хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

"Лиш би не було війни".

  • 11.02.13, 14:02
11 лютого 2013, 12:48 (мск) 
В Україні введуть штраф за відключення від централізованого опалення.
До кінця нинішнього опалювального сезону тариф на тепло для населення в Україні може зрости на 30%, при цьому чиновники пропонують штрафувати тих, хто перейшов на індивідуальне опалення

Чиновники запевняють, що нинішні тарифи для населення на теплову енергію покривають лише 70% собівартості послуг, пише «Деловая столица».

На їхню думку, щоб досягти економічно обгрунтованого рівня, плата за обігрів однокімнатної квартири повинна збільшитися на 75 грн. - До 303 грн., Двокімнатної - з 333 грн. до 443 грн., а жителі трикімнатної квартири повинні платити не 441 грн., а 587 грн. Щоб абоненти теплопостачання масово не відмовлялися від послуги, чиновники вирішили посилити порядок переходу на індивідуальне опалення та ввести штрафи для тих, хто самовільно відключився від теплових мереж.

Національна комісія державного регулювання у сфері комунальних послуг (НКРК) опублікувала законопроект, який пропонує внести зміни до закону «Про теплопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги», а також до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

Згідно з документом, несанкціоноване відключення від теплових мереж може спричинити штраф у розмірі 100 до 150 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (1,7 - 2,5 тис. грн). Крім того, власникові квартири з нелегальним котлом необхідно буде за свій рахунок відновити в первісному вигляді систему централізованого опалення.

При цьому, за самовільне підключення до системи, що припускає безкоштовне користування послугою, загрожує штраф набагато менший - від 5 до 20 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (85-340 грн.).

Законопроект також вводить штраф 425-850 грн. для тих споживачів, які відмовлять представникам теплопостачальної організації у доступі до індивідуальним тепловим установкам або лічильниками.

Як пише видання, необхідність жорсткого регулювання переходу громадян на автономне опалення чиновники пояснюють тим, що «автономізація» призведе до руйнування системи централізованого теплопостачання як цілісного комплексу. Крім того, масова установка котлів, на їхню думку, являє собою екологічну небезпеку.

Згідно з чинним законодавством, перейти на автономне опалення можна тільки всім будинком, і тільки в тому випадку, якщо така можливість передбачена системою теплопостачання населеного пункту, яку мають затвердити органи місцевого самоврядування.

Як повідомляли «Коментарі», прем'єр-міністр Микола Азаров раніше заявляв, що Україна готова піти на диференційоване підвищення комунальних тарифів для населення заради компромісу з МВФ.

А в той час самі депутати ось що витворяють:

Депутат фракции Партии регионов Владислав Лукьянов стал крупнейшим должником за потребленное тепло в одном из престижных домов Киева. Об этом сообщает журналист Сергей Лещенко в своем блоге на "Украинской правде".

"Теперь Лукьянов попал в другую историю. Как оказалось, он - крупнейший должник за потребленное тепло в одном из престижных домов Киева - на улице Олеся Гончара, 35. За четыре квартиры он должен более 11 тысяч гривен. Об этом свидетельствует объявление возле лифта, сфотографировано на прошлой неделе", - описал ситуацию Лещенко.

Отдельно Лещенко отметил, что ни одна из этих четырех квартир не задекларирована в его доходах за 2011 год. Также он акцентировал внимание на том факте, что этот долг - две трети долга всего дома.

http://gazeta.ua/ru/articles/politics/481979#photos

32

Коментарі

111.02.13, 14:16

А я , как культурный старый кот, которому всё давно осточертело, хотел было, чтоб меня чья-то добрая душа усыпила. Обратился к кому следует. Дык они ответили, что за то, чтобы отбросить лапы, в этом идиотическом государстве надо платить деньги. А откуда деньги у кота? ...)

    211.02.13, 14:24Відповідь на 1 від Triumfator65

    А я , как культурный старый кот, которому всё давно осточертело, хотел было, чтоб меня чья-то добрая душа усыпила. Обратился к кому следует. Дык они ответили, что за то, чтобы отбросить лапы, в этом идиотическом государстве надо платить деньги. А откуда деньги у кота? ...)Я теж вважаю, що самим гуманним в Царині Зла являлась би евтаназія (греч. ??- «хороший» + ??????? «смерть»).Схоже, газові камери фашистів з часом стануть квіточками, в порівнянні з водо-тепло-електро-голодомором "покращувачів" "папєрєдніков"?

      311.02.13, 14:27Відповідь на 2 від Alter ego*

      Радий, що Ви правильно зрозуміли бідного , покинутого кота...

        411.02.13, 14:28Відповідь на 3 від Triumfator65

        Радий, що Ви правильно зрозуміли бідного , покинутого кота...

          511.02.13, 14:29Відповідь на 3 від Triumfator65

          Радий, що Ви правильно зрозуміли бідного , покинутого кота...У моїх батьків вже три роки такі думки.

            611.02.13, 14:30Відповідь на 4 від IRT

            Радий, що Ви правильно зрозуміли бідного , покинутого кота...Власникам індивідуального опалення весело?

              711.02.13, 14:32Відповідь на 5 від Alter ego*

              А тепер подивіться: заробити "пересічному" громадянинові не дають -- плати податки, -- зігріти душу не можна, поїсти якісну їжу -- зась... Навіть відкинути копита -- і то ніззя... Що лишається робити крім взятися за кулемет?

                811.02.13, 14:32Відповідь на 4 від IRT

                )))

                  911.02.13, 14:36Відповідь на 7 від Triumfator65

                  А тепер подивіться: заробити "пересічному" громадянинові не дають -- плати податки, -- зігріти душу не можна, поїсти якісну їжу -- зась... Навіть відкинути копита -- і то ніззя... Що лишається робити крім взятися за кулемет?Але щось ніхто не бере?

                    1011.02.13, 14:40

                    люди обрали покращувачів, а якщо й не обирали, то не захищали свій вибір, то хай тепер зкидаються хаму на межигір"я

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      15
                      попередня
                      наступна