хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Випадок з життя. Як нас бомбили.

  • 15.11.12, 16:01

Cлужив я у Амурській обл. у  ППО. Наш комбат (командир батареї) був абсолютно bazar  Якось, перебуваючи на полігоні (полігон Завітинського учбового центру, 2-й за розмірами у СРСР після полігону Емба у Казахстані), повів нас на сопку та змусив викопати капітальні окопи повного профілю, укріплені дошками і тепе. Заради чого - десь 100 м від нас знаходилися мішень для авіації -  споруда з бетону.  Він нібито домовився з ними, аби нас «обстріляти». Типу, щоб якщо щось, не лякалися ворожої авіації… Ну от ми приїхали, позалізали у ті окопи... Що було потім - ппц. Більшого жаху у житті не відчував.  Спочатку всі хорохорились, стояли у окопі, дивились у той бік, звідки мало прилетіти. А похмуро було, низька хмарність... І от, нарешті, характерний «гвинтокрильний» звук. "Крокодили" парами пішли. Поки летіли ще нічого. А як почали шмаляти НУРСами omg  Повне відчуття, що ракета йде тобі у середину лоба!


Попадали на дно окопа… Над головою щось шипить/свистить та гуп! гуп! гуп! Потім затихло. Ми ще трохи полежали – повилазили. Страшно було сильно, але це ще були квіточки. Питаємо комбата: «Ну що все? Ні, ми все зрозуміли, може у табір поїдемо?» «Зараз, - каже. Щаз іще винищувачі – це більш цікаво». Ага, цікаво… crazy От уявіть собі, низькі хмари, сонця не видно… По контрасту після розривів НУРСів абсолютна тиша… І у цій тиші, без жодного звуку, із хмар вивалюється пара МіГ – 23.  Ще встигла промайнути думка, що «Міраж» - це дуже влучна назва для винищувача.  Потім під крилами з’явився вогонь і я впав у окоп. БАБАХ! Ой, мамо! І навалюється дике ревіння і ще один здвоєний БАБАХ найбільшої потужності за всіх попередніх. Відчуваються поштовхи, як при нехилому землетрусі, сопка танцює. Знайшов у собі сили трохи повернутися та подивитися з дна  окопа вгору. Незабутнє видовище! Винищувач вертикально набирає висоту (називається «кабрирування»). Дивлюсь йому майже прямо у сопло – вражає. Абсолютно дике ревіння двигуна на форсажі, аж вітер задуває! Помічаю, що з-під фюзеляжу щось випадає. Миттєво пику у землю, і знов БАБАХ!!!



Потім з'ясувалося, що винищувачі виконували таку вправу: на бойовому розвороті випадали з хмар, давали по ракеті, потім переходили в кабрирування і скидали бомбу по мішені.

Свої відчуття я не можу описати детально. Можу тільки сказати, що це було ДУЖЕ страшно. Якось відчувалася неможливість власної присутності у даний момент у даному місці. Дуже хотілося кудись побігти, і дуже швидко. Дякувати Богу, ніхто нікуди не побіг, бо по за окопом хто знає, що могло трапитись? Скільки це продовжувалося теж не скажу. Було враження, що десь з годину. Потім той хворий комбат, казав, що винищувачів було 10 – 12, тобто 5 – 6 пар. Не знаю … Важко сказати. Що більше 3 пар то точно…

Коротше, по кінцівці хворий комбат досяг свого. Хотів, аби не лякалися? Чудово! Якщо раніше я про всі ці штуки і не замислювався, то тепер знав точно – бачиш винищувач – тікай від тієї довбаної гармати



як найшвидше! Доречі, це правильна позиція, бо з зенітною гарматою воювати з сучасним винищувачем, це те саме, що йти з рогаткою на тигра.

45

Коментарі

Гість: Тираъ

115.11.12, 16:12

Я думала, щось політичне

    215.11.12, 16:15

    не ну все понимаю - не служила в армии и т.п.
    Так а шо вы там делали?

      315.11.12, 16:23Відповідь на 1 від Гість: Тираъ

      Я думала, щось політичнеНу звиняйте, наступного разу буде політичне.

        415.11.12, 16:24Відповідь на 2 від Лінулька

        не ну все понимаю - не служила в армии и т.п.
        Так а шо вы там делали?
        Ми там перлися просто по-страшному

          Гість: вячеслав69

          515.11.12, 16:27

          ...... Якщо раніше я про всі ці штуки і не замислювався, то
          тепер знав точно – бачиш винищувач – тікай від тієї довбаної гармати якнайшвидше!

            615.11.12, 16:30Відповідь на 4 від Танк_

            не ну все понимаю - не служила в армии и т.п.
            Так а шо вы там делали?
            Ми там перлися просто по-страшному
            ясно. вас дрессировали

              715.11.12, 16:35Відповідь на 5 від Гість: вячеслав69

              Ну а що можна з такою гарматою з винищувачем, чи навіть штурмовиком зробити? Справа у тому, що скоріш за все ти його навіть і не побачиш, як вже будеш мертвий. Радіус дії гармати 4,5 км по висоті і 6 по дальності. А винищувач тебе з 10 - 15 км проти радіолокаційною ракетою гепне і ще парочкою УРів добавить. І все, гуд бай, май лав, гуд бай

                815.11.12, 16:38Відповідь на 6 від Лінулька

                не ну все понимаю - не служила в армии и т.п.
                Так а шо вы там делали?
                Ми там перлися просто по-страшному
                ясно. вас дрессировали
                Типу того, тільки результати в них вийшли протилежні бажаним

                  анонім

                  915.11.12, 16:45

                  У мене був подібний випадок -- командир дивізіону, ушльопок ще той, вирішив нас газом випробувати. Добре, що слізогінний пустив, а не бойовий. Це було на хімполігоні Устюрт.

                    1015.11.12, 16:49

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      14
                      попередня
                      наступна