хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

Тривале розлучення. Або "любіть па-руССкі".

  • 12.07.13, 12:56

12.07.13 11: 03 УКРАЇНА-РОСІЯ: ТРИВАЛЕ РОЗЛУЧЕННЯ.

Стосунки України з Росією вже давно не можна назвати дружніми. Причому погіршення відбувається на усіх рівнях. Повідомлення про те, що у відповідь на введення Києвом спеціального податку на імпорт автомобілів Москва обкладе додатковим податком імпорт шоколаду, вугілля і скла - це чергова вишня на торті. За попередніми даними, чергова торгова війна обійдеться Україні в 36 мільйонів доларів. Це не рахуючи того, що претензії до нашої країни має не лише Росія. Туреччина також заявила про можливі санкції.

Правда, в Кабміні досить спокійно відреагували на ці новини. "З боку Росії - це дещо інший крок, по суті. Позиція Туреччини - це, швидше, запрошення до діалогу. А позиція, про яку оголосила Росія, - це елемент тиску", - заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницкий. У Партії регіонів взагалі вирішили не робити трагедії з можливої втрати 36 мільйонів доларів. На думку народного депутата Анатолія Кинаха, намір Росії обкласти Україну додатковим податком на імпорт шоколаду, вугілля і скла у відповідь на введення Києвом спеціального податку на імпорт автомобілів є нормальною практикою економічної конкуренції в умовах міжнародного торгового ринку.

Абсолютно іншої думки ті люди, яких безпосередньо можуть торкнутися санкції з боку північного сусіда. За словами президента асоціації " Укркондпром" Олександра Балдынюка, на російському кондитерському ринку існує жорстка конкуренція, і навіть при незначному підвищенні цін українські виробники не зможуть її витримати. В той же час, позиції України на цьому ринку досі були досить вагомими: приміром, в 2012 році в РФ було поставлено 111 тис. тонн шоколаду і виробів з нього на суму $376 млн. "Абсолютно очевидно, що це негативно вплине на кондитерську галузь України. Безумовно, ми не долічимося прибутку, відповідно, держава не долічиться податків, зменшаться наші продажі, оскільки товар стане дорожчий", - упевнений Балдинюк.

  На цьому фоні дещо смішно чути міркування російських політиків про те, як би було добре Україні, якби ми досі були разом з Росією. Так одіозний екс-депутат Держдуми Сергій Марков нещодавно міркував на тему "якби та якби": "Татарстан став улюбленою дитиною російського бюджету і російського уряду. А якби Україна залишилася з Росією, то Украина была бы таким любимым ребенком России.
Татарстан зайняв в ніші розвитку місце України, рівень доходів в Росії вище українського в півтора рази, а в Татарстані в півтора рази вище, ніж среднероссийский. Татари в результаті живуть в два рази багачі українців, як українці могли б жити з Росією, - нехай з'їздять в Татарстан і подивляться свої очима".

Так методом батога і пряника Росія намагається нас загнати в Митний союз. Тим дивовижніше бажання окремих українських політиків з розгону кинутися в залізні обійми "старшого брата". Після усіх " сирних", " газових" і інших торгових воєн - це схоже на самогубство. На жаль, і в Росії, і в Україні ще залишилися люди, яким не вистачило двадцяти з гаком років, щоб зрозуміти просту істину - ніякого союзу між нами і не буде не може.
Не кажучи вже про те, що в співпраці з " Газпромом", схоже, пройдена точка неповернення. Як заявив Олексій Міллер, "що стосується транзиту газу до Європи через Україну, то у " Газпрому" є досвід закачування газу в ПХГ України. Досвід суто негативний. Ми прийняли дуже жорстке рішення: ніколи і ні за яких умов  не закачивать газ в украинские ПХГ».

На завершення хотілося б привести декілька цікавих цифр. Згідно з недавнім опитуванням, за два роки кількість росіян, що позитивно відносяться до України, зменшилася з 52% до 40%. У цей же період кількість тих, хто негативно відноситься до нашої країни, зросло з 41%% до 54%%. Ці цифри говорять краще за будь-яких прибічників Митного союзу. По усіх напрямах Росія продовжує "рубати зелень , как красный комиссар жителей украинской деревни». Ні про яку любов тут не може бути і мови. Тільки суто ділові стосунки. Багатьом людям у владі пора б вже зняти рожеві окуляри. Курс на зближення з Росією - це, може, і крок вперед, але одночасно і два кроки назад.

Андрей ИРЧЕНКО для Цензор.НЕТ

Цікаві статті "ф тєму":


19

Коментарі

112.07.13, 13:14

Ужосс, шо не статья ,то против России. Чем вам 250 миллионов ЧЕЛОВЕК не угодили. Если шизофрения, то простительно.

    212.07.13, 13:45Відповідь на 1 від Радио технарь

    Ужосс, шо не статья ,то против России. Чем вам 250 миллионов ЧЕЛОВЕК не угодили. Если шизофрения, то простительно.А МИ ВАМ ЧИМ НЕ ВГОДИЛИ?????????????????????????????????????? ??????????????
    Тим, що НЕ БАЖАЄМО БУТИ РАБАМИ "блятьєв"??????????????????????

      312.07.13, 13:47Відповідь на 2 від Alter ego*

      Ужосс, шо не статья ,то против России. Чем вам 250 миллионов ЧЕЛОВЕК не угодили. Если шизофрения, то простительно.А МИ ВАМ ЧИМ НЕ ВГОДИЛИ?????????????????????????????????????? ??????????????
      Тим, що НЕ БАЖАЄМО БУТИ РАБАМИ "блятьєв"??????????????????????
      Гы...

        412.07.13, 13:52

        з кацапами не можливо мати справи

          512.07.13, 13:53Відповідь на 4 від Hudson Hawk

          з кацапами не можливо мати справиСПРАВА має бути ОДНА І СПІЛЬНА з усіма, хто вважає себе УКРАЇНЦЕМ!

            612.07.13, 13:54

            Доки там Путин - матимемо ігру удав і кролик

              712.07.13, 13:56Відповідь на 5 від Alter ego*

              я не про те, з Росією лучче справи не мати, дешевше буде

                812.07.13, 13:58Відповідь на 7 від Hudson Hawk

                я не про те, з Росією лучче справи не мати, дешевше будеХіба хочеш? - ТРЕБА!...

                  912.07.13, 14:01Відповідь на 6 від evgstereo

                  Доки там Путин - матимемо ігру удав і кроликМені цікаво, чому ЛИШ пукін взяв на себе право фізично і морально ЗНИЩУВАТИ тих, хто йому не підкоряється? Невже в цілому світі немає на цей болт іншої "нарізки"?

                    1012.07.13, 14:02Відповідь на 8 від Alter ego*

                    край треба

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      9
                      попередня
                      наступна