стоит 18 гривен.

Подорожала еда и в Верховной Раде. В качестве основных блюд предлагают мясо по-французски - 14,56 гривны, жареную корейку - 14,15 гривны, голубцы с рисом и мясом - 14,40 гривны, тушеное в овощах филе рыбы - 10,76 гривны, дорогую заливную осетрину - 32,38 гривны и более демократичного заливного судака - 6,86 гривны.

Из первых блюд парламентариям предлагают перловый суп с грибами за 4,09 гривны, суп с фрикадельками за 5, 47 гривны и суп-харчо за 4,41 гривны.

Ассортимент закусок значительно шире: блинчики "Российские" с лососевой икрой - 17,70 гривны, блинчики с семгой за 7,95 гривны, салат "Цезарь" за 6,94 гривны, баклажаны острые за 12,40 гривны и многие другие.

В буфете Верховной Рады можно пропустить рюмочку алкоголя, но в прейскурантах нет названий напитков и расценок.

Для того чтобы сытно пообедать в Верховной Раде, достаточно 21 гривны.

Самые высокие цены в киевской мэрии. В частности, борщ стоит 5 гривен, гарнир - от 3 до 4 гривен. "Изюминкой" мэрского буфета есть мясные блюда, которые стоят от 15 гривен. В качестве основных блюд в Киевсовете подают свиные отбивные, шашлык, котлеты куриные, паровые и другие.

Салаты стоят от 4 гривен, а алкогольных напитков в мери не наливают.

Полный обед в здании столичной власти в среднем стоит 31-32 гривны.

Звідси: http://kiev.pravda.com.ua/news/499c1867c5590/

Про фінансову кризу...

Головний герой 2008 (і 2009)) року - Фінансова Криза:
- Здоровенькі були, дорогі...
 10 років не бачилися.
Скучили, розслабилися?
25 гривень за чашку кави платити почали?
Жигулі не машина?
Чайний пакетик по одному разу заварюємо?
Я як дізналась - відразу прийшла...

кого слухати...

коли серце каже "так", а розум "ні"?



13%, 4 голоси

45%, 14 голосів

42%, 13 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про збір коштів на пам'ятник Мазепі

В Україні набула розголосу акція по збору коштів на спорудження в Полтаві пам'ятника Івану Мазепі, яке організував Кульчинський (депутат від НУНС) разом з "Просвітою" з до 300-річчя Полтавської битви памятника І.Мазепі.. Все це добре, прагнення громади Полтави щодо будівництва пам'ятника - теж зрозумілі...

Якби не одне "але". Цифри на спорудження пам'ятника мають такий вигляд:
- загальна вартість пам’ятника 1,5 млн. грн.
- з них 1млн. 164 тис. – вартість скульптури та гонорари скульптору і архітектору,
– 336 тис. коштує постамент,
- упоряджувальні роботи та виготовлення проектної документації – за рахунок коштів місцевої влади.


При цьому зазначається, що замовником виступає ПООТ «Просвіта», голова – народний депутат України Кульчинський М.Г. Укладено договір між ПООТ «Просвіта» та Київським
творчо-виробничим комбінатом «Художник» НСХУ, директор – Шевелюк В.С. та угоду між ПООТ «Просвіта» та заслуженим скульптором України Миколою Біликом. Все, що пов’язане з виготовленням гранітного (Капустянське родовище) постаменту покладено на головного архітектора області Юрія Петрука. Можливе збільшення витрат на постамент.

І з цього моменту (вартості роботи скульптора і архітектора) у мене особисто виникають такі питання:
1. А що, не можна було знайти скульптора-патріота (хай не відомого, але талановитого), який би виконав роботу на громадських засадах, безкоштовно? Чи в Україні вже перевелися скульптори - патріоти?
2. Те саме питання - по архітектору.
3. А Вам не схожа ця акція на просте відмивання коштів, завуальоване під благородну ціль?

А то левова частка коштів піде на лапу скульптору і архітектору, хоча історія їх і так не забуде, з огляду на те, що памятник у Полтаві стоятиме в центрі міста (і мабуть не одне десятиліття).

Я вже тут не згадую про піар і розголос...

А Ви що скажете про збір коштів?

29%, 4 голоси

43%, 6 голосів

7%, 1 голос

21%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

куди котиться світ???





Школяр Альфі Паттен, який у свої 13-ть років вже став батьком немовля, яке народила 15-річна дівчинка, заявив, що він із радістю пройде тест ДНК, щоб довести своє батьківство.

Ще двоє хлопців стверджують, що також спали з 15-річною Шантеллі Стедмен, тож теоретично кожен із них може бути батьком новонародженої дівчинки Мейзі, пише The Daily Mail.

Однак у молодої пари немає жодних сумнівів, що батьком дівчинки є саме Альфі.

Тож 13-річний батько пообіцяв зробити аналізи ДНК, щоб довести раз і назавжди своє батьківство.

