У Юлі нема грошей на фінансування своєї партії

От цікава у нас країна. В демократичних країнах, по ідеї, партію мають фінансувати її прихильники, через членські внески й усе таке. У нас же партію фінансують олігархи та лідери під самих себе. Бо членство в партії відсутнє, а для піару вона потрібна. От і виходять негаразди типу "продам партію під вибори", або як оце зараз у Юлі. Організації партії "Батьківщина" перестали фінансуватися із центрального офіса партії Юлії Тимошенко. Як повідомили в БЮТ, фінансові проблеми відчули на собі деякі партійні структури в Києві, у тому числі, прес-служба партії. З’ясовується, що відтепер фінансуванням діяльності на місцях будуть займатися голови партосередків. Зі слів джерела, це робить їх абсолютно самостійними у їхній політичній орієнтації. "Навіщо їм за свої гроші підтримувати партійне життя для Тимошенко, якщо вони можуть покласти партійну організацію на когось іншого", - вважає джерело. У Ющенка - та ж фігня. Загальна заборгованість партії "Наша Україна" перед державними фондами становить близько 11 млн грн.

Автор: Інфопорн

За матеріалами: Украньюс

От вам пояснення на кількість тушок у ВР, та повальне кидалово опозиції БЮТом у місцевих радахumnik

Терор влади проти "Свободи". Хроніка за 31 травня – 3 червня

  • 06.06.11, 11:17
3 червня 2011 року

Личаківський районний суд міста Львова, у ході розгляду справи про адміністративне правопорушення щодо голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського, відправив матеріали справи на доопрацювання.

Як зазначив адвокат свободівця Руслан Валько, у рамках справи про адміністративне правопорушення щодо голови фракції "Свобода" у Львівській міськраді за статтею 173 КУпАП України, суд вирішив повернути матеріали справи правоохоронним органам на доопрацювання.

Майже відразу після судового засідання Руслана Кошулинського та голову Львівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Івана Гринду викликали на допит в Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС України у Львівській області. Свободівцям призначено допит на 14:30.

Депутат Степан Підкуймуха більше двох тижнів продовжує голодування, яке оголосив 21 травня на знак протесту проти його незаконного затримання. Нагадаємо, що Степана Підкуймуху затримали 20 травня 2011 року, коли він прибув до Львівського міського управління МВСУ на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня у Львові. Згодом його повідомили, що проти нього прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) Кримінального кодексу України.

Депутатові Степанові Підкуймусі інкримінують "організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях", що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців (ст. 293).

За статтею 296 (ч. 2) його звинувачують у "хуліганстві, грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчиненому групою осіб", що карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. 23 травня 2011 року суд виніс рішення обрати у якості запобіжного заходу утримання під вартою.

2 червня 2011 року

Голову Львівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Івана Гринду та голову фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського викликали на допит в Управління у боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС України у Львівській області.

Нагадаємо, керівництво Львівської "Свободи" викликали на допити три дні поспіль. 1 червня допити у Львівському міському управлінні УМВС у Львівській області тривали майже весь день. Свободівців допитували з 10-30 до 13-30. Згодом депутатів знову викликали на 17-00 на допити, які тривали майже до 20-00.

1 червня 2011 року

На Закарпатті Воловецький районний суд розглядав кримінальну справу, порушену проти свободівців за нібито "підпал угорського монументу". Під час судового засідання угорська сторона несподівано заявила прохання перенести розгляд справи на пізніший термін. Затягувати справу угорці почали після зустрічного позову свободівців, де йдеться про незаконність спорудження об'єкту та відсутність документів на право власності на нього в угорської сторони.

1 червня 2011 року близько 8 невідомих осіб у камуфляжній формі вдерлися на подвір'я голови Макарівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутата Макарівської райради Романа Буровського і викрали присутніх там Олександра Бенчака – заступника голови районної організації ВО "Свобода" та Івана Дехтяра – члена ВО "Свобода".

