хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

“Дякую Тобі!” — Дрогобиччина вшанувала воїнів АТО

  • 14.03.16, 23:16


Дякую Тобі!” — Дрогобиччина вшанувала воїнів АТО


Вся щирість і теплота українського народу до своїх захисників була відчутна в грандіозному святі “Дякую Тобі!”, яке організували для бійців, що повернулись з АТО, активісти та мешканці міста Дрогобич, що на Львівщині. Концерт — подарунок захисникам України — відбувся за участі Дрогобицького державного музичного училища ім. Василя Барвінського, лідера гурту “Мері” Віктора Винника, артистів “Музичного батальйону” та дитячих художніх колективів району.

Основними організаторами дійства стали активісти місцевого волонтерського руху “Дрогобиччина SOS допомога армії”.

На Дрогобиччині спочатку було багато розрізнених волонтерських рухів, які працювали окремо, — зазначив Микола Походжай координатор волонтерського руху. — Але виникла ідея створити координаційний майданчик щоб їх об’єднати. Першості нам було не потрібно, а потрібно було скоординувати наші дії, щоб ми могли ефективніше надавати допомогу, щоб кожен не робив одночасно подібну роботу. Багато волонтерів на це погодилися, часто збиралися на спільні наради. Ось так і було створено цей координаційний майданчик “Дрогобиччина SOS допомога армії”. Завдяки нашій спільній роботі з середини червня 2014 року ми вже відправили з Дрогобиччини в зону проведення АТО більше 400 тонн вантажу, 57 автомобілів. Зокрема, звідси ми відправили на схід близько 10 тонн вареників, які наліпили діти та дорослі. Якщо їх перерахувати на кількісні показники, то виходить близько 200 тисяч штук. Кожному варенику, люди які їх ліпили, передавали тепло душу. І коли ми приїжджали до наших бійців на передову, або спілкувалися із ними телефоном, то, напевно, найбільше згадувалися ці вареники, — розповів він.

При вході до Народного Дому міста гостей зустрічали дві бойові машини, БРДМ та розстріляна російськими бандформуваннями в зоні АТО військова санітарка. І дорослі і діти підходили та роздивлялись цю техніку. А військові щедро ділились зі всіма розповідями про те, як воювати “там” за допомогою таких бойових машин. Далі, в фойє Народного Дому запрошених вітали триметрові українці і україночки в національних костюмах. Секрет такого зросту простий — вихованці Дрогобицької акробатичної школи стояли на ходулях, і зазивали всіх грою на справжніх карпатських трембітах. А ще організатори свята зробили величезну фотовиставку, яка розповідала про подвиги громадян України на сході нашої держави.

Ми використали фотографії, які нам дали дрогобиччани, що воювали в зоні АТО, — розповів військовий капелан отець Тарас. — А також ми звернулись по допомогу до наших бойових побратимів — військових журналістів. Разом ми змогли зробити от таку наочну розповідь про те, хто і як захищає нашу Батьківщину.

Також в фойє всіх військових пригощали чаєм, кавою та різноманітними смаколиками, які приготували вихованці Дрогобицького вищого професійного училища №19.


У нашому професійному училищі, зокрема, учні здобувають фах кухаря-кондитера, — сказала старший майстер ВПУ №19 Оксана Олеярниик. — І коли почалися події на сході України учні, викладачі та майстри училища готували різні кулінарні вироби: пекли смаколики, ліпили вареники, готували тушену капусту, сушили буряки, робили борщові заправки та багато іншого, що можна було передати для воїнів АТО. Ми хочемо допомогти і знаємо, що на той час коли все почалось, держава не могла всім забезпечити армію, тому ми постійно надавали посильну допомогу воїнам АТО. Ми хочемо, щоб в Україні був мир та спокій.

Дійство розпочалося авторською піснею військовослужбовця 80 окремої аеромобільної бригади Богдана, який написав її перебуваючи у зоні конфлікту. Слова його пісні торкнулися кожного присутнього у великому залі Народного Дому. Далі із вітальним словом та Божою молитвою звернувся до громади Єпископ Самбірсько-Дрогобицької Єпархії Преосвященний Владика Ярослав Приріз.

Упродовж наступних кількох годин на сцені виступали великі та маленькі артисти. Кожний номер зігрівав своїм душевним теплом присутніх учасників боїв за незалежність України. Особливо зворушливим моментом концерту стало вручення листівок з малюнками та букетів квітів присутнім учасникам АТО. На сцену вийшли маленькі школярі і рушили прямо в зал до шанованих захисників України, щоб їх привітати.

Після завершення концерту — подяки воїнам АТО від Дрогобиччини їх запросили на звану вечерю скуштувати традиційні козацькі страви: куліш та бограч. Біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці у місті Трускавці, де настоятелем отець Володимир Боднарчук за сприяння активістів-волонтерів Тараса Лужецького та Романа Мисишина було розгорнуто похідний намет та імпровізовану сцену. Гостей зустрічала патріотичними піснями співачка Леся Горова та інші виконавці, зокрема учасники АТО.

  • Дуже приємно, що мене та моїх побратимів сьогодні запросили на це дійство вшанування учасників АТО і загалом військових Дрогобиччини, — поділився своїми враженнями заступник командира механізованого батальйону 30 окремої механізованої бригади по роботі з особовим складом майор Сергій Майдюк. — Дійсно молодці, гарно все зробили, гарний концерт, дуже подобається і хлопцям подобається, які приїхали разом зі мною. Підтримка вона завжди потрібна, якщо б не було підтримки простих людей, я вважаю, що в нас би нічого не вийшло у протистоянні агресії. Особливо нас надихає підтримка українських дітей. Я розповім такий випадок, який вже, можна сказати, став армійською легендою і вже широко переповідається. В одному з наших підрозділів підірвалася БМП і механік-водій побіг до неї, коли вона вже горіла, він не за речами побіг, він витягнув з палаючої бойової машини пакунок із дитячими малюнками. Ми його питаємо: “Куди ж ти біжиш? Зараз вже боєкомплект здетонує!” А він відповідає: “Це дитячі малюнки, це святе! Їх малювали діти для нас! Все решта — мотлох, а це Святе!”


Підполковник Вадим БАКАЙ,

підполковник Тарас ГРЕНЬ,

Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).





8

Коментарі

Гість: сонный

115.03.16, 06:23

    215.03.16, 06:52