Могильов незаконно обмежить термін дії водійських прав до 10 рок

DAI2На сайті департаменту ДАІ вже розміщено проект постанови Кабміну, де обмежується термін дії водійських посвідчень (на 10 років, а потім, щоб їх дію продовжити, треба знову здавати іспит).

Мета цього нововведення за версією корумпованих ДАЇшників – виявити тих, хто втратив навички через довгу перерву або не може сідати за кермо за станом здоров’я, а отже, зробити ситуацію на дорогах безпечнішою.

Як роз’яснили в ДАІ, тим, хто зможе підтвердити, що він перед обміном прав їздив не менше року (пред’явивши, наприклад, техпаспорт на свій автомобіль, хоча це формальність – можна мати авто, але його не водити), іспит при обміні прав здавати не треба.

А ось меддовідка (ціна 150-170 грн) потрібна, та й за самі «корочки» доведеться сплатити (зараз близько 100 грн). Ті ж, хто не сідав за кермо рік і більше, повинні будуть скласти теоретичний іспит (знання правил дорожнього руху) та практичне водіння.

Юристи не схвалюють нововведення. Адвокат Вадим Володарський каже, що вводити термін придатності прав для тих, у кого вони є – незаконно в принципі, тому що чинний закон про ПДР цього не передбачає, це буде порушення прав громадян. «Термінові» права можна зробити тільки для тих, хто їх отримує саме зараз. Крім того, заміна стане колосальним джерелом корупції, адже багато водіїв захочуть продовжити права без офіційної здачі іспитів – за певну винагороду», – вважає Володарський.

Водії також проти тотального запровадження «терміну придатності» їхніх посвідчень. «Якщо ми рівняємося на Європу, треба спочатку зробити дороги європейської якості і навчити наших даішників поводитися, як у Європі, а потім обмежувати термін дії прав. Це ще один спосіб зняти з народу гроші за іспити, меддовідки, «корочки», – говорить водій з 15-річним стажем Петро Дідик. – Можливо, обмежити термін дії прав 5-10 роками має сенс для інвалідів і пенсіонерів – виключно з міркувань безпеки на дорогах. Але якщо ці люди пройдуть медкомісію, нові права треба їм видавати без іспитів і безкоштовно».

Нагадаємо, зараз в Україні посвідчення видаються безстроково (якщо їх не втрачати і не порушувати правил дорожнього руху, перездавати іспити не доведеться).

Як відомо, раніше Анатолій Могильов виступив з ініціативою відбирати у п’яних водіїв права.

Також Могильов пропонує скасувати доручення на керування транспортними засобами, повідомляє sprotiv.org.

Едуарда Андрющенка, підозрюваного в спилюванні голови пам`ятника

Andryschenko2Запорізького студента-історика Едуарда Андрющенка, підозрюваного в спилюванні голови пам`ятника Сталіну, залишено під вартою.

Відповідне рішення ухвалив Запорізький обласний апеляційний суд, залишивши без задоволення скаргу Андрющенка.

За словами адвоката затриманого Сидора Кізіна, суду були надані клопотання від колективу Запорізького національного університету й історичного факультету ЗНУ, а також листи Запорізької обласної інспекції архітектурно-будівельного контролю про необхідність проведення демонтажу так званого «пам`ятника Сталіну».

Крім того, суду були надані дані, що свідчать про те, що Андрющенко не перебував у районі обкому КПУ на момент події.

Незважаючи на це, суд скаргу на незаконність його утримання під вартою залишив без задоволення.

Таким чином, за словами адвоката, суд фактично продовжив утримання Андрющенка під вартою на весь період слідства.

«Ми вичерпали всі передбачені українським законодавством можливості для зміни запобіжного заходу», — констатував Кізін.

Адвокат також заявив, що розцінює це рішення суду як «винятковий цинізм».

«Рішення суду є повним абсурдом: на сьогоднішній день немає абсолютно жодних підстав другий місяць утримувати під вартою людину, підозрювану в скоєнні „хуліганства“. Причому „хуліганства“, причетність до скоєння якого абсолютно нічим не підтверджена», — сказав він.

