хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Правда про Ад

  • 29.02.12, 21:31
Ми з дитинства чуємо розповіді про «Ад» чи по нашому «Могила» а по єврейському «Шеол» в індуїзмі «Пекло».  Ми чомусь думаємо, що десь є місце де Бог катує  душі людей, чи катують ці душі людей чорти з рогачами. Та ця наука про Ад  не Біблійна,  хоча в Біблії зустрічається слово Ад чи Шеол.  Щоб ми знали правду, нам потрібно розглянути основні доктрина на яких базується вчення про Ад в якому катують померлих. Це вчення не має Біблійної основи, тому коли спілкуєшся з людьми які вірять в Пекло, на прохання показати де в Біблії написано про це місце катування, вони скажуть, там так прямо не написано. Там не написано, тому що це не Біблійне вчення,  Ад це Грецьке слово Аїд, яке належить Грецькій культурі і ніякого відношення до Біблії, та Євреїв немає.

Царство мертвих
Аїдом також називали царство мертвих, що, за уявленнями давніх греків, містилося десь на краю світу або під землею; в інших міфах Аїд розташований за річкою Океаном, як місце життя тіней померлих. Аїд, де перебувають тіні, Гомер відрізняє від Тартару — місця ув'язнення титанів. Згодом Аїд став уявлятися місцем, де нібито душі померлих караються за гріхи, вчинені на землі.

За віруваннями греків, входи в Аїд були розташовані біля озера Аверно (в Італії), біля Тенарського мису (в Лаконії), в Пілосі (на заході Пелопоннесу) та в інших місцях. До воріт Аїда тіні померлих приводить провідник душ — Гермес. Через річку Стікс, яка відмежовує царство тіней, померлих перевозить Харон. При вході стоїть триголовий пес Кербер, який усіх пропускає в Аїд, але звідти не випускає нікого. Тіні померлих стають перед судилищем, у якому беруть участь Еак, Мінос, Радамант і Тріптолем. В Аїді тече річка Лета, ковток води з якої змушує забути про земне життя. Володарі підземного царства Аїд (Плутон) і Персефона. Ті, що образили богів, приречені в Аїді на довічні муки (Данаїди, Сісіф, Тантал (міф)). В Аїді багато страховищ і демонів. Там можна зустріти Гекату, ериній, горгон, гарпій, химеру, єхидну, гідру, Емпусу. Мало хто із смертних міг повернутися з підземного царства. Еней і Одіссей зійшли в Аїд, щоб побачитися з близькими. Розповіді про зішестя смертних у підземне царство були поширені в середньовіччі («Божественна комедія» Данте). Уявлення стародавніх народів про Аїд (у римлян Орк) частково були прийняті християнством. Відомий вислів Данте: «Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate» — «Облиште всяку надію ті, хто входить сюди».

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%97%D0%B4

В давні часи еллінська культура мала дуже великий вплив на сусідні країни, дуже сильно була поширене грецьке письмо і димонувало над письмом інших народів. Тому було з чотирьох Євангелій тільки одна написана на івриті, це Євангелія від Матвія.  Всі інші Євангелії і послання Апостолів  були написані на грецькій мові, крім послання до Євреїв.  

Якщо писалася книга Діяння на івриті то в такому слові як «Ад» стояло єврейське слово «Шеол», і цей вірш в Дії Апостолів 2:30,31  виглядав по іншому - А бувши ж пророком, та відаючи, що Бог клятвою клявся йому посадити на престолі його від плоду його стегон,  у передбаченні він говорив про Христове воскресіння, що не буде зоставлений в «шеолі», ані тіло Його не зазнає зотління.
(Дії Апостолів 2:30,31)    

Тому будемо досліджувати, що таке «Шеол», і що під ним розуміли фарисеї та саддукеї.


Иосиф Флавий

Иудейские древности

Книга восемнадцатая.  


3. Фарисеи ведут строгий образ жизни и отказываются от всяких удовольствий. Всему тому, что разум признает за благо, они следуют, считая разум лучшим охранителем во всех желаньях. Они выдаются своим почтительным отношением к людям престарелым и отнюдь не осмеливаются противоречить их предначертаниям. По их мнению, все совершающееся происходит под влиянием судьбы. Впрочем, они нисколько не отнимают у человека свободы его воли, но признают, что по предначертанию Божию происходит смешение Его желания с желанием человека, идти ли ему по пути добродетеля или злобы. Фарисеи верят в бессмертие души и что за гробом людей ожидает суд и награда за добродетель или возмездие за преступность при жизни; грешники подвергаются вечному заключению, а добродетельные люди имеют возможность вновь воскреснуть. Благодаря этому они имеют чрезвычайное влияние на народ, и все священнодействия, связанные с молитвами или принесением жертв, происходят только с их разрешения. Таким образом, отдельные общины засвидетельствовали их добродетель, так как все были убеждены, что фарисеи на деле и на словах стремятся лишь к наиболее высокому.


4. По учению саддукеев, души людей умирают вместе с телом; они не признают никаких других постановлений, кроме постановлений закона. Они считают даже похвальным выступать против учителей своей собственной философской школы. Это учение распространено среди немногих лиц, притом принадлежащих к особенно знатным родам. Впрочем, влияние их настолько ничтожно, что о нем и говорить не стоит. Когда они занимают правительственные должности, что случается, впрочем, редко и лишь по принуждению, то саддукеи примыкают к фарисеям, ибо иначе они не были бы терпимы простонародьем.

http://www.vehi.net/istoriya/israil/flavii/drevnosti/18.html

Читаючи про вчення цих двох релігійних сект давнини, ми бачимо чим вони відрізняються.  Фарисеї вірять,  що душа людини не зникає, а знаходиться в «шеолі».  В цьому «шеолі» знаходяться, як душа праведника так і душа нечестивого , тільки душа праведника  буде повернена  до життя з допомогою  воскресіння.   А душа нечестивого там залишаться.  

Саддукеї навпаки не вірили що людська душа може повернутися до життя, вони стверджували,  що як померла людина вона ніколи не воскресне. Тому вони і спровокували Ісуса Христа таким запитанням.  Від Луки 20:28-38 - та сказали: Учителю, Мойсей написав нам: Як умре кому брат, який має дружину, а помре бездітний, то нехай його брат візьме дружину, і відновить насіння для брата свого. Було ж сім братів. І перший, узявши дружину, бездітний умер. І другий узяв був ту дружину, та й той вмер бездітний.  І третій узяв був її, так само й усі семеро, і вони дітей не позоставили, та й повмирали.  А по всіх умерла й жінка.  А в воскресінні котрому із них вона дружиною буде? Бо семеро мали за дружину її.  Ісус же промовив у відповідь їм: Женяться й заміж виходять сини цього віку.  А ті, що будуть достойні того віку й воскресіння з мертвих, не будуть ні женитись, ні заміж виходити,  ні вмерти вже не можуть, бо рівні вони Анголам, і вони сини Божі, синами воскресіння бувши.  А що мертві встають, то й Мойсей показав при кущі, коли він назвав Господа Богом Авраамовим, і Богом Ісаковим, і Богом Якововим.  Бог же не є Богом мертвих, а живих, бо всі в Нього живуть.
(Від Луки 20:28-38)  

Ісус відповів їм чітко і ясно, що воскресіння буде  «А ті, що будуть достойні того віку й воскресіння з мертвих, не будуть ні женитись, ні заміж виходити,  ні вмерти вже не можуть, бо рівні вони Анголам, і вони сини Божі, синами воскресіння бувши».  Що цими хоче сказати Ісус?   Чи означають слова Христа, що людей вже не буде, а будуть Анголи ?  Тут Ісус каже,  що ми будемо «рівні Анголам» , а Анголи не мають родин і дітей не народжують. Ісус вчить саддукеїв, що ми люди після воскресіння не будемо одружуватися, ми будемо жити як Анголи, але будемо людьми.

 Далі Христос продовжує  «А що мертві встають, то й Мойсей показав при кущі, коли він назвав Господа Богом Авраамовим, і Богом Ісаковим, і Богом Якововим.  Бог же не є Богом мертвих, а живих, бо всі в Нього живуть.» Ісус розділяв погляд на воскресіння з фарисеями,  і ніколи з ними про їх вчення не сперечався.  Він засуджував  фарисеїв  тільки за те що вони  не від серця все робили, та не мали любові до Бога творця.   Дійсно для Бога ми живі,  ми всі є в його пам’яті,  і прийде час коли людські життя,  які є в пам’яті Бога  воскреснуть,  одні на життя , інші будуть далі знаходитися  в Шеолі, чи Могилі.

Шеол це місце в якому не існує життя.  Шеол це місце де людина спить, тому в шеолі знаходяться всі як праведники так і нечестиві. Екклезіяст 9:10 - Все, що всилі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі, куди ти йдеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости!
(Екклезіяст 9:10)
 Деякі люди  давнини коли їм було погано, просилися до Шеолу Йов 14:13  -О, якби Ти в шеолі мене заховав, коли б Ти мене приховав, аж поки минеться Твій гнів, коли б час Ти призначив мені, та й про мене згадав!
(Йов 14:13)

Тому Ісус сказав про свого друга Лазера який помер. «Лазер спить» «я йду розбудити його» Шеол це не вчення про муки людей, шеол це вчення  про сон людей, як грішних так і праведних, тому і Ісус  Христос міг туди спуститися, і знаходитися  там  три дні і три ночі.  Євреї розуміли під шеолом просто могилу, і вірили що люди оживуть воскреснуть.  Вони знали що там ніхто нікого не катує, тому і праведний Ісус там був і воскрес.  Ми люди там теж всі будемо,  будемо там спати до назначеного часу а потім  воскреснемо.      
Чи можна християнину сказати що душа його спить і чекає час на воскресіння до життя ? Можна сказати і так, тільки не можна сказати. що душа людини літає після смерті і десь живе в раю чи аду.  Тіло людини знаходиться в могилі, а душа живе в пам’яті Бога. І це життя людське, чи душа,  воскресне, чи повернеться до життя, в тілі у назначений час  і «людина стане живою істотою»  
Про воскресіння з мертвих, так пише Єврейська Енциклопедія.  
ВОСКРЕСЕНИЕ ИЗ МЁРТВЫХ ( , тхият ха-метим), вера в то, что в определенное время мертвые будут оживлены во плоти и будут снова жить на земле. Воскресение из мертвых следует отличать от веры в какой-либо вид личного существования в ином мире после смерти
http://www.eleven.co.il/article/10974


Наша сучасна релігійна брехлива система базує свої вчення про Ад, не на Біблії. Ці брехуни навчають нас стародавнім міфам Греції і розповідають, що існує Ад.  Що Бог когось катує в цьому Аду, за допомогою  чортів.  Нам потрібно, якщо ми  хочемо знати правду досліджувати Біблію.  Ісус сказав  «Пізнайте правду,  правда зробить вас вільними» Знання слова Бога звільнює людину від всіх  цих міфічних  вчень, які несуть брехню і страх. Правда про Бога, несе любов і розуміння  його дій.  

Одна жінка яка належала релігійній  харизматичній церкві  мені розповідала  про Ад.  «Ось з’явився до мене Ісус, він був весь в білому, він взяв мене за руку і сказав, пішли я покажу тобі що відбувається з мертвими. І він вів мене по тунелю  і я бачила світло, потім темрява і бачила я душі людей які мучилися в полум’ї  і великий черв їх пожирав, та вони не вмирали.Я бачила молоду дівчину яка терпіла страшну муку. Ця дівчина побачила Христа і кричала Господи прости мене бо я грішила. Господь сказав що  він нічим її допомогти вже не може.  Та мені сказав Ісус, це дівчина яка чинила блуд ……….»
 Ось такі бредні розповідають люди які вірять в Ад , і  базують свої вчення на Грецькій філософії.  Правду сказав Павло що «Бог цього віку засліпив  таким людям розум,  що для них не засіяло світло Євангелії»  


Бог цього віку все робить щоб ці люди не знали правди, та і наша гордість теж протидіє правді,  нам тяжко змиритися з тим що багато часу ми слухали брехню і вірили в дурість  І ми будемо придумувати  до такого вірша  з Біблії  свої  фантазії  Дії Апостолів 2:30,31- А бувши ж пророком, та відаючи, що Бог клятвою клявся йому посадити на престолі його від плоду його стегон,  у передбаченні він говорив про Христове воскресіння, що не буде зоставлений в аду, ані тіло Його не зазнає зотління.
(Дії Апостолів 2:30,31)  

 Люди тут починають фантазувати, вони бачать що Ісус був  в Пеклі чи Аду.  Правда на питання,  що він там робив ?  Чи навіщо Бог туди його послав на муки ?  Це не зрозуміло для них,  деякі включають фантазію,  щоб викупити померлих у чортів.  
 
Та цей вірш чітко показує, що людина не літає як душа.  Цей вірш показує, що Ісус помер і був в могилі, а Бог його воскресив  в тілі, і його тіло не бачило тління.  Коли ми помираємо наші тіла тліють і руйнуються, а тіло Христа не встигло зруйнуватися.   Так само як Бог воскресив тіло Христа,  він так само воскресить і наші зотлілі тіла, він їх відновить.
6

Коментарі