Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Думка про 9 травня.

Коли я була маленькою, 9 травня було справжнім святом. Обидва мої дідусі воювали в Червоній армії, обидві бабусі пережили війну. Я знаю, що мене досі багато хто вважає “понаїхавшою західнячкою”, але я корінна киянка. Якби була родом з Франківська чи Тернополя – мої дідусі, певно, воювали б в УПА. Але склалося так, як склалося.

Один дідусь не дожив до мого народження – але залишились родинні спогади, фронтові фотографії і листи з фронту, речі, привезені ним з війни. Другий дід прожив довго, про війну розповідати не любив і ніколи не ходив на паради. Але все одно – на вулицях у травневі дні було завжди багато ветеранів, і це були ще міцні, гарні люди, які справді пережили жахіття війни і були нашими героями і об’єктами таємних дитячих заздрощів. Згадати – як я боялася, що на мою молодість може не припасти війна! Або її не буде зовсім, або ж вона трапиться тоді, коли я вже буду старою і не зможу піти на фронт чи в партизани.

Звісно ж, радянська книжково-кінематографічна брехня, якою нас тоді годували по вуха, сприймалась як істина в останній інстанції.

Тоді – була атмосфера свята. Просто не було інших “народних” свят та інших героїв. Це свято організовувала партія, яка так і називалася – Партія, бо інших партій не було. Під червоним прапором – і не було тоді іншого прапору, бо республіканський теж був переважно червоним.

Зараз ці ветерани давно померли. Залишилися одиниці, такі вже старі й дряхлі, що якимось знущанням виглядає виводити їх на паради. Плюс – ті, хто за віком міг воювати, але, м’яко кажучи, не воював.

На паради й урочистості у ці дні переважно виходять люди – на вигляд однолітки моїх батьків, які народилися через 5 років після закінчення війни.

Багато чого змінилося за ці 30 років, друзі.

Ветерани померли. З’явилася власна держава і багато партій, обирай – не хочу.

З’явився власний прапор. Батьківщина змінилася! І захід цей з патріотичного став антидержавним. І проводять його – антидержавні сили. При цьому людей, для яких це справді святе – бо вони причетні до війни і перемоги, а не просто їм радянською пропагандою мізки промили – з кожним роком стає все менше. А люди з покоління моїх батьків, які пишаються подвигом своїх батьків, замість того, щоб просто згадати їх удома, розповісти про них онукам і правнукам – підіграють цим силам.

Під червоним прапором, який зараз виносять на вулиці комуністи – не тільки перемогли фашистів, а й знищили мільйони українців і захопили пів-Європи, завдавши людям багато лиха.

Вважаю, що у наш час цей прапор доречний в музеях та на військово-історичних реконструкціях (!). От реконструкції – дуже корисна річ, те, що треба для молодого покоління. А також просвітницькі передачі на тему Другої світової.

Хай молодь знає правду. Хай пишається прадідами. Але ж не Радянською імперією.

Олена Білозерська.

ІА "Поряд з вами".

Від себе: ось приблизно так думаю і я, внук ветерана Червоної армії. Викинути усе червоне лайно та паради з цієї дати і залишити факт перемоги. Немає нічого поганого в тому, що люди вітають один одного з перемогою. Кожного року мій батько та його сестра вітають один одного, йдуть на кладовище до батька (мого діда) і сидять за столом, якщо збігається. Багато родичів робить те саме. То що, може мені слід в цей день посипати голову попелом і вважати його трауром? На паради я не ходжу, стрічки не чіпляю, але перемогу вважаю фактом...і нічого не поробиш, наші діді жили в СССР і ми теж, частково.

10

Коментарі

111.05.13, 14:54

".і нічого не поробиш, наші діді жили в СССР і ми теж, частково." --- не в ссср діло! а втому що це був ворог! такий самий як будь який інший! а комуняки тут дійсно ні дочого!

    211.05.13, 15:08Відповідь на 1 від ЛУКАВИЙ

    Вторую Мировую войну развязали коммунофашисты и перемолотили множество людей- русских, немцев, поляков и т.д. комуняки сделали из этого шоу в 65-м, когда большинство израненных солдат поумирали.
    так мне говорил отец - блокадник и три года на фронте.

      Гість: fedik777

      311.05.13, 15:20

      ты прав коммунякофашисты устроили мировую бойню, а сколько покалечили и сколько поколений не родилось....заимели..2 ходки и ты президент.............

        411.05.13, 18:20

        перемога... Пірова перемога.

          511.05.13, 18:27Відповідь на 4 від Fred Perry

          перемога... Пірова перемога.так що, треба було здатися?

            611.05.13, 18:33Відповідь на 5 від Пробіотик

            Що значить здатись? Таких перемог просто ніхто не святкує

              711.05.13, 18:46Відповідь на 6 від Fred Perry

              Що значить здатись? Таких перемог просто ніхто не святкуєсвяткують ледовае пабоище яке викликає великі сумніви та інші вигадки історії - а тут вигадки немає. є лише ідеологічна маячня.

                анонім

                811.05.13, 19:14Відповідь на 5 від Пробіотик

                перемога... Пірова перемога.так що, треба було здатися?
                А що, анекдоти розвинутого совка про оголошення війни КОМУ ЗАВГОДНО та миттєва здача в полон це просто так ?... ... Анекдот це віддзеркалення реалії...тільки в гумористичній формі.
                Як було після "пабєди" і далі - ми знаємо. Лайно видатне, глибоке. Як могло б бути - питання неоднозначне. Можливо світ став би чистіше та краще. Можливість завжди привабливіша, особливо за гівняну реальність.
                Це так, поговорити. Минулого не змінити, але оцінити можна та треба. Для дій з конкретних вектором сьогодні.

                  911.05.13, 19:36Відповідь на 7 від Пробіотик

                  в кацапів практично всі свята міфічні. А перемогу з такими втратами святкувати безглуздо. Пам"ятати та шанувати.

                    1011.05.13, 20:00Відповідь на 8 від анонім

                    При всій моїй повазі до німців та таке інше - не думаю, що світ став би краще. Насправді перебороти одну систему змогла лише інша. І я також не думаю, що якщо б Третій рейх переміг - він би розвалився як совок. І чи дожили б ми до того часу? Ви мабуть не чули про експерименти нацистів над ядерною зброєю та іншими цікавими речами. Чи ви наївно вважаєте, що німці б дали українцям власну державу? Треба ж трошки думати. Як думали хитрі америкоси та англосакси - на кого поставити і хто кого повалить, бо обоє-рябої.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна