Кремлядські потуги.

Євросоюз пригрозив "по повній програмі" застосувати до українського політичного істеблішменту інструменти боротьби з незаконно отриманими доходами, стверджують в Кремлі.

 
У Кремлі стверджують, що Євросоюз залякав, а потім купив українську політичну еліту.
автора


Представники української влади відмовилися від Митного союзу і вирішили підписати Угоду про асоціацію з ЄС через погрози Європи заарештувати їхні рахунки. Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" сказав радник президента РФ Сергій Глазьєв.

"У мене була у Києві розмова з одныэю дуже інформованою людиною тиждень тому. Вона приїхала до мене і каже: "Ти не турбуйся, вони все-таки підпишуть угоду про асоціацію". Я кажу, що це ж суперечить здоровому глузду, це суперечить економічним інтересам, це підриває електоральну базу існуючої влади на Україні, тому що вони проходили на вибори з гаслом дружити з Росією, а замість цього з Росією виходить погіршення торгового режиму і, навпаки, відгородження від Росії", - розповів він.

"Він говорить: "Ти не зрозумів. У них же рахунки за кордоном, у них там будинки, майно, капітали. Знаючі люди їм показали, що ці рахунки відомі. Є така процедура - боротьба з відмиванням незаконно отриманих доходів. Інструменти боротьби з незаконно отриманими доходами будуть відносно українського політичного істеблішменту застосовані по повній програмі". Я цього співрозмовнику кажу, що вони ж в будь-якому випадку будуть застосовані. Ми не пам'ятаємо Мілошевича, чи що, ми не пам'ятаємо Лазаренко, який в Америці знаходиться? Якщо західна машина налаштована боротися з відмиванням незаконно отриманих грошей, вона буде це робити. Буде працювати Інтерпол", - повідомив радник президента РФ.

Крім того, Євросоюз пообіцяв Україні 30 млрд. доларів. "Плюс їм ще пообіцяли 30 млрд. доларів", - процитував Глазьєв свого співрозмовника.

15%Украхнців підтримали торгову війну Росії.

Більшість українців назвали торговельну війну Росії помстою за євроінтеграцію. При цьому 15% громадян підтримали дії РФ, ще 16% - вагаються, а у 23% немає своєї думки з цього питання.

 
Значна частина українських громадян підтримали дії Росії з блокування українського експорту


Більшість українців (75%) згодні з думкою, що причини розпочатої Росією торговельної війни проти України мають більшою мірою політичний, аніж економічний характер. Не згодні з цим 9% опитаних, а ще 16% респондентів не змогли оцінити свою згоду з цим твердженням. Про це свідчать дані опитування донецької компанії Research & Branding Group.

На думку 58% жителів України, блокування Росією імпорту українських товарів - це, насамперед, реакція на прагнення України підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Як зазначають соціологи, тема торговельної війни викликала значний інтерес українських громадян: 37% респондентів обізнані про це докладно, а ще 45% - в загальному.

Необґрунтованими дії Росії у блокуванні імпорту українських товарів вважають 46% українців, тоді як протилежної точки зору дотримується 15% опитаних. Ще 16% вважають, що дії РФ як обрунтовані, так і ні, а 23% не змогли відповісти.

У регіональному розрізі необґрунтованими дії Росії щодо блокування українського імпорту вважають більше половини жителів Центру (56%) та Сходу (53%) і значна частина жителів Півдня (42%) України.

Найбільш неоднозначне ставлення до дій РФ наголошується на Сході України, де рівна кількість опитаних (32%) вважають дії РФ необґрунтованими або не можуть дати їм однозначну оцінку.

Опитування Research & Branding Group проводиться 20-31 серпня 2013 року методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України, АР Крим, містах Київ і Севастополь. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2079 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%. За матеріалами: ZN.UA

Читайте також:

Модератори не володіють Українською.

  • 04.09.13, 20:40
Ваша заметка в дневнике "Кацапи і москалі." была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен.

Столица Чуркистана.

Скрывая тропы и следы, 
Куда то в сторону свободы, 
Бегут с Московии-Орды 
Освобожденные народы! 

 Эх судьба-дала конфуз, 
Как специально- в год Барана!? 
Москва утратила 'Союз'- 
Столицей стала Чуркистана! 

 От Карелов и до Чукотки 
Узкоглазых-пруди пруд! 
Они,за бутылку русской водки, 
Царем и черта изберут! 

 А Царь Кремля,ого Зараза- 
Непомерную дань дерет! 
Страна стонет узкоглаза 
И жить соседям не дает! 


   Исходит злобой,брызжит кровью, 
 Ведь канул в лету третий Рим!? 
 Грузинов бьет и Преднистровье 
 И орет: "Верните Крым?!"

Анат Марушкевич

Комуністи через мультфільм пропагують союз з Росією

  • 22.08.13, 22:25
 
 

 
 

Фото: скріншот з Youtube

Комуністична партія зняла мультфільм "Казка про вибір", де мова йде про дівчину Україну і хлопця Росію.

Україна - дочка царя. Він вирішив видати її заміж за багату Європу, яка поставила свої умови. Їх треба виконувати. З часом економіка зачахла. Прийшов час платити сусідові за газ. Вирішив цар видати дочку за двох чоловіків одночасно. Але дочка вмовляла царя йти в союз лише з Росією. Що і вийшло.

"І навіть дитина вже розуміє, що міцнішого союзу вже не буває", - говоритися в кінці мультфільму.
youtube.com/watch?v=cEbFxsTNnKI

Погрози Путіна.

  • 22.08.13, 22:17
 
 

 
 

Володимир Путін Фото: mir24.net 

Якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з ЄС, то країни Митного Союзу введуть захисні заходи для свого ринку. Про це попередив президент РФ Володимир Путін.

На нараді в четвер у Ростові-на-Дону він визнав, що в цих умовах можливе видавлювання на ринок Митного союзу більш дешевих європейських товарів з території України.

"Така загроза, на думку наших експертів, існує. Якщо наші сусіди підуть на істотну лібералізацію митного режиму з ЄС, то на ринок України дійсно неминуче хлинуть товари, досить непогані за якістю і за ціною, але це призведе до того, що вони будуть видушувати з українського ринку товари українського виробництва", - сказав Путін.

Він підкреслив, що "тоді країнам Митного союзу доведеться подумати про захисні заходи, така можливість існує".

За словами президента, "проблема полягає ще й у тому, що важко буде зрозуміти маркування, країну походження товару".

"І це може поставити наших виробників у досить складне становище", - підкреслив президен

СОТ не зупинить "торговельну війну"

  • 18.08.13, 23:06
 
 

 
 

Україна має застосувати проти Росії відповідні митні застереження, радить експерт. Фото: wtotorg.com

Україна не зможе вирішити торговельний конфлікт з Росією за допомогою Світової організації торгівлі.

Таку думку висловив віце-президент Інституту європейської інтеграції Геннадій Друзенко ефірі Українського радіо.

"Атака українську економіку побудована таким чином, що захищатися через юридичні механізми, скажімо, у рамках Світової організації торгівлі фактично неможливо, оскільки не введені якісь загороджувальні механізми, не введене квотування, не підвищені мита", - сказав Друзенко.


За його словами, Україна має застосувати проти Росії відповідні митні застереження.

"Єдиний спосіб вийти з цього "піке" - відреагувати адекватно. Після спроб у цивілізований вирішити проблему можна відповісти на особливий митний режим для українських товарів таким самим режимом для російських товарів, які поставляються в Україну. Або, скажімо, порушити питання про транзит російського газу українським газогоном", - зазначив Друзенко.

Священик УПЦ МП освятив Врадіївський райвідділ міліції.

Отець Миколай на запрошення т.в.о. начальника Врадіївського РВВС окропив святою водою всі кабінети відділення, а також увесь особовий склад і службові авто.

 
Врадіївських міліціонерів окропили святою водою
Кадр із фільму «У суботу»


Священик Московської митрополії УПЦ освятив Врадіївський райвідділ міліції, який опинився в центрі гучного скандалу після того, як двох його співробітників звинуватили в жорстокому побитті та зґвалтуванні місцевої мешканки.

