хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Не Нотр-Дамом єдиним...

  • 19.04.19, 12:26
На ремонт Нотр-Дама французи вже зібрали більше мільярда євро. Чому ми не можемо зробити так з своїми пам'ятками? Чи хоча би за петиції, пов'язані з цим, голосувати? Стільки чудових місць розпадаються через нашу байдужість. Багато історичних споруд просто зноситься корисливими забудовниками. А люди все переживають через Нотр-Дам...

Як приклад, ось стаття з сайту "Дзеркало", де вказано деякі історичні споруди в критичному стані, загалом їх багато
https://dzerkalo.media/kulturni-pam-yatky-ukrayiny-pid-zagrozoyu-spysok-deyakyh-yaki-potrebuyut-rekonstruktsiyi-i-vidbudovy/


КУЛЬТУРНІ ПАМ’ЯТКИ УКРАЇНИ ПІД ЗАГРОЗОЮ: СПИСОК ДЕЯКИХ БУДІВЕЛЬ, ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ РЕКОНСТРУКЦІЇ І ВІДБУДОВИ

На відновлення Нотр-Даму де Парі після пожежі меценати вже готові виділити немаленьку суму.

Ми всією душею переживаємо за долю французького собора, але не забуваємо про наші культурні пам’ятки. І вам нагадуємо про ті, що гріх не реконструювати, пише Bit.ua.

Собор Успіння Пресвятої Богородиці

Інша назва — Зельцький костел. Він знаходиться на півдні України, біля кордону з Молдовою.

Назва «Зельцький» з’явилася через розташування на місці собору німецької колонії Зельц ще у 18 столітті. Сам костел збудували німецькі колоністи у 1901 році. Тоді ж у соборі встановили вівтар, зроблений в Австрії. Трохи пізніше з’явився ще один боковий вівтар, кафедра та дерев’яні статуї Святого Антонія та Іісуса. Зараз від убранства церкви нічого не залишилось.

Під час революції та Другої світової собор було остаточно зруйновано, і реставрувати його не стали. Замість величної будівлі можна побачити лише залишки колишньої краси.

Невідомо, чи захочуть колись виділяти мільйони доларів на реконструкцію собору. А шкода.

Свято-Миколаївський храм

Перший храм збудований в 1890 році. Під час Другої світової його зруйнували, а замість встановили залізнодорожнє управління. Новий храм збудували у 50-х — одна з місцевих жінок заповіла під реконструкцію свій будинок. У 1975 році відбулася реконструкція. Але буквально на днях храм накрило новим нещастям.

Будівля в Люботині сильно пошкоджена через пожежу, яка відбулася 14 квітня цього року. Полум’я знищило частину храму, а також книги, ікони та інші реліквії, що були всередині.

Поки причини пожежі не відомі, але зараз головне — відновити будівлю.

Будинок Сікорського

Маєток, де на початку століття жили два генії — лікар Іван Сікорський та його син, авіаконструктор Ігор Сікорський, — багато років повільно розвалюється.

Будинок мав стати музеєм після реконструкції. Але ось проблема — реконструювати його ніхто не поспішає. Зараз будівля є власністю Міноборони, що не має коштів на відновлення. У відомстві також пояснюють — будинок Сікорського знаходиться під арештом, і поки неможливо передати його на реставрацію.

Сподіваємося, що ця історична пам’ятка вже ж буде сбережена.

 

Дохідний будинок на Андріївському узвозі

За 128 років свого існування будинок встиг побачити немало подій та прихистити різних людей.

На папері будівля формально є пам’яткою архітектури, тому має ретельно охоронятися. Реальне життя, на жаль, із законом не співпадає.

Реставрацію будинку проводити поки не збираються.

Це далеко не повний перелік будівель, що потребують реконструкції. Кожен з нас може зберегти пам’ятки старовинної архітектури. Для цього потрібно принаймні цінувати створене багато років тому, не псувати фасади кривенькими графіті та викарбуванням безцінних написів «тут був Андрюха». І, звісно, підтримувати ініціативи збереження та реставрації.

6

Коментарі

Гість: Шёпот слов*

119.04.19, 12:38

Давайте сразу про больницы поговорим... во многих ремонт не видели с времён до н.э.

    219.04.19, 12:43

    потому что уровень жизни другой
    потому и невозможно собрать

      319.04.19, 12:47

      Первый раз в жизни лайкну бандерню Надеюсь рука не отвалитсяНе поможе)) все одно знесем аккаунтик

        Гість: Шёпот слов*

        419.04.19, 12:48

        Давайте сразу про больницы поговорим... во многих ремонт не видели с времён до н.э.А почему бы и нет..Думаю "европейцы" именно так и делают и им насрать на то, что там сгорело в Украине.Зато наш народ страстно обсасывает новость о сгоревшем Notre Dame de Paris... а под носом всё хорошо. Ах, да... сейчас не до этого. Выборы же.

          519.04.19, 12:50

          З тих що отримують працюючі люди, зібрати не вийде. Їм і самим не вистачає.

            619.04.19, 12:53Відповідь на 4 від Гість: Шёпот слов*

            Та куди нашим церківкам до Нотр Дама (помовчав) чисто обєктивно

              Гість: Шёпот слов*

              719.04.19, 12:55Відповідь на 6 від NoTaRь

              Та куди нашим церківкам до Нотр Дама (помовчав) чисто обєктивноЯ не про церковь... я про больницы. Я про реальное)

                819.04.19, 12:58Відповідь на 7 від Гість: Шёпот слов*

                Та куди нашим церківкам до Нотр Дама (помовчав) чисто обєктивноЯ не про церковь... я про больницы. Я про реальное)А воно в очах цивілізованого світу все в одній площині приблизно, це все називається соціальний капітал, набутий чи збережений

                  919.04.19, 13:16Відповідь на 4 від Гість: Шёпот слов*

                  Давайте сразу про больницы поговорим... во многих ремонт не видели с времён до н.э.А почему бы и нет..Думаю "европейцы" именно так и делают и им насрать на то, что там сгорело в Украине.Зато наш народ страстно обсасывает новость о сгоревшем Notre Dame de Paris... а под носом всё хорошо. Ах, да... сейчас не до этого. Выборы же.
                  Наприклад мені було дуже шкода собору(((
                  Не те щоб на свої памятки начхати. Ні. Однак, він архітектурна памятка всього людства. Простояв 800+років, пережив стільки катаклізмів .... і в 21 столітті коротнула проводка(((

                  Все шкода. і наше і не наше.

                    Гість: Шёпот слов*

                    1019.04.19, 13:22Відповідь на 9 від Апрель_ка

                    Конечно, жаль...
                    Но мне больше другое жаль, что.... что наши больницы в плачевном состоянии... там ремонт и реконструкция давно ждёт свой звёздный час, но...
                    А мы люди так печалимся о Notre Dame de Paris... хотя, отреставрируют и будет опять всех радовать. Кстати, там очень красиво и захватывает дух.
                    Но нам ещё долго осознавать, что в нашей стране всем наплевать на наши больницы, памятники и по сути на народ... главное, что нам всем жаль Notre Dame de Paris