Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

98 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Духовність як частина військової історії України

  • 18.05.16, 10:49

Духовність як частина військової історії України

         Незабаром у Національному музеї історії України у Другій Світовій Війні з’явиться окрема експозиція, що розповідає про діяльність військових капеланів в зоні АТО. І перші експонати для неї передав працівникам музею військовий капелан отець Тарас Коцюба.

-         Як правило, духовенство не практикує передачі речей до музейних установ, - розповів отець Тарас. – Та коли мої духовні керівники взнали, який музей звернувся з пропозицією увіковічнити історію військового капеланства, то відповідь була однозначна – передати.

Загалом, до музею було передано ікону, та набір священнослужителя з якими отець Тарас проводив обряди в зоні бойових дій. А також Державний Прапор України. так сталось, що під час одного з відряджень отця до військового підрозділу, там не було каплиці. Нашвидкуруч бійці, з зарядних ящиків організували вівтар, який священик і накрив цим прапором.  З того часу, всі обряди в зоні АТО відбувались саме з цим символом державності України. також в музеї буде зберігатись і військовий однострій священнослужителя.

-         Наш музей надзвичайно вдячний за такий дар,- розповіла старший науковий співробітник Тетяна Стріхарська. – Ми живемо  в ногу з часом і розповідаємо нашим, хто до нас приходить, про хоч і нелегку, але героїчну долю нашої держави. І перша велика експозиція, яка зустрічає всіх відвідувачів, розповідає про героїчну боротьбу наших воїнів в зоні АТО.

Крім цього, працівники музею виступили з ініціативою відкрити ще  і експозицію присвячену військовим журналістам, які проявили себе під час подій на Донбасі. Наразі триває збір необхідного для цього матеріалу.

Тарас Грень.

4

Коментарі

Гість: сонный

118.05.16, 12:50