31 травня 2011 року

Голову фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського та керівника Львівської міської організації ВО "Свобода" Івана Гринду в черговий раз викликали до Львівського міського управління УМВС у Львівській області на очну ставку з працівниками спецпідрозділу "Беркут". Свободівців допитують згідно зі ст. 293 КК України – групове порушення громадського порядку під час подій 11 квітня 2011 року.

Того ж дня у Львові близько 7-00 працівники МВС увірвалися до приватного помешкання депутата Львівської обласної ради, радника голови Львівської обласної ради свободівця Андрія Холявки і примусово, без вручення повістки, доправили його до Личаківського відділу міліції. У той самий час міліціянти увірвалися у помешкання 19-річного безпартійного львів'янина Богдана Кріля та без жодних пояснень забрали його у Личаківський райвідділ міліції. До затриманого не допускають адвоката. Є інформація, що його збираються доправити до суду для обрання адміністративного арешту.

Міліція відмовила у відкритті кримінальної справи проти Святослава Сопільника, який 9 травня вчинив стрілянину у Львові і, застосувавши травматичний пістолет із забороненими набоями, поранив помічника депутата Львівської міської ради Олега Ковпака.

Також міліція відмовила у відкритті кримінальної справи проти представника МВС, який, перевищивши свої повноваження, тяжко поранив свободівця Володимира Василенка 9 травня у Львові. Внаслідок цього свободівець отримав струс мозку та рвані рани голови.

Натомість у Хмельницькому засудили чотирьох активістів акцій проти Податкового кодексу у листопаді 2010 року. Юридична служба Хмельницької "Свободи" готує апеляцію. Проти чотирьох учасників акцій, серед яких – член Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Поліховський, було сфабриковано кримінальні справи за ч.3, ст.296 Кримінального кодексу України. Їх звинуватили в хуліганських діях, непокорі працівникам правоохоронних органів, опорі представникові влади. Судові засідання у цій справі тривали більше п'яти місяців і завершилися вироком, якого і вимагала прокуратура. Людей, які вийшли захищати свої права і виступили проти злочинного Податкового кодексу, було визнано винними. Усі четверо отримали вирок: 2 роки умовно.

Також Личаківський районний суд міста Львова в ході розгляду справи про адміністративне правопорушення проти свободівки Ірини Шалаковської відправив матеріали справи на доопрацювання. Як зазначив адвокат свободівки Любомир Солта, у рамках розгляду справи про адміністративне правопорушення проти депутата Львівської міської ради Ірини Шалаковської за статтею 173 КУпАП України, суд вирішив повернути матеріали справи правоохоронним органам на доопрацювання.

Довідка. Хроніка за 12-27 травня на http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/022047/

Показово: 98% випускників проігнорували тести з російської.

Тести з російської мови в Україні обрали 2% випускників. Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. "В Україні з 258 тисяч охочих пройти тести, російську мову вибрали 6 тисяч абітурієнтів", - повідомила Зайцева. При цьому вона підкреслила, що поки не бачить підстав скасовувати тестування з російської мови, яке в Україні цього року проводиться вперше. "Поки я не бачу ніяких передумов, щоб відмовлятися від цього тесту. Втім, остаточно це буде визначено восени, коли ми проведемо підсумки зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році та підсумки вступної кампанії", - додала Зайцева. Директор Українського центру оцінювання якості освіти вважає, що необхідно працювати над вдосконаленням тестів з гуманітарних предметів, в яких присутні творчі завдання, і над тестами з іноземних мов. Вона нагадала, що абітурієнти зможуть дізнатися результати зовнішнього незалежного оцінювання з 5 липня. "Результати тестування будуть вивішені, починаючи з 5 липня", - додала вона. Зайцева підкреслила, що апеляцію можна подати протягом трьох днів після оголошення результатів тестування. За її словами, з 27 червня по 5 липня пройде додаткова сесія тестування, в якій зможуть взяти участь ті, хто з об’єктивних причин не з’явилися на першу. Вагомість причин відсутності, нагадала Зайцева, визначають регламентні комісії регіональних центрів оцінювання якості освіти.

