хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

МалаВАТАбудєт!?!

  • 12.02.16, 02:20
Від Москви і до полярних ведмедів 
Росія подала в ООН заявку на розширення території свого шельфу в Арктиці
Олег БОРОВСЬКИЙ   

Ці ведмеді були просто арктичними, а тепер можуть стати російськими.

Росія представила в ООН заявку на розширення своїх володінь у Північному Льодовитому океані, позитивний розгляд якої надасть їй пріоритетне право на розробку корисних копалин, повідомляє сайт «Радіо «Свобода». Презентацію провів російський міністр природних ресурсів і екології Сергій Донський.

Російська газета «Ізвєстія» уточнює, що йдеться про територію загальною площею 1 мільйон 191 тисяча квадратних кілометрів всередині умовного трикутника Мурманськ—Північний полюс—Чукотка. За словами Донського, Росія зібрала докази того, що не лише хребет Ломоносова, підйом Менделєєва, Чукотське плато, а й південна частина хребта Гаккеля, а також котловина Підводників є продовженням російського континентального шельфу. У разі визнання за Росією права на ці регіони, вона отримає водночас природні родовища з запасами в понад п’ять мільярдів тонн вуглеводів. Ще не отримавши висновку ООН, Сергій Донськой уже заявив, що розробку родовищ будуть здійснювати російські підрядники.

На згадані ділянки претендують, окрім Росії, також Данія, Канада і США. За словами російського міністра, країни домовилися не перешкоджати розгляду комісією ООН заявок один одного. Розгляд заявки потребуватиме від трьох до п’яти років.

Росія домагається розширення арктичних кордонів з 2001 року. Згідно з конвенцією ООН, економічна зона держав може бути розширена, якщо морське дно за її межами є природним продовженням околиці материка. У березні 2014 року претензії Росії на ділянку в Охотському морі площею понад 50 тисяч квадратних кілометрів були задоволені.

УМ

5

Коментарі

112.02.16, 08:12

"Подати Заявку" - ще НЕ означає "Отримати Дозвіл"!

    Гість: ольга48

    212.02.16, 14:49

    Очі завидющі, руки загребущі і в сраці дна нема(народ).

      312.02.16, 20:37

      Орда це у них в крові,загарбати все що бачать.

        413.02.16, 12:27Відповідь на 2 від Гість: ольга48

        Очі завидющі, руки загребущі і в сраці дна нема(народ).

          513.02.16, 12:31Відповідь на 3 від Korsar-K

          Орда це у них в крові,загарбати все що бачать.Доки це не дійде (через СВОЮ ) "міровой общєствєнності", нічого не зміниться. Швидше б Раша обдерла стару дуру Євро-опу!