Кому вірити?

ЗРОЗУМІЛО ЧОГО РАДІЄ РЕГІОНАЛ-МІЛЬЯРДЕР ВАДИМ НОВІНСЬКИЙ (ТРЕТІЙ ЛІВОРУЧ). АЛЕ ЧОМУ —

ПОЗАФРАКЦІЙНИЙ ОЛЕСЬ ДОНІЙ (ДРУГИЙ ЛІВОРУЧ)?

Позафракційний опозиційний депутат Олесь Доній пояснив, чому голосував за держбюджет-2014 з "регіоналами": за його словами, він хотів домогтися виділення коштів на його округ, що охоплює Коломийщину та Городенківщину.

"Я в політичному плані – в жорсткій опозиції до нинішнього режиму", – кілька разів повторив Доній в ефірі "Громадського ТБ". Ухвалення бюджету, на його думку, є не політичним, а економічним питанням, а в економічних питаннях він готовий іти на компроміси з владою.

"Бюджет абсолютно несправедливий, у ньому перекіс до бюрократичного апарату, наприклад", - визнав він. Водночас депутат додав: "У мене був вибір – несправедливий бюджет і відсутність коштів для Коломийщини і Городенківщини, або несправедливий бюджет – і наявність коштів для Коломийщини і Городенківщини. Я вибрав другий варіант", – пояснив політик.

На його думку, інших легальних механізмів домогтися виділення коштів на школи, дороги та інші потреби його виборців немає.

Згідно конституції, якщо кошторис не прийнято, то країна живе за кошторисом минулого року, доки не приймуть новий. То, що пане Донію...? Пись-пись? Чи лизь-лизь?

***

Русский бунт vs Українське повстання.

Давайте згадаємо найбільш резонансні російські протести XXI століття:

2006 - Кондопога (міжнаціональні зіткнення);
2010 - демонстрація націоналістів на Манежній площі;
2011 - зіткнення на етнічному ґрунті у Сагрі та Невинномиську;
2013 - бунт у Пугачеві та нещодавні зіткнення у Бірюльово
Виключення з правил - Болотна площа

Українські протести:
2001 - "Україна без Кучми"
2004 - Помаранчева революція
2010 - протести проти Харківських угод
2011 - протести афганців та чорнобильців
2012 - мовні протести "Український дім" та захист результатів голосування на 5 проблемних мажоритарних округах

Висновок: українці завжди виходять на протести, щоб захистити свої права; росіяни - щоб висловити свою нелюбов до інших.

Нам з такими "братами" "не по пути".

***

Сьогодні (9.01) Сергію Параджанову виповнилося б 90. За кілька місяців до смерті режисер дав інтерв'ю журналу "Україна"

"У Москві мене розітнули частково, у Києві – навпіл. Яка страшна ця Україна! А судді хто? Ну хто вони, щоб ув`язнити на п`ять років? Де вирок був? Де звинувачення було? І як вони мене звільнили взагалі? Вони не могли мене вбити! Не могли! Бо є ще європейська преса…

Мене кличе до Києва цей чоловік. Кашпіровський. «Загою рани всі» – говорить. А як загоїти всі рани України? Смутні часи! А скільки вбивць було? А суд? Чи буде суд? Чи буде суд над ними? А скільки ж їх лишилося з чинами, пенсіями, віллами? Невже вони гадають, що все мине? О, ні! Народу пам`ять – неубиєнна! Про що ж повіда і вона? Про що повіда нам голосом солом`яних дзвонів, голосом спраглих криниць і голосом тіней? Ні, не забутих предків – розстріляних, утоплених, убитих? Одна брехня!

