хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

stas_perf

попередня
наступна

Відповідь Юрку Буревію

 Юрко Буревій у своєму пості http://blog.i.ua/user/409635/16968/ розмірковує про комуністів в окремо взятому Полтавсьму селі. Дивно мені, як ідеологія, яка в своєму принципі є вичерпаною, може існувати в порядній європейській державі, якою я б хотів хотів вважати Україну. Та мало того, що ця ідеологія ще існує, має своїх послідовників, вона ще рветься до влади. Мені це дивно. Чому? Поляснюю.

На мою думку комунізм у своєму кінцевому ідеаольному варіанті аж надто нагадує первісно-общинний лад. Той же загальний котел, до якого всі щось кидають, і кожен за потребою собі щось звідти бере. Є один вождь зі своє свитою, жерцями і т.д. Всі поклоняються одному божку чи духам предків... Тут мені може багато хто заперечити, мовляв "не може бути при комунізмі божків чи  духів предків!!!". Почекайте. А як же ттовариш Ульянов-Лєнін, який по сьогоднішній день лежить мумією на площі в гранітному саркофазі, ідоли якого стоять бо містах і селах України. А члени політбюро, маразматичні і нікому не потрібні виступи яких старше від мене покоління змушене було знати, щоб просунутись по службовійдрабині за часів "розвинутого соціалізму". а вигнання "невірних" зі стада, о то й і ритуальні вбивства...

Проте. Ера первісно-общинного ладу минули тисячі років тому. Певне її відновлення в Європі зазнало фіаско. То чому наші люди далі хочуть за інерцією відродити цей лад?

Наскільки я можу пам'ятати цей період "побудови комунізму", то для мене він асоціюється з дефіцитом, чергами, пригнобленням людської гідності, знищення "невірних". З історії відомі факти: Розстріляне відродження, Голодомор, "врагі народа", яких було більше ніж самого "народа", брєжнєвський застій, тотальна русифікація, знищення національної ідентичності (до сьогодні маємо верству населення, яку називають "хохлами", "малоросами").

Можливо, мені хтось раціонально пояснить, чогму ми повинні повертатись до такого минулого, що воно нам принесе.

Щодо репліки університетського викладача "Комунізм — не така вже й погана ідеологія, просто вона потрапила не в ті руки". А де комунізм призвів до розквіту суспільства? Багато хто скаже, що Китаї. Але ж в Китаї економічний розвиток став можливим лише із запровадженням капіталістичних відносин. то про який комунізм може йти мова. Крім того в Китаї мжна спостерігати такі ж типові для тоталітарної держави переслідування "незгідних", політичні репресії.

Чи таке иайбутнє потрібно для прийдешніх поколінь в Україні? Чи, можливо, краще жити в демократичній державі європейського зразка? Остання система також має свої недоліки, до яких ставлюсь трохи упереджено. Але все ж це той вектор, який повинно прийняти суспільство в нашій країні. Але це тема окремої розмови.

22

Коментарі

Гість: _Tоshka_

116.05.07, 16:44

У нашій країні нескоро буде демократія європейського зразка.. На жаль ))

    216.05.07, 16:54Відповідь на 1 від Гість: _Tоshka_

    Намагатимемось думати про краще. Це чи не єдиний шанс видряпатись з того болота.

      Гість: _Tоshka_

      316.05.07, 17:00Відповідь на 2 від stas_perf

      Це не шанс видряпатись, а не звертати уваги ))
      Я завжди думаю про хороше... але щоб побачити Європу, треба туди з"їздити, а не тут її чекати.

        416.05.07, 17:03Відповідь на 3 від Гість: _Tоshka_

        "Учітеся, брати мої, думайте, читайте. І чужому научайтесь, свого не цурайтесь" (Тарас Шевченко)

          516.05.07, 17:12

          Додам у Вибране, потім подивлюся.... бо щось мені зле зараз)

            Гість: BLIND

            616.05.07, 17:33Відповідь на 2 від stas_perf

            Намагатимемось думати про краще. Це чи не єдиний шанс видряпатись з того болота.а тільки думати ніхтфігушечки не дасть. а рагулів куда дівати? вистрілювати?
            перефразовуючи доктора Преображенського (з собачого серця): Демократична країна європйського зразка буде тоді, коли ми почнем гадити в унітаз а "нє мімо".
            доколупався знов до комуністів. як і фашизм як і комунізм як і любий інший "ультра" ніколи ні до чого хорошого не призвів. по моєму це і так ясно :0// одним словом: крайність-ЦЕ ХУЙОВО!!! (звиняйте, інакше просто нема слова :0)))

              718.05.07, 09:50Відповідь на 6 від Гість: BLIND

              Нє, ну от те, що ви сказали, це і є крайність і тому це так зле, якшо хочете досягти успіху, то насамперед ведіть себе толерантно, не впадайте у крайнощі, шановний!
              Шо стосується не тих рук, то Маркс, з якого почався комунізм, зовсім не дурний чоловік був, його теорія досі вивчається економістами і ніхто не хоче залишати її в спокоїї, її елементи успішно застосовують менеджере транснаціональних корпорації. от якби вона не потрапила до "товариша Ульянова" все могло б бути по іншому. Але хто б про це тепер говорив, окрім університетських викладачів, я тобі потім його прізвище скажу, ти здивуєшся, такий, ніби прогресивний чоловік.

                Гість: BLIND

                818.05.07, 10:10Відповідь на 7 від burevij

                Нє, ну от те, що ви сказали, це і є крайність і тому це так зле, якшо хочете досягти успіху, то насамперед ведіть себе толерантно, не впадайте у крайнощі, шановний!шо саме крайність. якщо про рагулів, то це я так, гіпотетично :0)))
                а якщо про чистоту, то де ж тут крайність?

                  Гість: BLIND

                  918.05.07, 10:14Відповідь на 7 від burevij

                  Але хто б про це тепер говорив, окрім університетських викладачів, я тобі потім його прізвище скажу, ти здивуєшся, такий, ніби прогресивний чоловік.калісь!!! :0)

                    1018.05.07, 11:17Відповідь на 8 від Гість: BLIND

                    Та скрізь крайність, ви самі себе заперечуєте, бо рагулів відстрілювати це - країність, навіть гіпотетично, вживати ненормативну лексику в солідному товаристві, яке сперечається на політологічні теми це теж крайність, тому я не розумію про яку чистоту може йти мова, так само я не розумію, що у вашому розумінні рагулізм, як такий, якшо ви вживаєте ненормативну лексику, так шо звиняйте, але цього разу то напевне - "мімо".

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна