хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Коли ж ви здохнете, совки прокляті?

  • 12.02.16, 02:02
Радянська, бо дешева 
Суд скасував рішення сільської ради про перейменування вулиці
Людмила НІКІТЕНКО   

На Черкащині декомунізація йде не зовсім гладенько. Спочатку в селі Червона Слобода було вирішено перейменувати вулицю Радянську, присвоївши їй ім’я Іллі Іделі, який закінчив тамтешню школу і разом із добровольчим батальйоном «Айдар» героїчно захищав Україну та загинув від смертельного поранення у боях під Щастям. Але частина сільських депутатів і місцевих жителів створили ініціативну групу та подали позов до суду, бо перейменування — це додаткові витрати. Тож рішенням Черкаського районного суду, а суди у нас традиційно «найсправедливіші» у світі, вулицю знову називають Радянською.

Ще цікавіша історія трапилася у Тальному, де міські депутати змінили назву вулиці Чапаєва на Вишневу, хоча були пропозиції назвати її іменем уродженця села Будище Звенигородського району Юрка Тютюнника, генерал-хорунжого Армії УНР, який воював за волю України у тих краях.

Але найбільше всіх вразили місцеві депутати села Мокра Калигірка Катеринопільського району, коли відмовилися називати вулиці іменами патріотів України — В’ячеслава Чорновола та звенигородського кошового отамана Семена Гризла. Мотивація вбивча — бо, мовляв, влада може змінитися і їх знову назвуть бандитами.

У цьому контексті втішає те, що в Черкасах міський голова Анатолій Бондаренко підписав розпорядження і замість вулиць Котовського, Чекістів, Орджонікідзе та Луначарського будуть Грушевського, Привокзальна, Сергія Амброса та генерала Момота, а улюблений черкащанками міський парк, який був імені 50-річчя Радянської влади, відтепер називатиметься Сосновим Бором.

«У нових назвах черкаських вулиць мають поєднуватись історична спадщина, новітня історія та вшанування пам’яті наших видатних земляків, що віддають свої життя — тоді і зараз — за волю і процвітання всієї України», — говорить «УМ» черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. Він переконаний, що історики, громада та міська влада нададуть назвам черкаських вулиць особливого місцевого колориту і кожен, хто їх чутиме, розумітиме, що він у Черкасах.

Загалом, як зазначає перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль, 8 із 18 населених пунктів Черкащини, рекомендованих до перейменування Українським інститутом національної пам’яті, уже з новими назвами, також демонтовано 42 стели, дошки та погруддя, які пов’язані з комуністичним режимом. Водночас у районах та містах області на честь полеглих героїв АТО, котрі ціною свого життя захистили Україну, перейменовано 17 вулиць, встановлено 19 меморіальних дощок та 16 пам’ятників.

Наразі в області 467 населених пунктiв мають об’єкти топоніміки, що підпадають під дію закону про декомунізацію. Тож попереду демонтаж 42 пам’ятників та пам’ятних знаків, зокрема погруддя Леніна, Чапаєва, Котовського та інших радянських діячів. Завершення цієї роботи має відбутися наприкінці травня.

УМ

8

Коментарі

112.02.16, 08:06

Таки Є в Україні РОЗУМНІ люди!!!

    Гість: _Kasandra_

    212.02.16, 08:19

    тможливо суддя не в курсі з http://www.memory.gov.ua/laws/zakon-ukraini-pro-zasudzhennya-komunistichnogo-ta-natsional-sotsialistichnogo-natsistskogo-tota
    то потрібно було б ознайомита, а заодно також і голову облдержадміністрації...
    Який це суддя, що сам ігнорує, у кращому разі, або порушує закон держави у якій знаходиться на службі? Однозначно, що таких суддів потрібно звільнати геть та без права у подальшому займання любих посад, особливо на службі у державних органах...

      312.02.16, 13:07Відповідь на 2 від Гість: _Kasandra_

      Петренко захистіть суддю

        412.02.16, 20:41

        Бондаренко зробив добру справу.

          512.02.16, 21:11Відповідь на 4 від Korsar-K

          Бондаренко зробив добру справу.Я наївно надіялась, що в Україні таких більшість. Розмовляйте з друзями з Черкаської, Харківської, Сумської областей, пишіть їм, постіть замітки бо ці області на черзі у Путлєра. Небайдужість українців збереже ці землі від посібників окупантів! Дякую за розуміння.

            612.02.16, 21:13Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

            Таки Є в Україні РОЗУМНІ люди!!!Я навіть не сумніваюсь, тільки завжди хочеться вірити, що таких більшість.

              712.02.16, 21:14Відповідь на 5 від Alter ego*

              Бондаренко зробив добру справу.Я наївно надіялась, що в Україні таких більшість. Розмовляйте з друзями з Черкаської, Харківської, Сумської областей, пишіть їм, постіть замітки бо ці області на черзі у Путлєра. Небайдужість українців збереже ці землі від посібників окупантів! Дякую за розуміння.Черкащинна це патріотична земля,Харківщина і Сумщина не гірші,так що нічого в окупантів не вийде.

                812.02.16, 23:28Відповідь на 7 від Korsar-K

                Бондаренко зробив добру справу.Я наївно надіялась, що в Україні таких більшість. Розмовляйте з друзями з Черкаської, Харківської, Сумської областей, пишіть їм, постіть замітки бо ці області на черзі у Путлєра. Небайдужість українців збереже ці землі від посібників окупантів! Дякую за розуміння.Черкащинна це патріотична земля,Харківщина і Сумщина не гірші,так що нічого в окупантів не вийде.Ще раз УВАЖНО прочитай замітку!!!