хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Гімн демократичної молоді.

  • 28.11.13, 03:28
Гімн демократичної молоді 
Близько 15 тисяч студентів вийшли на всеукраїнський страйк
Катерина БАЧИНСЬКА   

Страйкарі самотужки перекривали рух на вулицях, якими пролягала студентська хода. (Фото  Рейтер.)

Другий день українські студенти піднімають Україну. Світова преса вже назвала події в Україні «студентським переворотом». Якщо у вівторок «першою ластівкою» стала Києво–Могилянська академія, яка оголосила попереджувальний студентський страйк і пішла до Євромайдану півторатисячною колоною, то вчора вже застрайкували 12 вузів і о п’ятій годині вечора на Майдані стояли близько 15 тисяч спудеїв.

Перша колона збиралася в парку Шевченка. Ще біля метро «Університет» можна було почути молоді голоси «Студенти за Європу» та «Україна — це Європа». Саме ця колона стала наймасовішою, сюди прийшли близько трьох тисяч студентів, а коли колона рушила, то почали приєднуватися ще i ще. Під час ходи студенти самостійно перекривали дороги на кілька хвилин і рухалися згуртовано. Автівки підтримували заклики молодих людей і привітно їм сигналили.

По 12–й трьома колонами студенти рушили до десяти столичних вишів, які не висловили своєї позиції щодо євроінтеграції в ЄС. Студенти КНУ і «Могилянки» організовано прийшли до 10 вишів Києва і закликали студентів не мовчати і приєднуватися до всеукраїнського студентського страйку. Друга колона залучала наймасовіший чоловічий інститут — КПІ. «Коли ми прийшли до КПІ, то були просто шоковані кількістю, яка нас зустріла. Не думали, що так багато вдасться залучити», — говорить один з органiзаторiв мiтингу, студент КНУ ім. Шевченка Юрій Погребій.

Найскладніше було третій колоні, оскільки вона залучала «найпроблемніші» університети, де керівництво не відпускало студентів на Майдан. У Медичному університеті ім. Богомольця перед мітингувальниками взагалі зачинили ворота і заборонили проходити на територію. «Ректор сказав, що не відпускатиме нікого зі своїх студентів. І студенти–медики говорять, що з ними проводили бесіду, казали: хто пропускатиме заняття і виходитиме на Майдан — матиме відповідні санкції», — розповів «УМ» один iз членів студентського парламенту Юрій Погребій. Проте не всіх майбутніх медиків зупинили такі застороги. «Уявіть, кілька медиків навіть через огорожу до нас перелазили», — сміється Юрій.

Така сама ситуація спіткала мітингувальників у Лінгвістичному університеті та Національному авіаційному університеті. Відомо, що не дозволили мітингувати Інституту міжнародних відносин i Київській консерваторії. «Коли ми прийшли до Лінгвістичного університету, то керівництво моментально зачинило двері. І лише тоді, коли ми почали вимагати, щоб вийшов ректор, він вийшов і сказав, що нікого не пускатиме на Майдан», — розповіла «УМ» одна з організаторів страйку, студентка гуманітарного факультету НаУКМА Інна Шевчук.

Після єднання всіх університетів студенти попрямували на майдан Незалежності, звідки у кількості 15 тисяч чоловік разом із ректором Києво–Могилянської академії Сергієм Квітом віднесли на Банкову лист–звернення Президенту України. В листі страйкарі просять Януковича підписати Угоду про асоціацію з ЄС, не відходити від євроінтеграційного напряму розвитку держави та не піддаватися на кремлівський тиск. Додатковою вимогою до Президента було: не застосовувати репресій до учасників євромайданів по всій країні.

Що робити, якщо влада проігнорує студентські вимоги? Відповіді на це запитання повстале студентство наразі не має. «Координаційна рада на цей випадок поки що не має рішення, — зізнається студентка «Могилянки» Інна Шевчук. — Але ми обов’язково це продумаємо, і багато що залежатиме від заяв Президента. Якщо він пообіцяє і дасть українцям шанс на підписання Асоціації в лютому, то ми спостерігатимем за цим і чекатимемо кінця зими».

А ТИМ ЧАСОМ...

