хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Бюрократичний рай по-українськи

  • 27.12.12, 21:44

Так склалося, що свого часу я близько двох років працював із дому у Інтернеті, тоді ж зареєструвався у податковій як фізична особа - підприємець (улюблена податкова рано чи пізно зацікавиться, звідки мені на рахунок капають гроші, плюс для заспокоєння рідних, які досі вірять, що я доживу до пенсії і вона мені реально допоможе).

На початку нинішнього року я отримав нормальну роботу у другому місті, а свою діяльність «призупинив» (у нашій ідіотській державі повне закриття зазвичай обертається кількамісячною тяганиною з судами і великими грошовими витратами). Відтоді я не був у своїй рідній улюбленій податковій, хіба що відправляючи їм по електронці звіти з указаними нульовими прибутками.

Це передісторія. Історія ж почалась іще раніше, у 2010 році, коли комусь геніальному осінило голову переробити усі коди економічної діяльності (КВЕДи) (самі види діяльності майже не змінились, хіба що розстановка слів). З початку цього року усіх підприємців зобов’язали до його кінця змінити ці коди у реєстраційній палаті, інакше податкова не прийматиме звіти. Як у нас водиться, всі кинулись здавати документи в останній місяць. Тоді ж я узнав про цю приємну новину, знаходячись у Сімферополі і не маючи змоги виїхати до Кривого Рогу до кінця року.

У палаті по телефону мені сказали, що вислати документи можна рекомендаційним листом, одна тільки дрібничка – мої підписи на них мають бути завірені нотаріусом. І ось тут почалось найцікавіше.

Усім відомо, що нотаріусів у нас розплодилось як гівна, але толку від того нітрохи не побільшало. Я обдзвонив штук 20 бісових нотаріальних контор, перш ніж знайшов дядька, який згодився завірити листочки. Одні категорично заявляли, що не завіряють таких паперів в принципі, інші вимагали довідку з податкової (що я досі ФОП), виписану в той же день. Ну да, я якраз повинен вислати листа, бо не можу потрапити до Кривого Рогу, і для цього маю узяти в Кривому Розі довідку. Краса.

Листа я усе ж відправив. Але для мене, як для людини далекої від юридичних справ, залишається великою загадкою, за якими ж принципами працюють наші нотаріуси – здається, закони одні і ті ж, а трактування таке різне.

І по-друге, я так і не знаю досі напевно, чи потрібно таки змінювати діяльність, якщо я по факту її не проводжу. Довідкова податкової набрала води в рот, а інтернетні спеціалісти пишуть як одне, так і протилежне.

…На мою вимогу пояснити, чому у мене вимагають завірення документу, який начебто не завіряється, одна нотаріуска так і відповіла: «Скажіть спасибі дебільному електорату Януковича» (c). Користуючись нагодою, вкотре зроблю це. Спасибі вам, ну а шо.

6

Останні статті

Коментарі

Гість: Бентіна

127.12.12, 21:56

    227.12.12, 22:12

    Спитай у Скіфа, як він два дні витратив даремно на те, щоб прописати сестру. Виявилося, що потрібна домова книга (якої не існує) з записами прописки. А потім потрібна довідка від уповноваженої про те, що їй невідомо хто в будинку прописаний. А з Нового року взагалі не відомо як буде проводитися прописка. "Пакращення" б"є прямо по голові.

      327.12.12, 22:20Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      та він уже говорив...

        427.12.12, 22:21Відповідь на 3 від visnyk

        А ще ж попереду процедура заміни ідентифікаційного коду...

          527.12.12, 22:56

          1. Закон дышло куда повернул туда и вышло
          2. Не хотели лизать пиз-№у Тимошенко сосите теперь Х"№; ц Януковича.
          3. Эта страна при эдаком составе правителей - утопия а бежать некуда вот и маемся...
          -------

            Гість: Русич я

            629.12.12, 14:57

            Знакомо

              Гість: Труболетка

              78.01.13, 13:00

              не удержалась, просто не могу не написать. Значит КВЕД менять обязательно, единственный момент налоговая сказала что штрафных санкций для тех кто не успел его заменить не будет. Для чего это делается непонятно только пенсионный фонд пригрозил что без замены КВЕДа никто не сдаст персонификацию. Но в тоже время если чп не работающее принимают не задавая лишних вопросов, где это счастье вылезет потом, тоже не известно. Сама пару дней назад убивала время

                88.01.13, 19:17Відповідь на 7 від Гість: Труболетка

                Мені уже, найпевніше, прийшла на пошту відповідь (не знаю, позитивна чи негативна, знову ж таки не можу забрати листа до повернення у Кривий Ріг). Шоу триває

                  Гість: Труболетка

                  99.01.13, 09:36Відповідь на 8 від visnyk

                  сколько за подпись заплатил 70 грн у нотариуса? Ответ и регистрационки никакой не придет разве что если ты посылал письмо с уведомлением, то вернулось уведомление о получении, я от такой практики отказалась хватило ответов от службы персональных данных. Если вдруг придет отпишись уж очень интересно как товарищи работают в другом городе. Кстати у меня уже новый конфуз они не отправляют данные в ПФ и то что КВЕДы перерегистрированы доказать можно только с помощью "Витяга з єдиного держ реєстру" а стоит он опять таки 70 грн

                    1010.01.13, 12:16Відповідь на 9 від Гість: Труболетка

                    Ні, я платив сотню. А що за відповідь, узнАю тільки через пару тижнів. Якщо і справді є, як ви пишете, то мабуть, то повідомлення про доставку. А боротьба з ПФ у мене іще попереду

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна