хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Чи потрібна Богу десятина.

  • 29.02.12, 21:55
Якось в дев’яностих роках,  запросив мене мій знайомий на одну Божу проповідь, до кінотеатру Флоренція,  що на Троєщині.  Я сів біля виходу,  щоб коли почнуть сильно заливати своєчасно дременути звідти. Проповідь читав якийсь Пастор іноземець, який прибув туди зі своєю дружиною. Він біля 30 хвилин розповідав про людську душу, про життя після смерті. Потім інтурист розповів цікаву історію.

Я со своей женой был очень бедный человек, я спросил в своей жины, почему мы нищее Катрин? Она пожала плечами и сказала мне, потому что мы не платим десятину Богу. И она открыла мне Библию на книге пророка Малахия 2: 8-10  Можно  ли человеку обкрадывать Бога? А вы  обкрадывайте  меня.  Скажете : чем  мы обкрадываем  тебя ? десятиной  и приношениями.   Я взял все деньги которые были у меня и отнес их в церьков. И Бог меня благословил, я стал очень богатый человек, Вот братья и сестры я сегодня заплачу свою десятину Богу. Пастор демонстративно відкрив свою сумку дістав чорний пакет для сміття і туди положив сто доларову купюру, і на завершення сказав -Вот и вы братья ложите свои десятины .




Цей пакет пішов по рядам кінотеатру, люди туди клали гроші. Потім пакет повернувся назад до Пастора – інтуриста.  Він його поклав в свою сумку і пішов до виходу кінотеатру. В самому кінотеатрі залунала музика люди почали щось кричати і танцювати. Я вийшов на вулицю пастор якраз сідав до свого автомобіля, і мабуть думав як Бог мене сьогодні благословив.

Сьогодні вже не так відкрито збирають гроші для Бога. Збір десятин набрав більш офіційний вигляд. Вам дають папірець в якому написано ваше прізвище та ім’я, можливо папірець пустий, ви самі повинні своє ім'я написати.  Цей  папірець кладуть до конверту який вручають вам.  Ваше завдання християнина покласти  туди десяту частину від всього що ви отримали за місяць. Якщо ви продали будинок за 100,000  доларів,  ви повинні відати Богові 10, 000.  Якщо ви отримали зарплату 4000 гривень ви повинні Богу  дати 400 гривень.

Дуже дивна така діяльність церков  і відверто скажу мені нагадує аферистів які не хочуть працювати, а живуть за чужий рахунок. Тема цікава тому її будемо досліджувати

  Дійсно в п’яти книгах Мойсея пишеться про такий податок як десятина. П’ять книг Мойсея це не просто релігійні книги. Це одна з давніх  конституцій,  і  розповідають нам про державний устрій давньої держави Ізраїль.  В цих книгах записані також закони,  тих законів там біля 700. Серед них є і податковий закон про десятину. Книзі Левит 27:30-34 написано про десятину , а у 34 вірші написано хто її повинен  платити - Оце заповіді, що Господь наказав Мойсеєві для Ізраїлевих синів на Сінайській горі..  
 

 Для чого  ця десятина платилась?  Як ми знаємо  Ізраїль був розбитий на коліна , і коліно Левії не утримало  спадок на землю та майно.   Книга Числа 18:20,21 - І сказав Господь до Аарона: У їхньому Краю ти не будеш мати власності, і не буде тобі частки між ними, Я частка твоя та власність твоя поміж Ізраїлевими синами!  А Левієвим синам Я дав ось кожну десятину в Ізраїлі на спадщину, взамін за їхню службу, бо вони виконують службу скинії заповіту.
(Числа 18:20,21)


 В мене виникає просте питання, чи потрібно християнину  виконувати цей закон ?  Переглядаючи закон ми бачимо, що закон про десятину є частиною Мойсеєвого Закону, а християнин не під законом, він вільний від законна.  Чому тоді християнина  примушують  виконувати Мойсеєв Закон ?   Релігійні шахраї добре знають, що ви вільні від цього закону, та примушують людей його виконувати.  

Ісус навіть показав приклад, як потрібно вести фінансування церкви, і всі добре пам’ятають цей приклад. Одна жінка  поклала від всього серця пару копійок у Єрусалимському Храмі  і Ісус похвалив її,  що вона дала більше всіх.  Чому ця жінка дала більше всіх, тому що вона дала добровільно,  вона не платила десятину, вона дала просто так, від серця. Подібний принцип збору коштів  існував і в перших християн, вони добровільно складалися грошима для християнських справ.  Наприклад збирали гроші для збіднілих  і голодних Євреїв, тільки вони десятин не збирали, ап. Павло сказав, щоб робили так   – Нехай дає кожний, як дозволяє серце, не з жалю  чи примусу:  Бог любить того хто дає радо.      


 Всі це чудово розуміють , що непотрібно збирати  десятину,  тому що християнин не під закон ,  якщо ці лідири церков  вважають,  що вони під законом тоді  хай  обріжуться і  жертви приносять.  Та навіть якщо вони зробили собі обрізання, а ми християни стали євреями,  ми не повинні їм платити гроші.  Тому що вони не з коліна Левія,  ці аферисти не мають документів,  які підтвердили що вони  з коліна Левія, ці документи були спалені римлянами в 70 році нашої ери.

  Ці шахраї які дурять, людей, і виманюють гроші розповідають,  що вони мають особливий статус, що вони багато працюють в церкві, тому вони і отримують гроші.
 Апостол Павло теж вирішував важливі справи, та він працював  і жив за свій рахунок.  Діяннях  18:3-4  розповідається – А що  він був  того  самого ремесла, то перебував у них  і працював , бо ремесло їхнє було намети виробляти . Що суботи  він вів бесіди в синагозі й переконував юдеїв та греків.
Релігійні аферисти , не бажають брати приклад з апостола Павла,  вони не хочуть працювати. Вони хочуть добре жити за чужий рахунок і бути міліонерами.  Навіть Пастор африканець, який тут проповідує брехню,  він став міліонером.  Прості громадяни не розуміють що Богові гроші непотрібні, і грошима Богові вгодити не можна.  Вгодити Богові можна своєю особистою поведінкою, а психологічний хабар не відкупить вас від гріха.


 Також мене дивує поділ деяких церков на  священиків і мирян.  Священиками чомусь вважають людей які читають проповіді.    Апостол Петро вважав по іншому. 1 Петра 2:7-9 - Отож бо, для вас, хто вірує, Він коштовність, а для тих, хто не вірує камінь, що його занедбали були будівничі, той наріжним став каменем,  і камінь спотикання, і скеля спокуси, і об нього вони спотикаються, не вірячи слову, на що й призначені були.  Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власності Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого…
(1 Петра 2:7-9)

Якщо ми всі християни є народом священиків,  то чому ми повинні платити гроші за  нашу спільну справу подібним людям до нас ?  Може  краще хай Пастори платять гроші за нашу роботу нам!  

 Ісус сказав «Ви даром  дістали даром давайте» , тільки чомусь ніхто з цих релігійних шахраїв даром давати знання не хоче,  вони хочуть їздити на лімузинах , жити в шикарних будинках,  вбиратися  в дороге вбрання, і це все за ваш рахунок.  Про таких Пастухів  ап Петро попередив  нас . 2 Петра 2:1-3   - А між людом були й неправдиві пророки, як і будуть між вас учителі неправдиві, що впровадять згубні єресі, відречуться від Владики, що викупив їх, і стягнуть на себе самі скору погибіль.  І багато-хто підуть за пожадливістю їхньою, а через них дорога правдива зневажиться.  І в зажерливості вони будуть ловити вас словами облесними. Суд на них віддавна не бариться, а їхня загибіль не дрімає!
(2 Петра 2:1-3)



