хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Про гроші...

Вони існують і грають досить важливу роль у суспільстві. Комусь вони йдуть легко, наче "падають з неба", але для більшості вони стають метою життя, соціальним інструментом, недосяжною мрією тощо...

Сучасна соціальна система налагоджена таким чином, щоб з самого дитинства готувати людину до заробляння грошей. Хочеш - закінчи навчальний заклад і наймайся кудись на роботу, або сам створи нове робоче місце, або навіть просто існуй за рахунок держави - отримуй субсидії, виплати, пенсію... Головне - бути пристроєм для отримування та витрачання грошей.

І ось, люди живуть-живуть, прагнуть заробити спочатку 100 доларів, потім 1000, потім 10 тисяч, дехто тягнеться до 100 тисяч і вище, з кожним наступним "нулем" стає все складніше, ризикованіше. Але ніхто не зупиняється, і навіть готові померти, ризикуючи заради того наступного нуля....

Чомусь, вважається, що щастя - це заробити якомога більше грошей, і цим забезпечити собі безтурботне майбутнє. Але ніхто не каже, скільки саме грошей потрібно для такого життя, і чим більше заробляєш, тим більше потрібно заробляти бо планка підвищується набагато швидше, ніж зростають фінансові можливості людини..

Зараз у світі кількість грошей у всіх валютах + облігації + золоті/алмазні/нафтові і інші фонди складають суму, яка за приблизними підрахунками складає більше 10 в 15 ступені (1 000 000 000 000 000 - тобто квадрильйон доларів). Якщо поділити навіть на 6 мільярдів (кількість населення), то вийде що на кожну людину у світі приходиться більше ніж по 100 тисяч доларів.  Площа поверхні земної кулі -  510 млн км, відповідно, на кожну людину приходиться по 10 гектарів землі (з них 7 Га займають моря, океани та річки).

І при усьому цьому люди вважають що заробіток від 2-3 тисячі доларів - це круто, навіть якщо при цьому вся ваша житлова площа складає не більше 70 кв. м., і ви ще платите щомісяця за неї податки. А якщо заробіток перевищує 10 тисяч вічнозелених на місяць, то це вже просто неймовірне щастя, і можна дозволити собі що завгодно.

Тобто, навіть якщо всім людям роздати по 100 тисяч, і видати по 10 гектарів у володіння, ВСІМ ВИСТАЧИТЬ І ЩЕ ЗАЛИШИТЬСЯ!!! Земля сповнена величезним потенціалом можливостей, доступних для людей у будь-якому розумінні. І це тупо витрачати час свого життя на якісь мізерні цілі, задовольнятись малим.

Я вважаю, що тупо присвячувати своє життя зароблянню грошей. Якщо без них не обійтись, то краще гарненько подумати, і зробити щось справді грандіозне, яскраве, корисне і таке, що запам'ятається надовго, та отримати за це відповідний гонорар.

Тупо присвячувати своє життя спробам зміритись із чимось неприємним, звикнути до небажаного, прийняти за правило. Якщо вже боротись, то за те, чого справді бажаєш всім серцем, про що мрієш всію душею!!! І тільки коли вкладаєш ВСЮ свою енергію у справу, яка тебе цілком захоплює - народжуються справжні витвори мистецтва.

А гроші... їх ніколи не стане "багато", і ніколи не буде "достатньо". Тому що така їх природа, такі їх правила. А ще - вони ніколи не належатимуть нікому з людей, бо це завжди власність тих, хто їх друкує, а нам дають ними просто покористуватись... за невеличкий відсоток. 

8

Коментарі

123.03.11, 09:29

гонорар - це добре... а якщо за улюблену справу ...

    223.03.11, 10:35

    Якщо вже боротись, то за те, чого справді бажаєш всім серцем, про що мрієш всію душею!!!

    Ваша правда!

      323.03.11, 13:03

      Для многих деньги не мечта, а жестокая необходимость (мысли вслух)

        423.03.11, 13:08Відповідь на 3 від Yasonka

        я саме про це і писав - люди чомусь сприймають гроші як жорстку необхідність і нічого не роблять для того, щоб це змінити. продовжують жити, як жили, думаючи, що з часом колись щось зміниться... пощастить чи відбудеться диво, чи щось на кшталт цього...