хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

«Знахідки археологів викрили історію, складену ними про власне п

  • 25.06.11, 11:37

 «Сенсаційна знахідка російських археологів. У Посадському районі Івановської області під час розкопок вчені виявили фінський могильник, який датують приблизно 4 століттям. Всередині бронзові речі і останки. Тепер вченим, можливо, доведеться переписувати історію виникнення староруської культури».

 

 Таких паралелей вітчизняна археологія не пам'ятає. 13 фінських поховань, поряд староруські намиста. Вчені пояснюють: ці фінни жили тут в четвертому столітті, а вже в десятому поряд з могильником стояли хати жителів Ростово-Суздальскої землі. Місце називається «Суздальське опілля». І досі вважалося, що першими землеробами на межі Володимирської й Івановської областей були міфічні слов'яни.

 

 «Саме фінни були піонерами землеробства на цій території, — пояснює Микола Макаров. — Крім того, вони були хорошими ювелірами і багато прикрас прийшли до нас з фінської культури». По суті, археологічні розкопки, тут в «суздальскому опіллі — це така спроба знайти місце виникнення нашої культури.

 

 «У дев'ятому — дванадцятому століттях тут відбувалася грандіозна історична робота. На території у 120 кілометрів від Покрову на Нерлі до Переславля стародавні слов'яни почали рубати ліс, обробляти поля і головне — почали будувати міста: Володимир. Суздаль. Це було нове суспільство, що склало серйозну конкуренцію Київській Русі, і поклало початок Московській державі».

 

 Так закінчують сюжет журналісти Вєстєй. Але все більше і більше фактів говорить за те, що саме фінно-угорські автохтони цих територій, а зовсім не міфічні слов'янські переселенці, були будівничими Ростово-Суздальскої землі, а пізніше й Московської держави.

 

 

 

Джерело: http://www.kavkazcenter.com/ukr/content/2011/06/24/19434.shtml

0

Коментарі

125.06.11, 12:54

История - самая благодатная почва для всякого рода мифов, сенсаций и перекосов.
Причем разрушение одного расхожего мнения служит для укоренения другого.
Как в этом случае.

    225.06.11, 12:57

    И что? Какая разница, кто построил там первую избу? Сейчас там города. В них живут люди. И говорят они по русски, а не по фински.