Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Як серце олімпійця

  • 04.04.11, 12:11
має працювати техніка 114-ї бригади тактичної авіації

   Сьогодні військовослужбовці 114-ї бригади тактичної авіації розпочали роботу з переведення своєї бойової техніки на весняно-літній сезон експлуатації.

-         За кілька тижнів особовий склад мого підрозділу здійснить весь комплекс робіт на більш ніж 200 одиницях автомобільної та спеціальної техніки, - розповів командир батальйону аеродромно-технічного забезпечення підполковник Олександр Мосорюк.  – Першочергово всі роботи будуть проведені на тих машинах, що забезпечують польоти винищувачів та повсякденну діяльність аеродрому.

До робіт з переведення техніки у військовому підрозділі підготувались сумлінно і відповідально. Адже кожна машина має щонайменше 30 вузлів та агрегатів, в яких потрібно чи замінити мастило, чи провести регулювання, чи просто подивитись до якісного стану. Тому заздалегідь тут провели інструкторсько-методичні заняття з усіма водіями та техніками, підготували карти проведення робіт на кожну машину відповідно до її класифікації. Потрібно зауважити, що на озброєнні в авіаторів стоять машини різних марок: від легкових – до потужних МАЗів і Уралів.

Та головною проблемою є не наявність відповідних мастил та запасних частин, а кваліфікація військовослужбовця. За один рік чи девять місяців просто неможливо підготувати висококласного водія або техніка. Тому командування бригади дуже сумлінно ставиться до відбору всього технічного персоналу частини. Щоб потрапити на службу у батальйон технічного забезпечення, потрібно пройти своєрідний кастинг на всіх рівнях від командира бригади до командира взводу. І кожен з них може накласти своє «вето» на присутність тієї чи іншої людини в підрозділі. Адже тут розуміють, що саме від них залежить безпека польотів, і непрофесійність чи байдужість одного може спричинити катастрофу.

-         Так сталося, що під час цього переведення техніки у мене з майже тридцяти осіб міняється половина солдатів строкової служби, - розповів командир електро-газового взводу лейтенант Валерій Косьян. -  На їхнє місце зараз претендують рядові військової служби за контрактом. За документами всі ці хлопці нібито нам підходять. Мають відповідні навички з водіння та обслуговування багатовантажних автомобілів. Але цей перевід техніки стане для них своєрідним тестом, який покаже, хто і що може на практиці. І відповідно до результатів роботи буде вирішено питання про їхнє подальше перебування в підрозділі.

  Однак є в частині люди, прощатись з якими тут не дуже б і хотіли. Один з них – командир відділення технічного взводу старший солдат строкової служби Євген Бойков. Це його третє і останнє сезонне переведення ввіреного йому рік тому автомобіля «Урал 4329» -«АПА». За словами офіцерів, цей солдат за рік служби власними руками і без стороннього втручання зумів відремонтувати свою машину та значно покращити всі її показники. Зараз його автомобіль проводить пуски літаків під час проведення всіх польотів 114-ї бригади тактичної авіації.

-         До служби в армії я два роки працював у своєму рідному Мелітополі на станції технічного обслуговування «Південна», - розповів військовослужбовець Євген Бойков. – Тому коли настав час  призиватись, я довго не вагався, де маю служити. В цій бригаді мені дуже сподобалось. І ставлення до людей, і справжня бойова робота. Крім того, тут я набув нового для себе досвіду. Опанував ремонт кількох марок автомобілів, тому думаю, що на попереднє місце роботи мене візьмуть з задоволенням.

   Втім, звільнятись зі служби старший солдат строкової служби Євген Бойков вирішив лише після того, як закінчить всі роботи на своїй машині і передасть її достойному наступнику.

 Виконати всі роботи з сезонного обслуговування техніки військовослужбовці батальйону аеродромно-технічного забезпечення планують без зривів і відповідно до встановлено графіку. Незабаром 114-та бригада тактичної авіації має заступати на бойове чергування з охорони повітряного простору держави. Тому техніка тут має працювати чітко, як серце олімпійця.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

3

Коментарі

14.04.11, 20:22

Весняне причепурювання пір"я не минуло навіть військову техніку)))