хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Закопать нельзя оставить

Якось гучно прокотилася через ЗМІ звістка про бажання поховати нарешті Леніна. І так само швидко все затихло. Я не дуже захоплююсь нинішньою російською владою, але це якраз один із тих випадків, коли я повністю з нею згоден.

Звісно, новина спричинила хвилю протестів у всяких недорозвинених країнах, наприклад, Індії, та й самій Росії. Праведний гнів комуністично стурбованих щедро осипав прокляттями Путіна, Медвєдєва і їм подібних. З одного боку це зрозуміло, люди протестують заради ідеї, правда, забуваючи при цьому, що ідеї не завжди співпадають із здоровим глуздом.

Що робили і роблять люди із померлими в цивілізованих і не дуже суспільствах? Їх закопують, кидають в море, спалюють, муміфікують. Тільки класичні мумії, на відміну від нашого екземпляра, потім все одно прибирались в усамітнені склепи, а не виставлялись перед очі зацікавленого бидла. Ідея одна – усе мертве має бути відокремлене від живого.

Що ж у випадку з мавзолеєм? Він став таким собі логічним продовженням ланцюжка діянь хворої на всі голови радянської влади. По суті ми маємо банальне ідолопоклонництво, прикрите політичною ідеологією. Та ще й сам ідол сумнівної якості, не цурався прямими командами відправляти «к стєнкє» усіх незгодних із своїм (а може, і не зовсім своїм) баченням ідеальної держави.

В деяких релігіях є таке явище, як поклоніння мощам святих. Але і цей варіант не підходить: Ленін не був святим. Навпаки, він якраз був одним із тих, хто довго і послідовного душив усяку релігійність, наслідки чого очевидні і досі у вигляді повної бездуховності і аморальності населення. Зрештою, яке взагалі має відношення його тіло до його ж ідей або діянь? У будь-якому випадку, після смерті – це просто дохла туша. Більше того, нутрощі з нього одразу ж вивернули, як з якогось поросяти, а напівусохлі мізки зберігаються в одному науковому інституті… Та і що там взагалі залишилось за більш ніж 80 років?

Якщо припустити, що душа людини безсмертна, навряд їй після смерті буде дуже затишно, якщо з її тіла зроблять ляльку для демонстрації усім охочим. Ленін був не надто хорошою людиною, але за десятиліття поневірянь напевно отримав сповна за все. То ж чому нарешті не припинити цей ідіотизм і дати спокій його душі, залишивши у спокої оболонку?


100%, 5 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

116.02.11, 15:03

да уж, идея мавзолея абсурдна, хотя с другой стороны в Египте на мумии фараонов тоже ходят глазеть толпы ...

    216.02.11, 15:06

    Закопать. Нельзя оставить.

      316.02.11, 15:08Відповідь на 1 від Рыжая_лиса

      Піраміди з муміями створювались як усипальниці. Те що їх перетворили на музеї - уже таргани сучасних єгиптян...

        Гість: RebeL YeLL

        416.02.11, 15:08

        Не тебе решать.

          516.02.11, 15:09Відповідь на 4 від Гість: RebeL YeLL

          Ну да. Моя б воля - давно закопав би

            Гість: Shynshyla

            616.02.11, 15:12

            Для мене це, взагалі,якось протиприродньо... Звичайно,закопати.

              716.02.11, 15:36

              простите мою неосведомленность, а чего его вообще изначально не похоронили?

                Гість: Алчі

                816.02.11, 15:48

                - какая церковь - такие и обычаи ... факт тот что это чучело еще не закопали говорит о том что Масквабадский Приход вообще не котируется ...

                  916.02.11, 15:57Відповідь на 3 від visnyk

                  кстати да ... об этом я как-то не подумала

                    1021.02.11, 20:14