До відома Петра Симоненка со товаріщі!

73 роки тому його попередники стали колаборантами нацистів (фото)

Марсохід Curiosity досягнув поверхні Марса.

Марсохід Curiosity здійснив успішну посадку на Марсі.


Основне завдання Curiosity - дослідити чи на Марсі є життя.При посадці апарата було застосовано нову технологію, яка отримала назву "Небесний кран".Марсохід масою 890 кілограм було спущено на поверхню за допомогою  троса з летючої платформи.

Україно-російсько-американська ракета встановила рекорд

Світовий рекорд з точності виведення космічного апарата на орбіту був поставлений при запуску супутника Intelsat-21, здійсненому з плавучої платформи в Тихому океані за допомогою українсько-російсько-американської ракети-носія "Зеніт".

Як передає РІА "Новости", про це повідомив президент-генконструктор РКК "Енергія" Віталій Лопота, передає УНІАН. 

Після запуску замгенконструктора РКК "Енергія" Валерій Алієв, який перебуває на плавучій платформі, доповів В.Лопоті, який стежив за запуском в Корольовому (Росія), параметри виведення супутника на орбіту.

"Морський старт" підтвердив свою надійність. В ході запуску досягнута унікальна точність. Висота в перигеї повинна була бути 280 плюс мінус 13 кілометрів, помилка становить нуль. Висота в апогеї повинна бути 35786 кілометрів плюс мінус 129 кілометрів. А реальна висота в апогеї становить 35781 плюс 7 кілометрів", - доповів Алієв.

"Цей запуск поставив світовий рекорд з точності виведення (космічного корабля на орбіту). Я вітаю всю команду "Морського старту" і всю кооперацію підприємств, які беруть участь у цьому проекті, а це 30 тисяч чоловік. Ми виконали штатно нашу роботу і продемонстрували наші можливості", - зазначив зі свого боку Лопота.

Ракета-носій "Зеніт-3SL" з американським супутником зв'язку Intelsat-21 стартувала 19 серпня з плавучої пускової платформи "Одіссей" в Тихому океані в рамках проекту "Морський старт".

Ракета-носій "Зеніт-2S", розгінний блок ДМ-SL і блок корисного вантажу з КА входять до складу ракети космічного призначення (РКП) "Зеніт-3SL".

Розробником і виготовлювачем ракети-носія "Зеніт-2S" (тобто першого і другого ступенів усієї ракети) є ДКБ "Південне" і ВО "Південмашзавод" (м. Дніпропетровськ, Україна).

Розгінний блок ДМ-SL створено і серійно виготовляється РКК "Енергія" ім. С.П.Корольова (м. Корольов, Московська область, Росія).

Розробку блоку корисного вантажу, що включає головний обтічник і перехідні елементи конструкції, за допомогою яких КА з'єднується з розгінним блоком, забезпечує компанія "Boeing Commercial Space Company" (м. Сієтл, штат Вашингтон, США).

Ракета космічного призначення "Зеніт-3SL" - сучасний засіб виведення, який відрізняється простотою експлуатації, повною автоматизацією процесів підготовки і запуску.

Працює на рідкому кисні і гасі з продуктами згорання - водою і вуглекислим газом. Завдяки цьому відрізняється екологічною чистотою. Доопрацьована з урахуванням специфіки морського старту.

Джерело

Світлини від сайту http://www.tourdnepr.com

Фестиваль українського кіно

  • 21.08.12, 14:30
Хто сказав, що в Україні нема власного кіно, що воно померло разом з Довженком, Бондарчуком, Параджановим, Іллєнком? – Ні, це вигадки ворогів, які сьогодні зрадили нашу Державу і нашу українську мову. Але їм нас не здолати! І сьогодні в Україні молоді режисери власними зусиллями знімають українське кіно, в якому звучить наша українська мова, українська пісня. Кіно, в якому віддзеркалене наше минул
е, сьогодення і наша спільна мрія про світле майбутнє, про дійсно вільну й незалежну Україну, про радісних і щасливих українців, які в ній живуть…
Приходьте і дивіться.
До Дня Незалежності України 25 та 26 серпня одночасно у Івано-Франківську, Тернополі та Львові IV регіональний фестиваль українського кіно «Карпатські роси».
У Львові чекаємо Вас за адресою: вул. Коперніка, 17, Палац мистецтв. 25 та 26 серпня о 14:00. Вхід вільний.
Голова Львівської ОО ГО «Поклик Нації»
Ярослав БАГАЙ

Повстанське танго.

