Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Принижувач та принижений

  • 18.05.14, 10:37

Тема приниження стоїть в кожного із нас в житті доволі гостро. Адже майже кожного дня нас так чи інакше хтось принижує. Приниження — це вчинок людини словом чи поведінкою, який вказує іншому на його ницість, непотрібність, меншовартість. Для чого люди принижують одне одного? Переважно вони це роблять для того, щоб показати іншому свою "кращість", домогтися чогось від нього або просто отримати задоволення.


Принижувач


Більшість людей наївно гадають, що таким способом вони доведуть неправоту інших, покажуть, що принижені "помиляються" та будуть виправлятись. Але що ж відбувається насправді? В дійсності людина, яка принижує іншого, принижує саму себе, так як показує цим вчинком свою злісність, нестриманість, заздрість, невихованість та некультурність. Тобто якщо подивитися на двох учасників приниження, то принижувач завжди опиняється приниженим самим собою.


А що ж тоді робиться, коли принижувача підтримують всі навколишні? Це означає, що вони також дозволили цій людині принизити себе, так як показали свою підтримку такій негідній поведінці. Вони показали, що є нічим не кращими за принижувача і, якщо б самі опинились в такому становищі, то діяли б так само. Насправді такі люди із часом почнуть так само принижувати й одне одного, так як не мають ніяких моральних цінностей.


Принижений


А як щодо жертви нападу? Чи буде він обов’язково приниженим? Ні, необов’язково. Бути приниженим чи ні — внутрішній вибір самої людини. Вона вибирає — чи прийняти у серце зневагу, чи залишитися незворушною.


Розумієте, аби були стосунки існували, потрібно, щоб обидві сторони дали на це згоду. Є одна оповідь. Колись, коли Будда давав своїм учням настанови, прийшов до нього якийсь чоловік та почав його принижувати всіма можливими словами. Що робив Будда? Він сидів спокійно, не звертаючи на чоловіка уваги. Учні Будди хотіли заступитися за вчителя, але він їм де дав цього зробити. Чоловік все кричав і лаявся, а потім в якусь мить замовк і пішов. Учні були дуже невдоволені та спитали Будду, чого він не відповідав своєму образникові. Будда спитав учнів: "Якщо до вас на День Народження прийде друг із подарунком, а ви подарунок не приймете. Де він залишиться?". Відповідь очевидна — весь бруд, який виливає образник на іншу людину, неодмінно залишиться із своїм "джерелом", якщо інший не образиться сам.


Якщо ви насправді хочете вирішити проблему із образами, то ніколи не відповідайте на ваше приниження. Навчіться "не чути" образи, так як насправді вони принижують не вас, а самих себе. Для образника дуже важливо принизити, так як це буде означати, що інший прийняв приниження і з ним згідний. Ми самі вибираємо, бути нам приниженими чи ні, лише власними вчинками. Бо саме вони і ніщо інше визначають наший рівень культури та розумності. Прийнявши образу, ми стаємо гіршими, пропустивши образу, ми стаємо розумнішими.

8

Коментарі

118.05.14, 13:08

так, дуже вірно, але нас завжди вчать протилежному - всі і всюди, на жаль

    218.05.14, 14:02Відповідь на 1 від Ertosi

    Але ж саме Ви вибираєте, в кого вчитись. Запам'ятайте це

      318.05.14, 14:46Відповідь на 2 від Йолоп

      Але ж саме Ви вибираєте, в кого вчитись. Запам'ятайте цета не про мене мова...

        418.05.14, 16:16Відповідь на 3 від Ertosi

        Ну то й слава Богу