Чому вибухають огірки?
- 15.08.10, 21:17
Та шо ж це таке? Робимо, як завжди, а вже п'ять з двадцяти зірвало.
Що не так?
Миється банка, висушується.
Кладемо огірки, хрін, часник, листя смородини, торгун, в деякі перець гострий, звісно, кріп.
Сіль та цукор по 70-80 грам, оцет 9% - 20 грам.
Заливаємо окропом.
П'ять хвилин постоїть, виливаємо в емаліровану каструлю.
Доводим до кипіння, заливаємо огірки і закручуємо. Все.
Завжди так робили, все було нормально, а тут якась пошесть.
Огірки, до речі, свої, з дачи
24
Коментарі
__Манюня__
115.08.10, 21:24
огурцы наверно, из-за брожения, или от жары.
Гість: Elena47
215.08.10, 21:24
нельзя йодированную соль использовать - повзрываются. И еще, если в середине огурцов есть полость, то тоже будут взрываться, нужно надрезать. Прокипятите и опять закройте, только пластмассовой крышкой. Я всегда добавляю в огурцы чайную ложку крепкой нашей горчицы, когда кипячу рассол: хрустят......ням ням
дТОЛЯізХорола
315.08.10, 21:24
Дружина каже-більше часу треба щоб постояли.5 хвилин мало,бо огірки здорові.
mac-os
415.08.10, 21:25
Доброго дня! Я тільки з моря!А ви не повністью водою до гори заливаете?
А то якшо повнітьсю можуть бахать))
бандерівець
515.08.10, 21:26Відповідь на 2 від Гість: Elena47
Ні, йод, ні. А для хрусту, торгун. А ось надрізати, це цікаво.
анонім
615.08.10, 21:27
Необхідна СТЕРИЛІЗАЦІЯ самих БАНОК на водяній бані.
**********************
А взагалі-то, в усьому винні кацапи....чи жиди.... ...
бандерівець
715.08.10, 21:28Відповідь на 3 від дТОЛЯізХорола
Це точно, здоровенні, майже з банку. Спробую подовше потримати.
бандерівець
815.08.10, 21:29Відповідь на 4 від mac-os
Повністю. Хіба це якось впливає?
дТОЛЯізХорола
915.08.10, 21:30Відповідь на 6 від анонім
Гарантія -кацапи!!! А ми тут голову ламаємо!!!
МятежнаЯ
1015.08.10, 21:33Відповідь на 4 від mac-os
Якраз навпаки.
Оцту більше треба і - добре закутувати, щоб довше вихолоняли.