хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Сенсаційні знахідки чорних археологів.

  • 02.08.16, 18:00
02.08.16 16:18 СБУ вилучила у "чорних археологів" 4000 документів УПА. ФОТОрепортаж
Співробітники СБУ вилучили у "чорних археологів" у Чернівцях близько 4000 архівних документів Української повстанської армії (УПА).
Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на 0352, про це заявив начальник управління СБУ в Чернівецькій області Руслан Сторожук.

За його інформацією, двоє "чорних археологів" на Тернопільщині на 4-метровій глибині знайшли бідон, який був повністю заповнений історичними документами. Чоловіки привезли ці матеріали до Чернівців для продажу. Однак співробітники СБУ виявили цих осіб і переконали їх добровільно повернути матеріали.

За словами чиновника, приблизна вартість документів - понад 20 000 доларів.

"Серед документів - понад 4000 друкованих і рукописних документів. Одна з найбільших цінностей - кліше так званих грошових знаків періоду УПА - бофонів", - повідомив Сторожук.

За його словами, співробітники СБУ передали документи для оцінки та аналізу істориками Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

"Після проведення експертизи наші експерти зробили висновки про унікальність матеріалів у зв'язку з тим, що вони вперше потрапили для вивчення", - повідомив він.

За словами співробітника університету Олега Суровцева, у бідоні були виявлені документи щодо діяльності УПА періоду 1945-1947 років. "Ці документи, в основному, не про бойову діяльність, не про військові дії проти радянської армії, а матеріали про соціальну, суспільно-політичну роботу, виховну і просвітницьку роботу УПА з населенням. Є й агітаційні матеріали про те, як треба виховувати дітей, є окремі звернення до вчителів, лікарів, студентів", - повідомив історик.

"Серед виявлених матеріалів - статистичні звіти, де описуються настрої населення. Є детальні описи голоду 1946-1947 років на території Тернопільщини. Є статичні дані щодо загиблих, померлих під час голоду. Окреме питання присвячене виборам у Радянській Україні. Є агітація проти цих виборів. Роз'яснення для населення, що ці вибори - це фікція, що це вибори без вибору. Також багато матеріалів присвячено внутрішнім питанням і проблемам, які існували в УПА", - додав Суровцев.


упа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документыупа архив документы


Археологи знайшли скіфське золото (Фото)
  • 30.07.2016

В результаті археологічних розкопок на Більському городищі, що в Котелевському районі Полтавcької області, було знайдено скіфське золото.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

image001_cr

«Не пройшло і пару днів, коли обласні депутати на сесії відновили реальну підтримку археології на Полтавщині, як відразу «дух археології» віддячив!

Поховання другої половини 7 століття до н.е. і близько 30 золотих виробів в скіфському звіриному стилі. На Лівобережній Україні такого ще не було!», — написав Анатолій Ханко.

За його словами, археологи у кургані на некрополі Скоробір знайшли унікальне для лівобережжя України скіфське золото, загалом більше 30 золотих виробів.

Археологи, зокрема, знайшли золоту бляшку із унікальним зображенням «лежачого козла» віком понад 2700 років. Також знайшли золоту підвіску та ювелірні прикраси з припаюванням.

http://cheline.com.ua/news/culture/arheologi-znajshli-skifske-zoloto-foto-18181

4

Коментарі

13.08.16, 10:32


Заходжу в історичний музей. Біля макета стоїть молодик з кроваткою. До нього повагом підходить солідного віку чоловік, теж з кроваткою.
- Бачиш, у яких халупах раніше жили!
Киває зневажливо на макет і вони пішли геть.
Підхожу до макету. Читаю. Домна. 500 років до Різдва Христова.
2700 років тому, дикі скифи знали пайку!?

    23.08.16, 17:32

    І знову НЕМА ФОТО \крім Одної "Археологи знайшли скіфське золото (Фото) 30.07.2016"\

      33.08.16, 22:26Відповідь на 1 від Білотур

      Гарний анек. Тільки хорватське слово краватка пишеться через "а".

        43.08.16, 22:27Відповідь на 2 від Богдан Ляшко

        І знову НЕМА ФОТО \крім Одної "Археологи знайшли скіфське золото (Фото) 30.07.2016"\http://cheline.com.ua/news/culture/arheologi-znajshli-skifske-zoloto-foto-18181