ДІДУві рецепти. Половинки по-Дідівському.
- 11.09.11, 05:34
Епіграф:
Щоб ми їли, якби не Колумб...
Половинки по-Дідівському.
Перше, що потрібно це відповідний сорт помідорів, зрештою підійде сливка будь-яка, але то вже не будуть не мої половинки (наш Луцький помідор має свій специфічний аромат, може тому, що: сорт, земля, кількість сонця і т.д.).
1. Ріжемо помідори навпіл, бажано по перетинці. (більшість помідорів мого сорту мають дві камери, тому діляться без проблем).
2. На дно 1 літрового слоїка покласти:
зонтик кропу,
моркву,
цибулю,
лавровий листок,
перець чорний,
перець душистий,
часник.
3. Додати в кожний 1 літровий слоїк:
1,5 столових ложок цукру,
1 чайну ложку солі,
1 столова ложка олії,
2 столових ложки оцту (9%)
4. Скласти помідори розрізом донизу. (проблема, якщо, рука не входить в банку)
Ось такий вигляд мають складені половинки в слоїку:
5. Заливаємо водою і ставимо на стерилізацію на 10 -- 15 хвилин. Час залежить від стиглості і твердості помідорів.
6. Закатуємо і перевертаємо слоїки, деякі прийдеться трохи ворухнути, щоб розчинити цукор, сіль, яка може пристати до дна.
Охолоджуємо при кімнатній температурі.
7. Клеїмо етикетки, коли робили і на зберігання.
Смачного.
Обов'язково музичка для настрою...
Далі буде...
36
Коментарі
Східняк
111.09.11, 06:12
В євреїв національна страва фаршована риба. В українців фаршований перець. А в москалів - фаршований целофан.
- Як це?
- А це сосиски!
Дякую за гарний музончик! Да! Був колись "сплеск чарльстону", здається 1960-1970рр.!
А щодо помідорів додам:
http://www.forum.poshtovh.org.ua/index.php?topic=216.msg17957#msg17957
Скоро, як завжди абсолютно несподівано, прийдуть перші приморозки.
У Донецьку це відбувається 20 вересня (плюс-мінус личак)
І так буває шкода величезні помідори, які доводиться безжалісно викидати...
Але їх можна з користю використовувати і отримати прекрасну закусочку під смажену картопельку, а то і щось міцніше. Треба тільки за день до приморозків зібрати всі помідори, залишаючи тільки дрібненькі, на той випадок що саме Ваш город не вимерзне
анонім
211.09.11, 08:31
Музика клас, "трофейний Валтмейстер" це круто.
Рецепт добрий, але у нас нема луцьких помідорів. А свої ми робимо за схожим рецептом, тільки ріжемо на 4 частини та кладемо більше цибулі і болгарський перец. Смакота! Чого і тобі, друже, бажаю.
Одесситка54
311.09.11, 08:36
А водой заливаем холодной или горячей?Сырой или кипячённой?
no-sense
411.09.11, 08:38
Козирний рецептик!
Шкода, що мої помідорів консервованих не люблять...
Ternopol
511.09.11, 09:11
Мабуть смачно!
анонім
611.09.11, 09:11
так все акуратненько
Гість: ХУДОЖНИК+
711.09.11, 09:29
підготовка до зими
vova13
811.09.11, 09:32
анонім
911.09.11, 09:45
UNSO Дніпро
1011.09.11, 09:47