За матеріалами: ТСН

Апять фашісти ущємльонних ущєміліfingal

21 століття: в Росії хочуть відновити каторгу

Учасники спеціального конгресу, що відбувся у Москві під егідою асоціації юристів, висловили обурення ситуацією у сфері кримінального законодавства та запропонували відродити каторгу. У форумі взяли участь депутати Держдуми, сенатори Ради Федерації і професійні юристи.

Учасники форуму запропонували ввести в кримінальну практику поняття "злодіяння", за вчинення якого терористи, наркоторговці і вбивці дітей вирушали б на безстрокові каторжні роботи.

Ця пропозиція була озвучена главою комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і заслуженим юристом Росії Олексієм Александровим.

Він вважає, що тяжка фізична праця без амністії, без помилування, побачень, листування вкрай необхідна як покарання у кримінальному праві. Каторжні роботи могли б замінити смертну кару, на яку накладено мораторій.

Крім заходів з посилення кримінального законодавства, він також висловив пропозиції і щодо лібералізації КК.

Водночас, юрист Генрі Рєзник заявив, що поняття "злодіяння" юридично не вписується в канони кримінального законодавства і введення каторги суперечить міжнародним зобов’язанням, прийнятими на себе Росією.


За матеріалами: ТСН

МВС не знайшло криміналу у фальсифікації голосування. ДОКУМЕНТ

  • 03.06.11, 12:00

МВС відмовило у порушенні кримінальної справи за фактом фальсифікації голосування у Верховній Раді з незаконним використанням картки Володимира Ар`єва. Про це депутат написав у своєму "Facebook".

"За інформацією управління комп`ютеризованих систем Апарату Верховної Ради, ідентифікувати, яка картка була активована під час голосування, неможливо", - заявили в МВС.

"Фактів несанкціонованого втручання в роботу системи голосування "Рада-3" працівниками управління комп`ютеризованих систем Апарату Верховної ради, не виявлено", - зазначено у відповіді на запит.

В міліції також вказали, що в регламенті ВР не міститься положень про порядок використання електронних карток для голосування.

"Обмеження щодо виготовлення карток відсутні, також не визначено механізмів регулювання порядку їх виготовлення, видачі народним депутатам тощо, що у свою чергу створює можливість усупереч вимогам законів України передавати картки для голосування іншим народним депутатам", - зазначили в міліції.

За словами Ар`єва, йому залишається після цього лише звертатися в суд.

Карткою Ар`єва проголосували за зміни в Конституцію, коли він сам із карткою був у США.

Клікабельно:


За матеріалами: Уніан

Соціологія:"Свобода" впевнено долає 5% бар'єр на виборах до В.Р.

  • 03.06.11, 11:54
Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проголосували би 5,6%. Тож, "Свобода", у разі підняття прохідного бар'єру до 5%, упевнено потрапляє до парламенту. Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Громадсько-політичні орієнтації українських громадян", проведеного Центром соціальних досліджень "Софія" з 21 по 27 травня 2011 року.

Згідно з результатами дослідження, за Партію регіонів готові проголосувати 23,8%, за "Батьківщину" – 16,5%, за "Фронт змін" проголосували би – 10,7%, за Партію "Сильна Україна" готові віддати свої голоси – 6,2% опитаних, за КПУ – 6,0%, за ВО "Свобода" – 5,6%, Партія "Удар" – 3,3%.

Довідка: Згідно із соціологічним опитуванням, проведеним Соціологічною групою "Рейтинг", ВО "Свобода" у лютому та березні мала підтримку 6% українців: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/020371/

22 червня вийдемо на вулиці з фотографіями замордованих НКВД

  • 01.06.11, 13:56

Цей матеріл було нині видалено з мого блогу за незрозумілих причин.

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/022065/

Модерята удавіться! СВОБОДУ НЕ СПИНИТИ! 

Наши модери ______

Добрый день,

Ваша заметка в дневнике "22 червня вийдемо на вулиці з фотографіями замордованих НКВД" была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен.

Спасибо за понимание.