"Інші дурні хлопчики брешуть, говорячи погані речі, на кшталт того, що вони також спали з Шантеллі. Але я єдиний хлопець якого вона мала, і ми були разом протягом двох років, тож саме я повинен бути батьком", - заявив Альфі Паттен.

"Коли вона дізналася, що вагітна, я запитав її: "Я батько?". І вона відповіла : "Так". Тож я повірив їй", - розповів подробиці хлопець.

"Я не знав про ДНК-тести, але мама пояснила мені, що це коли роблять мазок у роті, і він показує вам, чи ви тато. Отже, якщо я зроблю це, то вони замовчать. Я не особливо переймаюся тим, що говорять люди. І мені не подобається,  що вони погано говорять про Шантеллі", - додав молодий татусь.

16-річний Річард Годселл, який живе неподалік від Шантеллі, запевняє, що вони мінімум тричі займалися сексом незадовго до того, яка вона завагітніла.

"Я знаю, що можу бути батьком. Кожен думає, що ним можу бути я. Мої всі друзі кажуть мені, що в дитини мої очі. Навіть моя мама так вважає", - наводить аргументи на свою користь Річард.

Інший молодий чоловік, 14-річний Тайле Баркер, також вважає, що він може бути батьком Мейзі.

"Я спав із Шантеллі десь дев'ять місяців тому, і мене справді турбує, що я міг би бути батьком", - сказав ще один претендент на батьківство.
З батьком

"Сподіваюсь, що це не я. Всі мої товариші дражнитимуть мене, але це не смішно, це серйозно", - додав Тайлер.

Однак сама мати, 15-річна Шантеллі наполягає на тому, що 13-річний Альфі - єдиний хлопчик, із яким вона спала.

"Я люблю Альфі. Я втратила цноту з ним. Ми вирішили почати статеві стосунки, тому що любимо одне одного. Це може бути лише він, ніхто інший", - пояснила молода мати.

За словами друга новоспеченої сім'ї, у Шантеллі та Альфі секс був лише один раз. Із того часу дівчина не дозволяла наближатися до себе. Однак Альфі божеволів від коханої.

"Він обожнює свою дитину, але якщо з'ясується, що вона не його, то він після цього буде почуватися спустошено",  - додає друг пари.

Нагадаємо, 15-річна Шантеллі 9-го лютого народила дівчинку, яку назвали Мейзі Роксанна. Батьком дитини вважається 13-річний Альфі Паттен.

Сьогодні соціальні служби спростовують твердження про те, що не надається достатньої підтримки молодим сім'ям.

Представник  "East Sussex County Council" запевнив, що молоді батьки Альфі та Шантеллі вже отримали "Пакет підтримки".



http://life.pravda.com.ua/private/4999930cc61e2/

24%, 10 голосів

24%, 10 голосів

51%, 21 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Майдан: перезагрузка

У большинства граждан Украины свежи в памяти события осени-зимы 2004-2005 года, которые принято именовать “Оранжевой революцией”, или попросту - “Майданом”. Тогда десятки тысяч простых людей, как из Киева, так и со всей Украины – съехались на главную площадь страны, когда стало доподлинно известно, что тогдашняя властная верхушка подготовила и уже вовсю осуществляет сценарий беззастенчивой фальсификации выборов Президента страны. «Выбор народа решили подменить выбором верхушки. Возмутительно, чудовищно! Не позволим!!!» - примерно так можно резюмировать настроения, охватившие сердца многих тысяч наших сограждан. Добавим — лучшей части наших сограждан, людей честных и порядочных...

И при этом — удивительно наивных, увы! Поскольку лишь единицы в огромной стране, где средний уровень образованности населения — в числе самых высоких в мире, сумели додуматься до простой истины: что т.н. «кумиры Майдана», призвавшие народ к ненасильственному сопротивлению «антинародному режиму», оказывается, могут и лгать — не единицам, но миллионам... Что те, кто так долго, много и красиво вещал народу о необходимости спасать Украину «от кучмизма и бандитов», а также — о своей личной беззаветной любви к Родине, народу и готовности самую жизнь, не то что состояние, положить на алтарь Отечества, на самом деле плоть от плоти того же «режима», только из «обделённой» властью и благами его части...

Ах, как же всё тогда выглядело красиво и, главное, искренне! Как светились глаза у тысяч людей на майдане и миллионов — у телеэкранов, когда к ним — и к каждому лично! - так задушевно и искренне обращались то Президент-Мученик, то Седовласый Трибун, а особенно — Всенародная Жанна д'Арк! Нет, не могут обманывать народ ТАКИЕ люди!!!

