хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Фредерік Бастіа пише

  • 12.04.18, 21:16

"Певні країни мають дивовижну схильність ставати жертвою державного грабунку. У таких країнах люди, конче зневаживши власну гідність та здібності, вважають, що пропадуть, якщо ними не керуватимуть та не порядкуватимуть у всіх царинах життя. Я не надто багато подорожував, але бачив країни, де вважається, що сільське господарство не зможе розвиватися, якщо держава не триматиме зразкових ферм, що невдовзі не стане коней, якщо держава не створить конезаводів, що батьки зовсім не виховуватимуть дітей або навчатимуть їх лише аморальних речей, якщо держава не вирішить, чого саме треба навчати, тощо. У такій країні революції можуть відбуватися майже без перерви, уряди падатимуть один за одним. Але керовані так і залишаться керованими (бо саме з тих нахилів, про які я кажу, і проростає можливість панування над ними), аж доки люди не побачать нарешті, що мусять залишити якнайбільше послуг на розсуд зацікавлених сторін, які обмінюватимуться ними по вільних договірних цінах."

В імперії, куди Україна раніше входила, колись навіть переклали твори Бастіа російською мовою. А що ж може дізнатися про цього видатного мислителя сучасний українець, який забажає зазирнути в вікіпедію? А дізнається він те, що переписане з Української Радянської Енциклопедії: що Бастіа вважав капіталізм "природним" способом організації суспільства (звісно, "природним" у лапках), відкидав факт збагачення капіталістів і зубожіння трудящих (фу так робити), а також безцінну думку Карла Маркса про "...найбільш ницого, а тому найвдалішого представника вульгарно-економічної апологетики". Стаття чекає декомунізації з 2009 року.

Символізм українського життя.

vyacheslav.brodovoy

2

Коментарі

112.04.18, 23:12

Пробачте, доктор, але що Ви зробили заради того, щоб ЦЬОГО не трапилось?..
Окрим , звичайно, постів у соцмережах

    213.04.18, 20:45Відповідь на 1 від Хозяин- С

    По можливості оминаю державне. Наприклад, як сьогодні сходив до приватних лікарів. І поважаю чужу власність і прошу це робити інших.
    Працюю на велику американську компанію...
    Тільки своїм прикладом і резульатами

    І звичайно лікбез і провокації в ціх самих інтернетах