  • 20.08.12, 23:33
Легендарне "Повстанське танго" Ольги Ільків і Марти Пашківської - зв'язкових Головного Командира УПА Романа Шухевича - виконують Орест Цимбала і Марта Шпак у супроводі інструментального ансамблю "Високий Замок" Львівська обласна філармонія, 18.10.2011).Автор слів,Ольга Ільків 14 років провела у тюрмах,Автор музики,Марта Пашківська загинула у 1948 році,виконуючи бойве завдання.
Опубліковано у відповідь на ось цю статтю lolrofl


Росія розвалиться як і всі імперії, - екс-посол України в США

Російська імперія не має історичних можливостей для існування, заявив екс-посол України в США Юрій Щербак.

«Як і всі імперії, які в минулому розпалися, Росія також розвалиться. Це невблаганний закон історії. Імперії, побудовані на пригніченні одних народів «імперським» шовіністичним народом, не мають великої перспективи і, врешті-решт, зникнуть. Те ж чекає і Росію », - сказав він в інтерв'ю газеті «День ».

«Ми вже бачили імперські судоми - війну на Кавказі - і розуміємо, що Росія не зможе існувати в такому форматі. Просто дивно, коли придумують євразійський вимір, не розуміючи, що відбувається в Центральній Азії. Узбекистан кинув виклик Росії; Казахстан, який ближче до Китаю, веде свою гру; на кордоні з Таджикистаном, яка вже майже випала з російської орбіти, утворилася діра, через яку в Росію хлинули наркотики з Афганістану. Росія не здатна створити жодного азіатського союзу, адже це абсолютно різні народи, цивілізації і орієнтації. Створення таких об'єднань - безперспективний шлях», - розмірковує Щербак.

«Російська імперія не має історичних можливостей для існування. Пройде 3, 5, 10, а то і 50 років (це не так багато в історичній перспективі), перш ніж вони розваляться », - прогнозує він.

«Величезна небезпека помилковості і ворожості російської імперської ідеології криється в претензії до України і Білорусі, як окремим народам, які мають право на розбудову власних держав. Росія категорично заперечує право на існування окремої української нації, держави, культури і мови. Вони не розуміють процесів, які тут відбуваються. Прикладом може служити приїзд і виступи Навального, який вважається в Росії опозиціонером і проголошує ліберальні ідеї, він продемонстрував, що нічого не розуміє у відносинах між Росією і Україною. Їхня стратегія побудована на ворожих акціях проти всього українського. Однак подібна тактика принесе колосальну поразку Росії. Навіть та, досить велика, частина українського суспільства, яка поблажливо ставилася до сусідів і була, фактично, проросійською врешті-решт зрозуміє, що це дуже небезпечний сусід - ворог всього українського», - вважає український дипломат.

«У той час як інші слов'яни: поляки, болгари, словаки - вже в Європейському Союзі і НАТО, ідея об'єднання трьох слов'янських народів здається божевільною. Прогресивні країни не хочуть мати нічого спільного із застарілою азіатсько-російською деспотичною моделлю розвитку. Головний російський імперіаліст - Путін - слухає Дугіна, який нав'язує йому ідеї ХVIII ст., і думає, що вони спрацюють в ХХІ. Росія пропонує безперспективний тупиковий варіант», - резюмував Щербак.

Геннадій Москаль написав Азарову листа про Папієва на ідиш

Геннадій Москаль написав Азарову листа про Папієва на ідиш

Нардеп Геннадій Москаль відправив прем’єр-міністру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення щодо зловживань голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва своїм службовим положенням під час виборчої кампанії. 

“Чернівецький губернатор, грубо порушуючи Закон “Про вибори народних депутатів України”, особисто агітує за кандидатів від Партії регіонів, на чому його неодноразово ловили ЗМІ. Депутатське звернення на ім’я прем’єра написане мовою ідиш (єврейська мова германської групи, яка включена до переліку регіональних мов) – у повній відповідності до Закону “Про засади державної мовної політики” Ківалова-Колесніченка.

Додаток – текст депутатського звернення на ідиш", - повідомляється на сайті нардепа.


Геннадій Москаль написав Азарову листа про Папієва на ідиш

Продовження котячого блогбастера.

Я не думав що буду це публікувати але прийшло море матеріалу - не пропадати ж добру.

У кота помінялися плани

Чемна бабусина онука.Напевно приєднається до кота.

Антитерористична команда приматів

Де моє пакращення?!
Кіт- покращувач.

Кіт Васька протестує.
Донецький регіональний кіт

Агенти впливу в Україні.

Кремль витрачає мільйони доларів на дестабілізіцію ситуації в Україні.Хто ж отримує ці гроші?Автори цього сайту зробили припущення.Перелік, правда, неповний поки що напевно у чомусь невірний але все одно вражає.Подається мовою оригіналу.

Список організацій.
Список юридичних осіб знаходиться тут.

Як формувався список опозиції

У кого немає TVI раджу подивитися. Учасники програми Доній,Кармазін,Стецьків,Шевченко. Особливо мене здивувало те що у Стецьківа у своєму окрузі у Львові рейтинг менший ніж у брата Васюника, якого у нас не знає ніхто.