«Якщо ж додати, що Андрющенко — законослухняна людина, яка не має ні бажання, ні підстав переховуватися, абсолютно готовий з’являтися на судові засідання, то все, що відбувається, взагалі виглядає як винятковий цинізм і ніщо інше, як політичні репресії», — додав Кізін.

Нагадаємо, що 28 грудня 2010 року невідомі патріоти пошкодили бюст Сталіна, відрізавши йому голову.

Тим часом організується збір коштів на підтримку політв’язня Едуарда Андрющенка. Перерахувати кошти можна на номер картки 4405885016325836, Андрющенко Ніні Вікторівні (мати Едуарда), через термінали або касу будь-якого відділення ПриватБанка, повідомляє sprotiv.org.

 

Читайте також:

Хірурга-"тризубівця" Ростислава Винара підозрюють у підриві приватівського бізнесмена Брагінського. Документи

Убит приватовский бизнесмен Брагинский

В Запорожье взорвали памятник Сталину: задержали двух свободовцев

За Сталіна на Західній Україні арештовують тризубівців

Заарештованим тризубівцям менти підкинули зброю

Новини про незаконно арештованих тризубівців

Тризубівців тримають під вартою у Запоріжжі

17 січня міліція затримала ще двох тризубівців

Тризубівця судили в Запоріжжі, незаконно позбавивши права на захист

Свободівця Юрка Гудименка та Еда Андрющенка залишили в СІЗО

Тризубівця менти морять голодом, щоб отримати потрібні свідчення

Як сатрапи Януковича знущалися з хірурга-"тризубівця" Ростислава Винара. Подробиці. Документи

Рік Януковича

7 лютого 2010 року, відбувся другий тур голосування на президентських виборах, повідомляє sprotiv.org.

Цей день став кульмінацією у гострій боротьбі між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем, яку виграв останній. Він, за оцінками експертів, протягом року змінив ситуацію в державі. Віктору Януковичу вдалося отримати реальні важелі впливу на політику і економіку та припинити суперечки між президентською та урядовою гілками влади. Водночас, діяльність чинного президента поставила Україну на межу між демократією та авторитаризмом, відзначають експерти.

Президент України Віктор Янукович, звернувся до депутатів Верховної Ради підчас відкриття чергової сесії. У своїй промові він, зокрема, підбив підсумок своєї роботи протягом останнього року.

«Нам разом вдалося стабілізувати ситуацію, в тому числі у владі, консолідувати усі її гілки і працювати спільно. Переконаний, що ця практика буде збережена. Ми будемо продовжувати реформування законодавства, завдяки чому, Україна остаточно візьме курс на модернізацію нашого суспільства та на формалізацію відносин з Європейським Союзом», – заявив Янукович.

За рік, що минув ЄС та США змінили ставлення до української влади.

З боку Європейського Союзу почастішали лунають критичні зауваження щодо дотримання українською владою демократичних принципів. Так президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що в Україні відбувається вибіркове застосування кримінального правосуддя владою стосовно опозиційних політиків. Адже нині в Україні розслідуються 18 кримінальних справ порушених проти чиновників попереднього уряду, зокрема і екс-прем’єр міністра Юлії Тимошенко. Раніше про подібні враження щодо застосування вибіркового правосуддя говорив заступник Держсекретаря США з питань демократії та прав людини Томас Меліа, а єврокомісар із розширення та сусідства Штефан Філе підчас візиту в Україну, заявив, що розділяє ці враження.

«Якщо йдеться про враження (про вибіркову юстицію) то я дійсно його поділяю. Я порушував це питання під час зустрічей, зокрема, із Президентом України ми приділили цьому питанню багато часу. Що буде, коли вже не йтиметься про враження або сприйняття, то я не хотів би зараз говорити про цю проблему», – зазначив єврокомісар.