--
С уважением,
служба поддержки I.UA

Костусєв збирається перейменувати площу Незалежності

Керівництво Одеської міськради має намір перейменувати площу Незалежності. Майдану хочуть присвоїти ім'я Бориса Дерев'янка на честь редактора газети "Вечерняя Одесса", який загинув 14 років тому від кулі кілера, передає ТСН.

"Дерев'янко працював у районі нинішньої площі Незалежності (до проголошення державної незалежності України іменувалася площею 50-річчя СРСР – прим. ред.). І я вважаю, що буде нормально і правильно, якщо ця площа буде перейменована на честь Дерев'янка, а існуючу площу ім. Дерев'янка (колишня площа Конституції СРСР) - на площу Незалежності", - заявив перший заступник міського голови Сергій Черненко.

Нагадаємо, 11 серпня 1997 року редактор газети "Вечерняя Одесса" Борис Дерев'янко був застрелений найманим вбивцею, якого лише через 14 років було затримано і засуджено. Замовника злочину досі не знайшли.

У 1999 році Одеська міськрада, очолювана тоді Русланом Боделаном, ухвалила рішення перейменувати площу на честь Дерев'янка.

Наразі ж керівництво Одеської мерії також планує перейменувати вулицю Затишну в Уютную, вулицю Скісну – в Косвенную, вулицю Івана і Юрія Лип у мікрорайоні Ближні Млини - у вулицю Федора Пішеніна. Це викликало хвилю протестів городян, які звинуватили міську владу у відверто русифікаторській політиці.

Ми не вівці, ми – протестуємо

  • 31.05.11, 11:51

Роман Іваничук: Ми не вівці, ми – протестуємо, ми маємо свою землю і готові її захищати

"Персона нон ґрата Затулін, який у нашої влади став дуже вже "ґрата", заявив: якщо 22 червня повторяться події 9 травня, то до Львова вся Росія увійде. Таким походом ідуть тільки щури. Їх зупинити можна: чи водою, чи вогнем, чи, зрештою, облавою. Облава може бути мовчазна, але облава мусить бути багато чисельною. Львів великий, має майже мільйон населення. Львів може вийти 100-тисячними полками у центр, вулицями…". Так вважає почесний голова Львівської обласної організації Національної спілки письменників України, герой України Роман Іваничук, який виступив на громадських зборах "Зупинимо політичні репресії в Україні!", що відбулися 30 травня у Львівській обласній раді. "Ми мусимо бути сильні, – зазначив Роман Іваничук. – Я не уявляю собі мовчанки і покори для себе самого, коли я знаю, що під червоним прапором розстріляли мого стрийка професора Харківського університету, який очолював другу експедицію на землі Франца-Йосифа. Не уявляю собі мовчанки як згадаю свого брата, який у таборах промучився десять літ. Я тепер продовжую тему УПА, тему роману "Вогненні стовпи". Я зіткнувся з відомим страшним епізодом з нашої історії. Коли заглибився у нього, мені стало страшно так, що я зупинив роботу. Це суд над 59-ма хлопцями і переважно над дівчатками, який відбувся у 40-му році, на Йордан. Майже всіх їх розстріляли на Цитаделі. У протоколах, які страшно читати і, зрештою, навіть не хочеться читати, дівчатка казали: "Я буду з вами боротися до смерті". Серед них була одна, якій виповнилося лише 14 років. Її теж розстріляли. А ми мусимо бути обережні... Як ми можемо зараз спокійно приймати цей кривавий прапор, який є знаменням нашого віковічного поневолення і від якого нарешті ми звільнилися двадцять років тому! Я нічого нового вам не сказав. Це всі ви знаєте. Кожен міг би сказати те саме, що зараз говорю я. Але ми мусимо це сказати разом. І знати, що наближається день провокацій. Ми можемо сидіти вдома, як сказав Самійленко, "героєм на печі". Але ми мусимо вийти, мусимо бути там, щоб знали, що ми не вівці, що ми протестуємо, що ми маємо свою землю, яку готові захищати. Я хвалю нашу обласну раду і почин голови Львівської обласної ради за це скликання громадськості. Гадаю, що це скликання мобілізує нас на протест". Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"