хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Перші прикарпатці пішли служити!

  • 11.04.13, 11:27


На першу відпраку до війська юнаків проводжали цілими родинами

 В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті в рамках призовної кампанії «Весна-2013»  відбулась перша відправка призовників до війська. Понад сім десятків юнаків вирушили служити до Києва, Запоріжжя та Сімферополя.

-         Загалом за час призовної кампанії наш військовий комісаріат скерує до лав Збройних Сил України та інших силових структур майже чотири сотні призовників, - наголосив заступник військового комісара Івано-Франківського військового комісаріату підполковник Любомир Демчук. – Прикарпатські новобранці служитимуть по всій території України: і в Криму, і на сході, і у центральній частині. Також вони скеровуватимуться до всіх родів та видів Збройних Сил – як до флоту, так і до авіації та сухопутних військ. А 15 призовників представлятимуть наш регіон у так званому «Президентському» полку.

За виконання плану призову у військкоматі не хвилюються, адже на цей призов викликається понад 12 тисяч юнаків. І не важко підрахувати, що конкурс на одне місце в армійських лавах складає понад 30 (!) осіб. Крім того, за словами підполковника Любомира Демчука, останнім часом бажаючих служити значно побільшало, адже юнаки бачать в строковій військовій службі перспективний старт власної кар’єри. Це дозволяє відбирати до війська лише кращих як за здоров’ям, так і за психологічними показниками.

Кожен призовник, ще до того, як потрапить у військову частину, проходить низку медичних комісій та психологічних обстежень. Завершальною фазою є обласна призовна комісія. Тут хлопців остаточно перевіряють досвідчені лікарі та психологи і лише після цього вони потрапляють до тих чи інших частин. Особлива увага приділяється безпеці та забезпеченню хлопців усім необхідним для переїзду. Для тих, хто чекатиме тривалий час на поїзд, облаштовані місця для відпочинку. А ті, хто проведуть у дорозі тривалий час, забезпечуються сучасним сухим пайком українського зразка.

-         Я дуже хотів, щоб мій син пішов служити, - розповів батько призовника Іван Зварич. – Мій син сам сказав, що без армійського гарту не уявляє себе. Отже проблем з питанням йти, чи тікати в нас не було. І я пишаюсь своїм сином. Він патріот своєї держави і доводить це не словами, а своїм життям і ділом.

-         У нас дуже велика родина, тому проводжати до служби мого сина Василя приїхало з Космача аж два автобуси рідних та близьких, - поділилась мати призовника Світлана Недобійців. – Звичайно, як кожна мама, я хвилююсь за свою дитину. Але разом з тим не розумію, як чоловік може навчитись бути головою в родині, якщо починаючи з молодих років, ним постійно опікуються батьки. Армія для хлопця – це перший іспит на спроможність бути чоловіком та відповідати не лише за себе, але й за тих, хто поруч.

 Загалом призовна кампанія продовжиться до кінця травня. Працівники військкомату сподіваються, що за її підсумками Івано-Франківська область буде традиційно однією з кращих в Україні.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

4

Коментарі

Гість: portugal

111.04.13, 11:37

Будем спать спокойно.Есть кому Родину защищать.

    Гість: came

    211.04.13, 11:40

    бедные животные... столько времени потратить впустую, терпеть лишение нормальных условий жизни и отдыха, питаться помоями, и ради чего???

      Гість: portugal

      311.04.13, 11:44Відповідь на 2 від Гість: came

      бедные животные... столько времени потратить впустую, терпеть лишение нормальных условий жизни и отдыха, питаться помоями, и ради чего???Это да.Нет порядка нигде.А ведь служба в армии,это почётная обязанность.Жаль,но не в этой чудо стране,где правителям плевать на люд простой.

        анонім

        411.04.13, 11:48Відповідь на 2 від Гість: came

        бедные животные... столько времени потратить впустую, терпеть лишение нормальных условий жизни и отдыха, питаться помоями, и ради чего???ну не помоями уже давно...тем более в большинстве частях уже гражданские повара...

          Гість: came

          511.04.13, 11:50Відповідь на 4 від анонім

          бедные животные... столько времени потратить впустую, терпеть лишение нормальных условий жизни и отдыха, питаться помоями, и ради чего???ну не помоями уже давно...тем более в большинстве частях уже гражданские повара...сорри, но по сравнению с нормальной пищей приготовленной дома любая цивильная столовка поиои, а армейская и подавно! .

            Гість: came

            611.04.13, 11:52Відповідь на 3 від Гість: portugal

            бедные животные... столько времени потратить впустую, терпеть лишение нормальных условий жизни и отдыха, питаться помоями, и ради чего???Это да.Нет порядка нигде.А ведь служба в армии,это почётная обязанность.Жаль,но не в этой чудо стране,где правителям плевать на люд простой.Вы сами все сказали, было бы отношение к людям нормальное, и служить, и налоги платить было бы не западло, а при такой ситуации как сейчас- пошли они все накуй с обязанностями, никто никому ничего не должен.

              Гість: Дед Кондратий

              711.04.13, 11:52

              Ну всьо,Ахврыка можыть спать спакойно.

                анонім

                811.04.13, 11:52Відповідь на 5 від Гість: came

                бедные животные... столько времени потратить впустую, терпеть лишение нормальных условий жизни и отдыха, питаться помоями, и ради чего???ну не помоями уже давно...тем более в большинстве частях уже гражданские повара...сорри, но по сравнению с нормальной пищей приготовленной дома любая цивильная столовка поиои, а армейская и подавно! .та ладно, я ел недавно , и не раз до этого -в солдатской столовке и жив. а армия на то и армия, чтобы мужчина был готов к тяжестям и лишениям воинской службы, если что..)

                  Гість: came

                  911.04.13, 11:58Відповідь на 8 від анонім

                  если честно, то некоторым гражданам украины даже желательно сходить в такие места(с наши ми то тенденциями развития молодежи), но большинству это или ничего не даст или станет хуже... но по поводу пищи прости, не соглашусь. иногда перекинуться можно, ничего не станет. Попробуй постоянно кушать в общественной столовке-желудок в конце концов скажет спасибо

                    1011.04.13, 12:55

                    НАРОД! я зрозумів... напишу матеріал про те як годують зараз в їдальні.