Табачник пригрозив залишити повстанців без стипендій!devil

Учора міністр освіти та науки жи2 Табачник пригрозив, що каратиме студентів, які ходять на євромітинги, гривнею. «Кожен зобов’язаний, якщо він отримує стипендію, працювати, а для студента, який отримує стипендію, робота — відвідування заняття. Рішення про те, кого допускати до іспитів, а кого не допускати, ухвалюватиме деканат. Але мені здається, що навчальний процес організовано досить демократично, і його треба повністю виконати, а після 15:00 є величезна кількість вільного часу», — цитує міністра агенція «Інтерфакс–Україна». За студентські «прогули» можуть постраждати і керівники «вільнодумних» вишів, натякнув Табачник, позаяк «за виконання навчального плану студентами у виші відповідає керівник навчального підрозділу — це директор інституту або декан».

 

БЕЗ ПОЛІТИКИ

Об’єднаний Майдан відмовився 
від використання партійних прапорів

Саме під тиском молоді у вівторок увечері об’єдналися два Євромайдани — той, що на майдані Незалежності, і той, що на Європейській площі, і було вирішено відмовитися від політичної символіки на нинішніх мітингах.

Коли Кличко, Яценюк і Тягнибок та інші опозиційні політики прийшли брататися зі студентським Євромайданом, їх засвистали і з криками «ганьба» змусили зійти з імпровізованої трибуни біля монумента Незалежності. Бо почалася акція єднання з того, що охорона політиків витіснила студентів і огородила своїми тілами місце навколо сцени. Потому, вже коли лідер «Свободи» Олег Тягнибок почав говорити про повалення проросійського уряду та бандитську владу, йому не дали договорити й засвистали. Студенти пояснюють: вони вийшли не на вибори, а на акцію протесту за свій цивілізаційний вибір. До речі, того ж дня в листі до колег–опозиціонерів Юлія Тимошенко закликала відмовитися від використання партійної символіки під час Євромайдану.

"Україна молода".

16

Коментарі

128.11.13, 10:24

саме головне ми знаємо. в нас є майбутнє, є молодь. риги нехай агітують старих маразматиків.

    228.11.13, 10:52Відповідь на 1 від Пробіотик

    саме головне ми знаємо. в нас є майбутнє, є молодь. риги нехай агітують старих маразматиків.Угу. Ось таких: http://blog.i.ua/user/2675316/1314324/?p=1#advA_advC_1314324_20009164 і "старих" і їх носатих виплодків.
    Замітьте, вони всі такі "красавчегі", як діти Простолюдина.

      328.11.13, 11:57Відповідь на 1 від Пробіотик

      Дай Боже, щоб студенти вистояли

        428.11.13, 12:01Відповідь на 2 від Alter ego*

        ПОдивилась: вся Донеччина знаходиться під моральним тиском.
        Сьогодні в Донецьку починаються Стусовські читання,
        на котрі М.Олійник влада виділила багато грошей.
        Отже, завдяки М.Олійник, влада показує, що вона українська.
        Молодь відправлять на захід замість уроків.

          528.11.13, 12:16Відповідь на 4 від М_Ірина

          ПОдивилась: вся Донеччина знаходиться під моральним тиском.
          Сьогодні в Донецьку починаються Стусовські читання,
          на котрі М.Олійник влада виділила багато грошей.
          Отже, завдяки М.Олійник, влада показує, що вона українська.
          Молодь відправлять на захід замість уроків.
          Я знаю. Збиралась піти, але застудилась на тих мітингах. Зі Східняком домовилась, що він запише на відео і покаже мені цю конференцію.На його сайті "Поштовх", думаю, це буде доступне всім бажаючим.

            628.11.13, 12:17Відповідь на 3 від М_Ірина

            Дай Боже, щоб студенти вистоялиДай, Боже, щоб знайшли спільну мову з старшими "польовими командирами" Майданів.

              728.11.13, 12:20

              У студентів теж терпець урвався. Вони зрозуміли, що після закінчення ВИШів їм світить безробіття. Потрібно рятувати країну.

                828.11.13, 12:50Відповідь на 7 від ЯКриворожанка

                У студентів теж терпець урвався. Вони зрозуміли, що після закінчення ВИШів їм світить безробіття. Потрібно рятувати країну.назвіть мені заклади Росії, що користуються попитом у студентів і потім європейські по обміну прагнуть у Європу, а не на північ. чому там вчитися?

                  928.11.13, 14:28

                  Так ото ж

                    1028.11.13, 15:08

                    Відмовлятися від політики - помилка. Вже одні відмовлялися в 2010-му. І де вони?
                    А Собачнєг не помиляється? Яке він має право розпоряджатися стипенцією. Він, що, голова казначенства, премьєр-мінастр? І яке має право вкотре порушувати Конституцію?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна