ДІДУві рецепти. Шпарагівка. Бурі помідори, Борщова заправа.
- 17.09.11, 00:03
Шпарагівка.
Якийсь німецький сорт. Росте висотою десь 4 метри. Немає "сухожилля" і твердого кінчика.
Рецепт.
Шпарагівку відварити 15 - 20 хвилин.
На дно банки гвоздику, душистий перець, чорний перець, часник.
Залити маринадом.
Маринад:
11 склянок води,
1,5 склянки цукру,
1 склянка оцту
2,5 столових ложок солі.
Стерилізувати 15 - 20 хвилин.
Бурі помідори.
Бурі (можна зелені) помідори розрізати вздовж до половини.
У середину покласти:
листочок петрушки,
зубок (невеликий) часнику,
тоненький кружалець моркви (бажано моркву брати ранніх сортів, краще вариться)
На дно слоїка скибочка болгарського перцю, 1 - 2 гілочки молодого окропу. викласти помідори.
Залити маринадом.
Маринад:
2,5 літра води,
1 склянка оцту,
1 склянка цукру,
0,5 склянки солі.
Стерилізувати бурі -- 25 хвилин, зелені -- 40 хвилин.
Борщова заправа.
(фото невдале по кольоровій гамі все насправді темніше)
4 кілограми буряків (на тертку для буряків),
2 кілограми помідорів (на м'ясорубку),
1 кілограм перцю (на м'ясорубку),
1 кілограм перцю (на м'ясорубку),
1 кілограм моркви (на тертку),
1 кілограм цибулі, (дрібно порізати і підсмажити),
400 грам олії,
2 столові ложки солі,
100 грамів цукру,
0,5 склянки оцту (в кінці приготування).
Тушкувати все 1 годину.
Розкласти в банки і закатати.
Смачного.
Сьогодні музичка для всіх і для yarosya2
Ірино випийте там і за нас пива на 178 Октоберфесті в Мюнхені.
Балі буде...чесне слово, останній випуск...
19
Коментарі
aleksandrinna
117.09.11, 00:19
Хозяину, БРАВО!
Спасибо Антон за рецепты!
Гість: Shadoi
217.09.11, 00:58
О, шпаргівочка! Таке я люблю
Богдан Ляшко
317.09.11, 01:08
А шо такое эта самая "Шпарагівка"?
Типа бобов\фасоли?
Где брал? Как развести?
Гість: Тираъ
417.09.11, 01:37Відповідь на 3 від Богдан Ляшко
кажуть "нєкатаріе" шо "шотто німецьке"
штрудель ахтунг нихт цурюк
дТОЛЯізХорола
517.09.11, 01:37Відповідь на 2 від Гість: Shadoi
О, шпаргівочка! А ми не знаємо що це...
Гість: Shadoi
617.09.11, 01:39Відповідь на 5 від дТОЛЯізХорола
От на тобі, як це не знаєте?
дТОЛЯізХорола
717.09.11, 01:43Відповідь на 6 від Гість: Shadoi
Це спаржева квасоля??? - Так аж 4 метри...
Гість: Shadoi
817.09.11, 01:45Відповідь на 7 від дТОЛЯізХорола
Вона сама, тільки в пана Антона сорт німецький якийсь незвичайний
дТОЛЯізХорола
917.09.11, 01:50Відповідь на 8 від Гість: Shadoi
Тепер ясно.
no-sense
1017.09.11, 10:44
У мене заправка така сама, тіко без оцту - я не кладу оцет в борщ) А квасоля така у нас не росте...