Всіх обдурили, обікрали, знищили, девальвували, перетворили всіх у натовп нігілістів, котрі забули все – історію свою! Які життя обірвано? Які долі знівечено? Все це гидотно…

Вам хочеться сучасності? Ось вона! Ходиш між людьми, як між вовками. Одне — стережешся. Скрізь нашорошені вуха, скрізь простягнені руки. Людей їдять пранці, нужда, горілка, а вони в темноті жеруть одне одного. Як нам ще світить сонце і не погасне?! Як можемо жити? Дуже багато… Жалість дала до себе… Вай! Вай-вай! Як пече! У мене рана аж звідси і сюди…

І Україна… Боже мій! Українське весілля, село, музики, стрічки, коровай, наречена і жених, а вишиванки! Це щось чаклунське й неосяжне. Це ж… «обалдеть». І страшно! Страшно зняти сьогодні весілля в Києві і на Полтавщині, це просто — страшно!
А зі мною що зробили? Зі мною що зробили? Ну, хто такий Макоша, щоб загнать людину на п`ять років у тюрму? Яка страшна ця нація! Нема у вас майбутнього! Все, що є сьогодні, так буде через сотню років. Нічого відбутися не може. Характер український. Хуторянство й боягузтво! Навчилися лиш знищувати одне одного і все. А мужніх – одиниці. Про Західну цього вже не скажу. То зовсім інший континент… Туди з намордниками – зась!"

Журнал „Україна“, 1990 р., №38 Григорій Булах

Новини очевидців

"Революціонер" Порошенко здає хлопців які почали штурм Банкової. Вже офіційно звернувся до УМВС і керівників силових структур з заявою...

***

ПОРОХ-СУКА ЗДАВ ДІТЕЙ ПРАВОГО СЕКТОРУ В МІЛІЦІЮ!!! НАШИХ ДІТЕЙ!!! ПОРОШЕНКІВСьКІ ЗМІ ЯК І ІНШІ ОЛІГАРХОВСьКІ ЗМІ НАЗВАЛИ їХ ТІТУшКАМИ І ПРОВОКАТОРАМИ БАНКІВСьКОї!

Для чого їм революція? Пороху потрібна тільки революція мирна! Чому? А тому, що вразі буйної революції, деяким тимошенківцям може прийти в голову ідея поїхати і визволяти Тимошенко з неволі! КОМУ ПОТРІБНІ ТАКІ ЛАНДИШІ???? НЕ ПОРОХУ! СУКА УЖЕ БАЧИТь СЕБЕ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАїНИ! Те ж саме Сєня! Меньше всього в президентсві зацікавлений Тягибок, але йому нікуди діватися зі своїм договором про Об'єднану Опозицію!
ЄДИНА СИЛА, ЯКА НЕ МАЄ НІЯКОГО ІНТЕРЕСУ В ПРЕЗИДЕНСьКИХ ВИБОРАХ, ЦЕ ПРАВИЙ СЕКТОР, ДЛЯ ЯКОГО РЕВОЛюЦІЯ-ЦЕ ВИЗВОЛьНА БОРОТьБА НАРОДУ ТА РОЗПРАВА НАД БАНДИТСьКИМ РЕЖИМОМ!!!

ОТ ЧОМУ ПОРОХ МОЧИТь ПРАВИХ, ЩОБ НЕ БУЛО РЕВОЛЮЦІЙНОГО ПЕРЕВОРОТУ І ЩОБ НЕ ДОВЕЛОСЯ ЗВІЛЬНЯТИ ТИМОШЕНКО! ЩО З НЕЮ ТОДІ РОБИТИ?
А от коли його оберуть президентом, тоді він Тимошенко вивезе заграницю на "лікування" про яке вона так мріяла!

А ви лохи і далі будете кормити олігархів, але тепер вже "правильних"!


***

"Беркут" атакував будинок Письменників, де переховувались постраждалі від попередньої зачистки Банкової люди. Письменники Борис Гуменюк, Роман Жахів спробували захистити людей, але сили були явно нерівними. Людей викидали через вікна, били жорстоко і немилосердно. Це все гарантоване нам нашим гарантом Конституції.

Вимкнули шустера....

як тільки дізналися, що виступлять лідери опозиції. Диктатура овоча.

1918

1863. Народилася Ольга Кобилянська, видатна українська письменниця, активна діячка жіночого руху Буковини. 

1918. В. Вернандський став президентом Української Академії наук.

1918. Народився Борис Патон, вчений у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів; Президент АН України, перший нагороджений званням Герой України. 

П.С. Наближається битва за Академію. Або пан, або пропав.