Ці пастухи відреклись від  правдивого Бога, вони відреклись і від  Ісуса Христа.  Ці аферисти  вірять своєму богові «Триголовому богу Мамоні». Апостол  Павло наказав своїм учням  Іменем Христа, таких ледарів цуратися,  тому що такі ледарі є «Брехуни».  2 до Солунян 3:6-8   -А ми вам наказуємо, браття, Ім'ям Господа Ісуса Христа, щоб ви цуралися кожного брата, що живе по-ледачому, а не за переданням, яке прийняли ви від нас.  Самі бо ви знаєте, як належить наслідувати нас. Бо ми поміж вами не сидні справляли,  і хліба не їли ні в кого даремно, але в перевтомі й напруженні день і ніч працювали, щоб не бути нікому із вас тягарем…
(2 до Солунян 3:6-8)

Дуже тяжко людині визнати себе обдуреною і обкраденою. Ми люди навіть після того, що прочитали тут,  будемо ходити до таких ледарів на проповіді,  навіть  будемо платити десятину.  Дуже тяжко змінити свої погляди віруючій людині, навіть тоді коли її носом тикають і показують, що її обкрадають і навчають брехні. Апостол Павло був іншою людиною чим ми.  Коли він мав ім'я Савл, був відомим фарисеєм, та  познайомився з Ісусом Христом,  він знайшов сили вийти з цієї фарисейської секти, він відмовився від своїх посад  і присвятив себе служінню Ісусу Христу і служив йому даром, заробляючи собі на життя своїми руками.
6

Коментарі

Гість: Ром@н_Сергеич

129.02.12, 22:12

    229.02.12, 22:17

    1. Ты никому и ничего не должен.
    2. Аферисту воздаётся аферистово.
    3. Десятина работает.

      Гість: _Андрей

      329.02.12, 22:20

      Десятина не нужна не Богу,не священникам.Она нужна тебе,чтобы(и далее цитата) Мал.3:10 Принесите все
      десятины в дом хранилища, чтобы
      в доме Моем была пища, и хотя в
      этом испытайте Меня, говорит
      Господь Саваоф: не открою ли Я
      для вас отверстий небесных и не
      изолью ли на вас благословения до
      избытка?

        Гість: _Андрей

        429.02.12, 22:20Відповідь на 2 від UA2

        1. Ты никому и ничего не должен.
        2. Аферисту воздаётся аферистово.
        3. Десятина работает.

          529.02.12, 22:21Відповідь на 3 від Гість: _Андрей

          Десятина не нужна не Богу,не священникам.Она нужна тебе,чтобы(и далее цитата) Мал.3:10 Принесите все
          десятины в дом хранилища, чтобы
          в доме Моем была пища, и хотя в
          этом испытайте Меня, говорит
          Господь Саваоф: не открою ли Я
          для вас отверстий небесных и не
          изолью ли на вас благословения до
          избытка?

            Гість: шЭш

            629.02.12, 22:21

            это у Бога нада спрасить

              729.02.12, 22:23

              кручу верчу -запутать хочу

                829.02.12, 22:48

                блин, абра-кадабра как-то получается

                  92.03.12, 14:35Відповідь на 3 від Гість: _Андрей

                  Десятина не нужна не Богу,не священникам.Она нужна тебе,чтобы(и далее цитата) Мал.3:10 Принесите все
                  десятины в дом хранилища, чтобы
                  в доме Моем была пища, и хотя в
                  этом испытайте Меня, говорит
                  Господь Саваоф: не открою ли Я
                  для вас отверстий небесных и не
                  изолью ли на вас благословения до
                  избытка?
                  Дякую вам за коментар. Та маю питання, якщо десятина це для духовного хліба, і цей хліб вже люди проплатили, то чому він коштує гроші ? Чому такі члени церков продають, авдіо диски, книги, і отримують зарплатню за свою роботу, також і Пастора отримує зарплатню ?