хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Suddeutsche Zeitung. Чому в Україні вирішується доля Європи

  • 24.01.14, 11:53
 
версія зберегти як файл
відправити поштою
Инопресса

"За роки кризи європейці засвоїли, що їхня доля пов'язана з долею їхніх банків. Вони звикли, що саме від цифр залежать прикрощі та смуток їхнього континенту", - пише оглядач Sddeutsche Zeitung Даніель Бресслер. Але події в Києві ставлять ЄС перед некомфортним для нього фактом: майбутнє Європи визначають не тільки "червоні цифри", а й кров на українському снігу, йдеться в статті.

Європейці мусять усвідомити свою частку відповідальності за провал переговорів з Україною і допомогти їй - тим самим вони допоможуть "собі самим", адже "бунт" у Києві "зачіпає самі підвалини Євросоюзу", наполягає автор. Головний промах європейців полягає навіть не в тому, що їм не вдалося домовитися про звільнення колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а в тому, що вони "купилися на розіграну Януковичем дружелюбність стосовно Європи і недооцінили рішучість президента Росії Володимира Путіна зірвати підписання угоди".

"Це, втім, не означає, що головних винуватців страшного загострення ситуації слід шукати за межами України", - продовжує Бресслер. Винні насамперед "корумпований президент, який заради власної користі готовий звалити на країну будь-яку завгодно шкоду, при цьому не гребуючи жорстоким насильством", і "опозиція, яку об'єднує, очевидно, хіба тільки радикалізація".

"Якраз тому, що становище здається таким безнадійним, європейці зобов'язані спробувати використати всі можливі способи впливу", вважає коментатор. Він вважає за доцільне, щоб міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі виступили зі спільною заявою, в якій чітко позначили б свою позицію, причому треба зробити це "якомога швидше" і безпосередньо в Києві. Крім того, Бресслер закликає запровадити економічні санкції проти "Януковича і його людей": у випадку з Україною ця тактика може виявитися більш результативною, ніж у випадку з Бєларуссю, адже Янукович, по-перше, не так сильно вкорінився при владі, як Олександр Лукашенко, а по-друге, олігархи, які його підтримують, "перш ніж схвалити будь-яке рішення, дивляться на цінник".

"У київській кризі Євросоюзу не знайти простих рішень, - підсумовує автор, - але, якщо він не хоче остаточно поховати свою репутацію, йому не можна ні кидати українців напризволяще, ні віддавати їх на милість Росії".

Переклад InoPressa

Хоч мене і критикували, що я виставляю доступну інфу з ітернету, але я просто акцентую на тому, що мені здається важливим. Крім того, можливо, що не всі і не все встигають побачити в стрічці.

Тимчасом, як себе поводить Меркель? Заграє з Путіним? Очевидна криза в Євросоюзі - це автор правильно відмітив. І безсумнівно, саме поведінку Меркель і має на увазі.

9

Коментарі

124.01.14, 12:07

Сподівання на допомогу Європи і безпосередньо Меркель - наївно. Вони перш за все піклуються про свої вигоди.

    Гість: lyo Dnepr

    224.01.14, 12:24

    Я думаю, что Европа сменила тактику и отказалась от афиширования своих действий в отношении гражданского конфликта вУкраине

      324.01.14, 13:05

      Пованивающий Запад давно забил на Украину (еще в 33 году прошлого столетия). И ничего не изменилось в сознании сытых, но недалеких европейцев. Одна самодовольная Меркель чего стоит - "рановато вводить санкции против Януковича и его соратников..." Говорят, деньги не пахнут. Так и есть, газпромовские деньги еще Шредер кушал с руки Путина. И оно ему не воняло. Почему Меркель будет гнушаться?

        424.01.14, 14:43Відповідь на 3 від Amiran

        Мало того, почитайте что я там выслала, Меркель за кулисами, по слухам, делит с Путиным Украину.

          524.01.14, 14:44Відповідь на 2 від Гість: lyo Dnepr

          Я думаю, что Европа сменила тактику и отказалась от афиширования своих действий в отношении гражданского конфликта вУкраинеКам 3

            624.01.14, 17:57Відповідь на 4 від ab absurdo

            Мало того, почитайте что я там выслала, Меркель за кулисами, по слухам, делит с Путиным Украину.Трудно поверить, но нет ничего невозможного. Хотя, думаю, Путину и Меркель не обломится. Власть сделала все, чтобы довести протесты до края.
            Хорошая статья, спсб.

              724.01.14, 18:26Відповідь на 6 від Танк_

              Мало того, почитайте что я там выслала, Меркель за кулисами, по слухам, делит с Путиным Украину.Трудно поверить, но нет ничего невозможного. Хотя, думаю, Путину и Меркель не обломится. Власть сделала все, чтобы довести протесты до края.

              Хорошая статья, спсб.
              Та нема за шо. Не я же писала

                826.01.14, 13:59Відповідь на 4 від ab absurdo

                Мало того, почитайте что я там выслала, Меркель за кулисами, по слухам, делит с Путиным Украину.Это очевидно. Однако, не они тут решатели. Есть еще народ, хоть пока и не сформировавший нацию.

                  926.01.14, 17:16Відповідь на 8 від Amiran

                  Мало того, почитайте что я там выслала, Меркель за кулисами, по слухам, делит с Путиным Украину.Это очевидно. Однако, не они тут решатели. Есть еще народ, хоть пока и не сформировавший нацию.Мы в процессе