За рік президентства Віктора Януковича Україна в рейтингу свободи слова впала на 42 позиції, посівши 131 місце, одразу за Іраком, повідомила організація «Репортери без кордонів». А американська неурядова організація «Freedom House» ще рік тому визнавала Україну вільною країною, тепер же – частково вільною.

buduemo pahanat1

Очистим Европу от коррупции (фельетон)

Ukr_EU_USSR«Врут без совести, искажают факты, за наворованные деньги нанимают наймитов в Европе, США и внутри страны...»
Виктор Янукович про оппозицию

 

Успешными реформами ознаменовался первый год украинского председательства в Европейском Союзе.
 
Коррупционеры и бюрократы Бузек, Тейшейра, Бильдт, Баррозу арестованы в связи с их нежеланием сотрудничать со следствием. Бывшие политики уличены в получении взяток от Юлии Тимошенко.
 
На брифинге в Гааге журналистам была продемонстрирована видеозапись очной ставки зажравшихся наймитов с отбывающей пожизненное заключение экс-премьеркой.
 
Оперативной съёмкой зафиксированы показания Тимошенко: «Здравствуйте! Мне не дают ни с кем встречаться... Если бы вы знали, как я ценю ваше общество!».
 
– Каков цинизм! «Я ценю ваше общество»! Вы видели эту явку с повинной, это недвусмысленное признание?! – заявил в интервью радио «Би-Би-Си» Генеральный прокурор Евросоюза Дж. Ассанж.
 
С руководства Европейской народной партии взята подписка о невыезде в телевизионные студии и на сессии Европарламента. Партийных бонз ежедневно допрашивают о личных корыстных мотивах их заявлений про сворачивание демократии в Украине. По версии прокуратуры, политики получали откаты в виде гонораров от газет Financial Times, Spiegel и Le Monde за повышающиеся на нездоровых сенсациях тиражи.
 
Телеканал «Евроньюз» переименован в «Евротемник». Редакцию новостей обновлённого лидера информационного пространства возглавила Анна Герман. В то же время, радио «Свобода» лишено лицензии на вещание в европейском эфире.
 
В борьбе за эффективность правосудия был ограничен произвол Европейского суда по правам человека – неповоротливого, монстрообразного пережитка устаревшей концепции «прав человека», этого анархического поветрия 60-х годов прошлого столетия.
 
Согласно постановлению магистрата, в Страсбурге запрещено находиться более чем двадцати судьям одновременно. Нынешнему судейскому составу предложено перейти на должности членов чрезвычайных антикоррупционных трибуналов в своих странах (с повышением оклада).
 
Бывший Европейский суд по правам человека будет рассматривать только жалобы на дисциплинарные взыскания, если решивший вопрос трибунал первой инстанции получил несколько противоречивых указаний из Администрации Президента.
 
Сформирована Нюрнбергская Антикоррупционная Тройка в составе судей Данилкина, Кивалова и Пшонки при секретаре Портнове.
 
Первым решением новой высшей судебной инстанции стала отмена «Европейской конвенции о защите прав человека и основных свобод» в связи с нарушением процедуры её принятия: конвенция не была благословлена Московским Патриархатом.
 
На территории Евросоюза возобновлено действие Манифеста Коммунистической Партии от 1848 г. Европарламент внёс изменения в эту новую Конституцию в части названия («Манифест Европейской Партии Регионов») и постановил продолжить украинское председательство до 2050 года. Попытки оппозиции заблокировать трибуну были зашиканы широкой коалицией региональных депутатов с помощью газовых баллончиков «Калинка-2000», выпускаемых на экспорт северодонецким заводом «Азот».
 
На местных выборах во всех странах Евросоюза с большим отрывом победила Партия регионов. Отдельные случаи расстрелов мирных демонстраций российские, китайские и северокорейские наблюдатели признали незначительными нарушениями, которые не повлияли на исход честных выборов в целом.
 
По решению Стокгольмского арбитража Европа начала выплачивать штрафные санкции с процентами «Газпрому» за истощение природных ресурсов России, начиная 1242 года (когда, как установил арбитраж, псы-рыцари выпили всю газированную воду из Чудского озера и не заплатили за это ни копейки Александру Невскому – даже после того, как князь устроил неплательщикам первую в истории «газовую войну» холодной зимой).
 