Як повідомили в прес-службі УМВС в Миколаївській області, отець Микола в честь святкування Спаса окропив святою водою всі кабінети Врадіївського РВВС, а також всіх співробітників відділення та службові автомобілі.

Священик також прочитав проповідь всьому особовому складу місцевого відділення міліції "про необхідність духовного зростання міліціонерів, побажав їм сумлінно ставитися до своїх обов'язків і Божої допомоги у нелегкій службі".

У МВС зазначили, що батько Микола прибув на запрошення тимчасово виконуючого обов'язки начальника Врадіївського РВВС, підполковника міліції Валерія Коби.

Нагадаємо, наприкінці червня в Миколаївській області троє чоловіків затягли в свою машину, жорстоко побили і зґвалтували 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову.

Жінка дізналася гвалтівників і дала проти них показання. Двоє з них виявилися співробітниками Врадіївського РВВС - лейтенант міліції Дмитро Поліщук і старший лейтенант міліції Євген Дрижак.

Спроба місцевих міліціонерів "зам'яти" справу викликала обурення місцевих жителів, які вийшли на масову акцію протесту і спробували взяти будівлю РВВС штурмом. Після цього резонансну справу було взято під контроль вищих органів влади, фігуранти затримані і заарештовані. Перевірка розкрила факти численних порушень і "кругової поруки" під Врадиевской міліції, з органів внутрішніх справ були звільнені дев'ять осіб, ще троє позбулися посад.

Україна більше не у трійці найбільших клієнтів "Газпрому"

  • 14.08.13, 23:56
Якщо ще у 2011 році Україна купувала у Росії найбільші обсяги газу (40 млрд куб. м), то вже за підсумками перших шести місяців поточного року-2013 Україна "сповзла"на п'яте місце з 9,7 млрд: більше газу купує навіть Білорусь.

 
"Газпром" втрачає Україну як найбільшого покупця російського газу
Ольга Камєнева, gazeta.ua


Україна більше не входить навіть до трійки найбільших клієнтів "Газпрому", закупивши у російської монополії у I півріччі 2013 року тільки 9,67 млрд куб. м газу.

Згідно зі звітом "Газпрому" за II квартал 2013 року, найбільше російського палива у січні-червні імпортувала Німеччина - 18,49 млрд куб. м. Другою серед найбільших покупців стала Італія з імпортом 13,1 млрд куб. м газу. Обігнали Україну також Туреччина (12,9 млрд куб. м) і навіть Білорусь (10,39 млрд куб. м), чия економіка в три рази меншеа за українську.

Нагадаємо, у позаминулому, 2011 році "Газпром" продав Україні 40 млрд куб. м газу, Німеччині - 34 млрд куб. м, Туреччині - 26 млрд куб. м, Білорусі - 20 млрд куб. м, Італії - 17 млрд куб. м.

У минулому 2012 році Україна поступилася лідерством з закупівель російського газу Німеччині (33,2 млрд), ставши другим за величиною імпортованих обсягів покупцем - 32,9 млрд куб. м. Найбільше також купували Туреччина - 27 млрд куб. м, Білорусь - 20 млрд куб. м, Італія - 15 млрд куб. м.

Вже за підсумками I кварталу поточного 2013 року Україна відкотилася на третє місце: Німеччина - 9 млрд куб. м, Туреччина - 7,4 млрд куб. м, Україна - 6,9 млрд куб. м, Італія - 6,8 млрд куб. м, Білорусь - 6,2 млрд.

Втім, шанс "виправити ситуацію" ще є: у серпні Україна має намір закупити у "Газпрому" 2-2,5 млрд куб. м газу - для подальшого закачування у ПСГ для забезпечення транзиту.

Всього у 2013 році Україна планує імпортувати з Росії 26 млрд куб. м газу (18 млрд куб. м повинен закупити НАК "Нафтогаз України", ще 8 млрд куб. м - компанія Ostchem Дмитра Фірташа). За матеріалами: Українські новини