Как оказалось — смогли... Обманули, ещё как обманули, ещё как смачно плюнули в душу тем, кто был им предан и безропотно ловил пневмонию на промозглом ветру за ИХ амбиции, за ИХ меркантильные интересы... Конечно, многие из «маленьких украинцев» - героев Майдана — впали в жестокую депрессию, узнав правду. Но сам их тогдашний порыв, само искреннее стремление идти до конца за дело, которое видилось им справедливым, не должны быть забыты или подвергнуты осмеянию. Нельзя смешивать в одну кучу «Дух Майдана» и правду о ТОМ Майдане...

И вот сегодня, когда стали окончательно ясными вся гнилость, беспомощность и шкурность всех фракций современной украинской «элиты» - как «кучмоидных», так и «оранжевых», когда все поняли, что ЭТИ «вожди» как раз НАЖИВАЮТСЯ на нынешнем кризисе, а не борются с ним, стало очевидным и то, что пришло ВРЕМЯ нового, НАСТОЯЩЕГО МАЙДАНА!

6 февраля на Майдане в Киеве начал создаваться палаточный городок - Координационный Штаб, инициированный гражданской инициативой «Геть Усiх!» Несмотря на привычную информационную блокаду, многим в Украине уже знаком текст манифеста новообразованного движения.

Участники движения считают, что пришло время сказать решительное НЕТ абсолютно ВСЕМ, кто входит или входил прежде в нынешнюю «политическую элиту». И мирным, цивилизованным путём устранить её от власти. Увы, устранять от рычагов влияния придётся всех — даже ОТНОСИТЕЛЬНО порядочных и, В ОБЩЕМ-ТО, компетентных деятелей. Речь идёт о том, что спасение страны — лишь в тотальной ЛЮСТРАЦИИ, как в странах Балтии и Восточной Европы; только запрет руководить и распоряжаться должен затронуть не только бывших аппаратчиков КПСС, комсомола и сотрудников КГБ, но и всех - бывших и пока ещё действующих - «народных» депутатов, министров, Президентов Украины и сотрудников их администраций, бывших на этих должностях в течение последних хотя бы 10 лет.

О своём участии в новом движении уже объявил ряд общественных организаций: «Братство», «Патриот Украины», «Новая Сила», «Свободная Одесса» и многие другие. Рядом со знаменитой Колонной на Майдане — около десятка больших палаток, украшенных символом движения — Большой Метлой и лозунгом «Геть Усіх!»

Обстановка в штабе деловитая, но живая: за сутки обращается не менее трех сотен граждан. Многие приходят, отчаявшись решить свои личные проблемы, созданные им нынешней властью и её ставленниками на местах. Конечно, людям хочется помочь, но главное — объяснить им, что «спасение каждого возможно только через спасение всех». То есть, что силой мы все можем стать, лишь объединившись.

Только вместе мы сумеем привести к власти людей, готовых уважать Конституцию, законы и поднимать, а не разворовывать страну. А главное — вместе мы сможем ещё и контролировать любую новую власть...

Игорь НЕЧИТАЙЛО, «Свободная Одесса»,

взято звідси:
http://www.bratstvo.info/bratstvo-text-14933.html

***

Ну як Вам?


24%, 5 голосів

76%, 16 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Що буде через 17 років?

От живемо ми в незалежній державі вже 17 років... І хто б міг тоді, на зорі незалежності, подумати, що країна буде такою, як зараз? Чи, можливо, хтось таки думав?

З іншого боку, є така думка, як себе налаштуєш, так і відбудеться. То, можливо, варто проектувати (і не тільки - щось робити) собі та країні краще майбутнє, і так воно врешті решт і буде?

Давайте поміркуємо тут, що буде з нами та нашою країною через 17 років

4%, 1 голос

62%, 16 голосів

4%, 1 голос

4%, 1 голос

27%, 7 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Пісні Черновецького - це...

(голосуємо)):

22%, 10 голосів

13%, 6 голосів

22%, 10 голосів

42%, 19 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Пропоную на обговорення правила співтовариства

Ця замітка лише для членів співтовариства "Велика Україна".

На правах засновника пропоную на обговорення правила (приймаються пропозиції, разом все врахуємо і затвердимо)).

1. Щодо того, хто модератор-не модератор-учасник.

Я особисто зробила модераторами тих людей, з якими спілкуюся вже давно на цьому порталі і яким довіряю повністю.
Учасниками можуть бути люди, які на цьому порталі (чи ще десь, якщо зустрічались) показали себе патріотами України (патріот, на мою думку - не лише націоналіст, а той, кому не байдужа доля його країни зараз та в майбутньому та який це показує у своєму блозі чи коментарях).

Надалі пропоную приймати в учасники (та модератори) по тому ж принципу - я довіряю цій людині і можу за неї поручитися.

2. Про теми заміток - все, що завгодно на теми сьогодення, історії та майбутнього України.

Не соромимося - пишемо ;)

3. Ваші пропозиції.

Кому що незрозуміло чи що хто хоче запропонувати - питаємо, пропонуємо.