Папа Римский Бенедикт XVI после многочасового допроса письменно покаялся в разжигании содомитской русофобии и пообещал не мешать расширению Русского Мира на Запад. С тех пор никто его не видел.
 
В новогоднем обращении к народам Европы председатель Евросоюза Виктор Янукович пожелал из Парижа мира, любви и процветания всем людям в новую эпоху реформ под лозунгом «Европа для людей».
 
– Жить стало лучше, жить стало веселее! – прочитал по бумажке Янукович, не замечая, что за его спиной падает Эйфелева байшня.

 

Юрий Шеляженко

Хмельницькі студенти занесли партіям-зрадникам шнурок і мило

tushki BUT13 лютого 2011 року організація «Студентська Свобода» у Хмельницьку провела акцію, метою якої було висловлення позиції студентської молоді до політичного тушкування та зрадництва. Про це sprotiv.org повідомили у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода». 

Як зазначається у повідомленні, приводом до акції стало голосування представників так званих націонал-демократичних сил у парламенті проекту Закону «Про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» (№7265) в цілому. 

Студентську молодь обурило те, що узурпацію влади та повне нищення парламентаризму в Україні підтримали ті, хто прийшов до влади на національних гаслах.   На думку студентів, їх і їхні сподівання повністю зрадили 46 б'ютівців та екс-членів фракції БЮТ-Батьківщина, 41 народний депутат фракції «Наша Україна-Народна самооборона», серед яких майже у повному складі групи «Народної самооборони», «За Україну», «Нашої України», «Єдиного центру» та 4 із 5 членів УНП.   Представництвам партій, які продукують тушок та зрадників, студенти вручили звернення, в якому зокрема йдеться: 

"Ми, студенти міста Хмельницького, виявляємо вам свою недовіру. Ви – псевдопатріоти, маргінали та тушки, пройшли до парламенту на патріотичних гаслах за наш рахунок. Ми вам повірили і довірили своє майбутнє, а ваші депутати у Верховній зРаді голосують разом із ПР за їхні законопроекти, чим зневажають наші права, потураючи Конституцію України. Караючий меч Української революції не мине ваших голів, бо як говорить народна мудрість: «зустрінеш змія і зрадника – вбий спершу зрадника» — йдеться у заяві «Студентська Свобода». 

Окрім звернення, студенти передали для лідерів партій, які плодять тушок та зрадників, символічні подарунки. 

Представництво «За Україну» отримало мотузку і мило. Тим самим студенти натякнули зрадникам, що найвідоміший в історії зрадник Юда закінчив в петлі. 

Представництву УНП передали домовину з написами: «Костенку від студентів», «Політичним трупам УНП» і «Іудам Верховної зРади». 

Організації БЮТу подарували десяток курячих тушок, адже саме ця фракція є найбільшим розплідником політичних зрадників у парламенті. Дві курячих тушки вивісили при вході в партійний офіс БЮТу (див. фото).

 

Читайте також:

 «Можна, я лапку покладу?» Рада вирішила міняти Конституцію без іменних бюлетенів

Янукович одобрил фальсификацию голосования изменений в Конституцию

Зміни до Конституції України депутати приймали неконституційно. Відео

Більшість Януковича згвалтувала Конституцію України та продовжила свої повноваження

Бютовец Бабаев проголосовал за изменения в Конституцию, не выезжая из Кременчуга

Голосування за зміни до Конституції було сфальсифіковано. Фото

Если Конституция не сдаётся, её меняют (фельетон)

Если нельзя...

Фашизм не пройдьоть?

poster2Прочитав, що з подачі Колесніченка «моральна комісія» заборонила кліп співачки Єви Браун (це псевдо Наталі Ляцької) як такий, що нібито пропагує фашизм. Досить героїні кліпу переспати з чоловіком у гітлерівській уніформі   і звинувачення пролунають самі собою. Дивуватися нічого, адже цей нардеп давній фетишист: ти йому пальця покажи, а він в ньому або Бандеру, або Гітлера побачить.

Не дивно, бо такою хоче бачити Україну «старший товаріщ» Колісниченка з Москви фармацевтичний олігарх Борис Шпігель, колишній тесть солодкоголосого Ніколая Баскова. Оцей самий Шпігель на конференції «Уроки Другої світової війни і Голокосту» в описанні  зауважте не бандерівської газети якоїсь, а «Комсомольской правды в Украине»  зображував ситуацію в Україні наступним чином:  «В его версии даже президент Ирана Ахмадинежад, публично отрицающий трагедию Холокоста, по сравнению с Виктором Ющенко меркнул».

Наш Вадик у Шпігеля на підтанцьовках. Він навіть знамениту борцицю за «рускій мір» в Україні Натаху  Вітренко перехитрив. Очевидно, деякі «зелені» потоки з Кремля обминули її на користь Вадика і вона почала на весь голос  верещати, що він насправді ніякий не антифашист.

Але що найцікавіше: Колесніченко сам колись погоджувався з тим, що моралком тисне на ЗМІ і обіцяв вживати заходів. Опустіть за попереднім лінком нижче — і побачите його листа на цю тему. Навіть погрожував внести відповідні зміни до законодавства.

А тепер ця комісія йому знадобилася, аби продемонструвати, що він з фашизмом бореться більше, ніж Табачник з Вітренкою разом узяті.

Якщо розвивати цю ситуацію, то головний де факто мораліст України міг би стати таким де юре.  Себто підсидіти Костицького на посаді голови моралкому. Ось тоді ми посміємося аж до істерики. Тоді не лише Марію Матіос до міліції викликатимуть. Тоді і Ліні Костенко непереливки буде. А всі письменники, які пишуть українською мовою, будуть оголошені нацистами і посаджені до в’язниці.

Kolisnichenko komismoral1

Читав десь саркастичний жарт, що, мовляв, треба для письменників і журналістів, спеціальну в’язницю збудувати. Але ж ми вже переконалися, що час Овоча і його бригади — це час для втілення найбільш абсурдних ідей. Отож, не виключено, що про таке будівництво скоро оголосять. І здадуть об’єкт акурат до Євро-2012.

 

Юрій Луканов, Телекритика 

 

Читайте також:

Рада почала ліквідацію комісії онаністів Костицького

Моральная Инквизиция сделала показ «Южного парка» уголовным преступлением 

Камасутра у стен Верховной Рады. Фото

За секс під Верховною Радою Олександру Володарському дали рік умовно. Фото

Блогер Володарский выбил на спине фразу, услышанную на допросе: «Здесь тебе не Европа»

Цензори з НЕК просять повноважень закривати газети та журнали

Комісія моралі вводить цензуру на телебаченні убитих та поранених 

Влада хоче закривати опозиційні сайти протягом доби

Уроды из Моральной Инквизиции уже придумали «кодекс журналистской этики»

Журналисты и некоторые народные депутаты уверены, что Комиссии по нацморали не место в демократическом государстве

Русским, воевавшим в УПА, посвящается

arhiv KGB pro UPA1 Фотокопия из архива КГБ В рядах УПА воевали люди разных национальностей, в частности русские, грузины, узбеки и евреи. Большинство из них были бывшие советские солдаты, добравшиеся до украинских повстанцев из немецкого плена.

Говорят, приведенные ниже стихи принадлежат Александру Муратову – мужу режиссера Киры Муратовой.

Судьба причудлива и, думаю, слепа.
Фамилия на «ов», но воевал в УПА.
Привел меня туда авантюризм.
Но подарил мне правильную жизнь.

***

Безумный случай – и потом леса.
Топор опасности угрюмо нависал.
Сначала любопытство, а потом
походы долгие. Сходило семь потов.

***

Навеки я запомнил голый склон
и серый камень. Защищал лишь он.
Тупая мысль стучала у виска –
не допустить гранатного броска.

***

Мой озверевший пулемет строчил,
а я терял остатки жалких сил –
ведь мне шестнадцать, хочется пожить.
Гранаты взрыв – и оборвется нить.

***

Но милостив ко мне был добрый Бог.
Он выскользнуть из западни помог.
Заход к нам в тыл бездарно прогорел.
Жаль, пулемет остался на горе.

***

Наш четовой за это не ругал.
И даже буркнул: «Мал хоть, но удал».
Один мой подвиг был на той войне.
Но страшный склон годами снится мне.

***

И я не знаю как его прогнать,
восстановить спокойной жизни гладь.
Ведь я себя за Родину губил.
Не на себя я тратил бездну сил.

***
Пускай моя фамилия на «ов»,
но я услышал Украины зов.

UPA1

Ще не вмерла Украина?

de moya krainaМолча ненька померла —
Слёзы котятся,
В даль далёку отошла —
Не воротится.

Ох, недолго прожила
Незалежная,
Душу Богу отдала —
Спи, безгрешная.

Злая мачеха пришла —
Малороссия,
За горляночку взяла —
В омут бросишься.

Не родная сторона —
Оккупация,
Власти вражьей исполна
Узурпация.

Оболванили людей,
Зрада сталася,
Непродавшихся вождей —
Не осталося.

А осталось поминать
Только спадщину,
Неужели вновь опять —
Гайдаматчина?

Колиивщины напасть,
Вилы в задницу? —
Раз зажралась-упилась
Влада-зрадница.

Раз развалину
Гарант нежно милует —
Место Сталину
Гарант гарантирует.

Злобой пучится народ —
Лють без малости,
Врёмя новое идёт —
Бунт без жалости.

Слушай, влада, охолонь —
Доиграешься —
Разгуляется огонь —
Не сховаешься!

 

Семен Битый, sprotiv.org 

 

Інші вірші про політику тут

Тернопільська міліція вимагає повні анкетні дані на журналістів

Керівництво тернопільської міліції розповсюдило лист з вимогою надати списки студентів першого курсу філологічного факультету, за напрямком підготовки «журналістика». У тексті листа міліціонери вимагають надати повні анкетні дані студентів та номери мобільних телефонів.

Інформацію правоохоронці вимагають надати у найкоротший термін. Про це sprotiv.org повідомив депутат від партії «За Україну!» в Тернопільській обласній раді Степан Барна.

Ternopil zhurn1

За словами Степана Барни, відповідний лист надійшов ректору Тернопільського національного університету імені В.Гнатюка Володимиру Кравцю.

«Ми будемо вимагати звіту керівництва тернопільської міліції на сесії обласної ради у зв’язку із цим фактом», — зазначив він.

«Нас дивують незрозумілі дії міліції, – заявив представник партії «За Україну!», депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна. — Щодня в країні безневинних хлопців та дівчат звинувачують у тероризмі, з вікон правоохоронних будівель «ненароком» випадають люди, а якщо прогнозовані студентські масові протести проти законопроекту «Про вищу освіту» стануть реальністю – ми побоюємося за молодь, зокрема, за майбутніх тернопільських журналістів, аби і їх у чомусь не звинуватили".

Незаконну заборону продажу пива та цигарок у кіосках оскаржують

suhoi zakon14 лютого 2011 року о 10.00 представники Партії Народний порядок та підприємці Києва подадуть позов до Шевченківського районного суду міста Києва (вул. Смирнова-Ласточкiна, 10-б) з вимогою визнання дій неправомірними та частково скасувати рішення Київської міської ради № 413/5225 від 23.12.2010р, що незаконно забороняє продаж у кіосках столиці пива та цигарок з 1 квітня 2011 року.

Позивачами у справі є Партія Народний порядок (представник Вікторія Черненко), Вадим Гладчук (редактор опозиційного інтернет-видання sprotiv.org), Олена Голуб (підприємець та власник МАФ).

Текст позовної заяви за цим лінком. Контактний телефон: 050-462-94-15.

 

 

Більше інформації:

Киеврада придумала, как испортить жизнь любителям пива и сигарет

Киеврада не вправе вводить специальные режимы торговли алкоголем, пивом и табачными изделиями

Любители пива и сигарет принесли депутатам Киевсовета клизму без вазелина. Фоторепортаж